Command & Conquer: Generals Zero Hour

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Command & Conquer: Generals Zero Hour
Kehittäjä EA Los Angeles
Aspyr Media
Julkaisija EA Games
MacSoft
Pelisarja Command & Conquer
Pelimoottori SAGE
Julkaistu
  • 22. syyskuuta 2003
Lajityyppi reaaliaikainen strategia
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 16
Alusta Microsoft Windows, Mac OS X
Jakelumuoto CD-ROM, CD-levy ja DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Command & Conquer: Generals: Zero Hour EA Los Angelesin ja Aspyr Median kehittämä sekä EA Gamesin ja MacSoftin julkaisema Command & Conquer -pelisarjaan kuuluva reaaliaikainen strategiapeli. Peli on lisäosa Command & Conquer: Generalsille. Peli julkaistiin Microsoft Windowsille, Mac OS:lle ja OS X:lle vuonna 2003.

Zero Hourissa on muutamia uudistuksia: esimerkiksi jokaiselle osapuolelle on lisätty kolme kenraalia, joilla on omat vahvuudet ja heikkoudet. Muutoksia on tehty myös verkkopelaamiseen.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudistukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenraalit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaiselle järjestölle on tullut lisää kenraaleja, joilla on tietty vahvuus.

USA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvankaappaus pelistä
Laser-kenraalin joukkoja hyökkäämässä

USA: Muuten sama kuin tavallisessa Generalsissa, mutta yksiköitä on tullut muutama lisää, esimerkiksi Avenger-jeeppi, jonka saa War Factorysta. Avenger on Humvee, joka on varustettu pienellä laser-tykillä. Se ampuu tehokkaasti alas kaikki ilmavoimat sekä maalaa ne, jotta muutkin yksiköt osuvat niihin tehokkaammin. Se tuhoaa myös pienet raketit ja sinkoammukset. USA on saanut lisäksi uuden vartiorobotin, joka huomaa stealth-yksiköt ja jolle voit ostaa konekiväärin. Uusi mikroaaltotankki tuhoaa vihollisten rakennusten elektroniikan ja on siksi loistava esimerkiksi puolustustykkejä vastaan. Myös uusi puolustustykki ”Fire Base” on tullut mukaan. Se ei vie yhtään sähköä ja ampuu kauemmas kuin muut tykit. Fire Baseen voi myös laittaa neljä vapaavalintaista sotilasta sisälle, jotka antavat hieman lisää tulivoimaa. Detention Camp on kokonaan poistettu USA:lta, joten ”suurennuslasi” vakoilulaitteen saa Strategy Centeristä.

USA Air Force General: USA Air Forcen vahvuus, kuten nimestä voi päätellä, on ilmavoimat. Lentokenttä maksaa vähemmän, samoin lentokoneet ja helikopterit. Lentokoneet ovat tehokkaampia, ja Air Forcella on myös tavallisen Raptorin tilalla King Raptor. King Raptorilla on enemmän pommeja kuin tavallisella Raptorilla ja pommit ovat myös tehokkaampia. King Raptorissa on laser point defence -järjestelmä, joka tuhoaa ohjukset, samoin kuin Avenger. King Raptor paljastaa myös häiveyksiköt. Comanche-kopterit voidaan varustaa stealth-teknologialla. Air Forcella on myös ”Battle Chinook”, joka on melkein samanlainen kuin tavallinen Chinook, mutta siihen voi laittaa sotilaita sisälle; kuten Kiinan Helixiin. Air Force Generalin Chinookissa sekä Battle Chinookissa on myös heikkotehoinen laser point defence -järjestelmä, joka tuhoaa myös raketteja ja sinkoammuksia, mutta se ei ole niin tehokas kuin King Raptorilla tai Avengerilla. Air Force ei saa tankkeja, paitsi seuraavat ajoneuvot: Tomahawk Missile, Sentry Drone, Avenger, Humvee ja Ambulanssi-humvee.

USA Laser General: Laser General perustaa sodankäyntinsä laseraseisiin. Laser Generalilla on pelin paras puolustustykki, Laser Turret joka on tehokas jalkaväkeä, ilmavoimia sekä tankkeja vastaan. Laser General saa myös sähkölaitoksesta hiukan enemmän sähköä kuin Air Force tai USA. Laser General saa Laser Tankkeja ja sen Avengerit maksavat vähemmän. Laser Tankit ovat erittäin tehokkaita, mutta ne kuluttavat sähköä ja sen loppuessa ne lakkaavat toimimasta. Ilmavoimat ja jalkaväki on samanlaista kuin tavallisella USA:lla.

USA Super Weapon General: Aurora Bomberin tilalla Super Weapon Generalilla on Aurora Alpha Bomber. Se maksaa 2 000$ (tavallinen Aurora maksaa 2 500$) ja tekee isomman räjähdyksen kuin tavallinen Aurora. Super Weapon saa sähkölaitoksesta enemmän sähköä kuin mikään muu kenraali (+300 %). Particle Uplink Cannon on puolet halvempi kuin muilla (muilla 5 000$, Super Weaponilla 2 500$). Super Weapon Generalilla on EMP-patriot, erittäin tehokas puolustustykki lentokoneita ja tankkeja vastaan, sillä EMP-tykki lamauttaa niiden toiminnan. Super Weapon General ei saa tankkeja, kuten Air Force General, mutta saa seuraavat ajoneuvot: Tomahawk Missile, Sentry Drone, Avenger, Humvee ja Ambulanssi-humvee. Nämä tosin maksavat enemmän verrattuna muiden USA kenraaleiden ajoneuvoihin.

China[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

China: Kiina on samanlainen kuin aiemmassa Generalsissa, paitsi että Kiinalle on tullut Listening outpost, Helix ja Internet Center, johon hakkerit voi laittaa hakkeroimaan rahaa. Internetkeskuksesta saa myös vakoilupäivityksiä. Helixiin saa päivitettyä Battle Bunkerin, Gattling cannonin, Propaganda towerin ja Napalm bombin. Napalm Bomb -päivityksellä Helix voi pudottaa pieniä napalm-pommeja kohteen päälle. MiGeihin voi ostaa War Factorysta päivityksen ”Black Napalm”, jolloin MiGin liekkimeri on tehokkaampi.

China Tank General: Tank Generalin jalkaväki (esimerkiksi hakkerit) maksavat enemmän verrattuna muihin, mutta tankit ovat sitäkin parempia. Tank Generalilla kaikki tankit ovat valmiiksi ylennettyjä. Emperor-tankeissa (korvaavat muiden Kiinojen Overlordit) on valmiiksi propaganda tower, joka korjaa tankkia ja lähiyksiköitä. Niihin voi vielä asentaa ”Gattling Cannon” -päivityksen, joka tuhoaa jalkaväen, lentokoneet, helikopterit ja paljastaa stealth-yksiköt. Battlemasteriin voi ostaa Propaganda centeristä ”autoloader”-päivityksen, jonka ansiosta Battlemaster voi ampua useampia kertoja putkeen. Battlemasteriin voi myös general-bonuksella laittaa heti alkuun kaksi ylennystä, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan.

China Infantry General: Jalkaväen oma kenraali. Infantryn jalkaväellä on kaikilla automaattisesti yksi ylennys, myös Black Lotuksella, joka valloittaa rakennukset nopeammin. Tällä kenraalilla on Red guardien tilalla Mini-gunner joka on erittäin tehokas jalkaväkeä ja ilmavoimia vastaan. Jalkaväen hakkerit ovat näkymättömiä sekä haksaavat rahaa alussa enemmän ylennyksen ansiosta. General-bonuksella saa Mini-gunnereille kaksi ylennystä. Infantry ei saa paljoakaan tankkeja, mutta sillä on useita miehistönkuljetustankkeja, muun muassa assault troop transport ja attack outpost, joilla on erona tavallisen Kiinan vastaaviin se, että jalkaväki pystyy ampumaan niiden sisältä. Jalkaväen bunkkerit ovat Fortified Bunkereita, joihin mahtuu kymmenen miestä, ja muilla Kiinoilla mahtuu vain viisi. Fortified Bunkerissa on myös automaattisesti miinoitus ympärillä. Kenraali ei ole vastassa General’s Challengessa.

China Nuke General: China Nuke General luottaa ydinaseteknologiaan. Sillä on esimerkiksi parempi mattopommitus kuin muilla Kiinoilla: Nuke Generalin mattopommituspommien mukana tulee ydinjätettä, joka tekee pommeista tehokkaampia. Nuclear Missile on halvempi kuin muilla (normaalisti 5 000, Nuke Generalilla 4 500), samoin Nuke Cannonit. Ydinlaitos tuottaa enemmän sähköä kuin muilla Kiinoilla, mutta se on myös hieman kalliimpi. Battlemaster -ja Overlord tankit ovat nopeampia kuin Tank Generalilla tai Kiinalla, mutta nämä tankit myös räjähtävät tuhoutuessaan aiheuttaen lähellä oleville yksiköille vahinkoa, ellei tankkeihin osta Isotope Stability -päivitystä. Koska ”Nuke General” luottaa ydinase teknologiaan on myös Mig-hävittäjiin ja Helix-koptereihin asennettu pienet ydinpommit napalm-pommien sijaasta.

GLA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GLA: GLA:n uutuuksia ovat Battle Bus, Saboteur ja Combat Cycle. Saboteur on aina stealthed ja voi sabotoida vastustajan rakennuksia. Jos saat Sabouteurin vastustajan Command Centreen, kaikki hänen General Promotioninsa nollaantuvat, tai jos saat sen superaseeseen, niin sekin nollaantuu ja kyseisen superaseen ajanlasku alkaa alusta. GLA voi myös rakentaa valerakennuksia, jotka voi myöhemmin ylentää oikeiksi. Kaikki puolustukset voi naamioida Camoflauge-verkoilla näkymättömiksi.

GLA Toxin General: Kuten nimi sanoo, GLA Toxin on erikoistunut myrkkyyn. Palacesta saa päivityksiä, joista myrkky-yksiköistä ja muista myrkkyhyökkäyksistä tulee tehokkaampia. Rebelin tilalla on Toxin Rebel, joka ampuu pelkkää myrkkyä. Tehokas jalkaväkeä vastaan. Toxin Generalin SCUD Stormista tulee syövyttävää myrkkyä. Toxinin Scorpion tankin ammuksista tulee myrkkyä (GLA:lla joutui tekemään päivityksiä, ennen kuin tämä oli mahdollista). Toxinin SCUD Launcher tekee vähemmän vahinkoa, kuin GLA:n.

GLA Demolition General: Räjähde-ekspertti. Demolitionin Jarmen Kell pystyy asettamaan räjähteitä tankkeihin ja rakennuksiin. SCUD Stormeista ja SCUD Launchereista ei tule myrkkyä vaan pelkkä räjähdys. Demolitionin yksi SCUD Storm riittää tuhoamaan minkä tahansa superaseen, toisin kuin muiden kenraaleiden superaseet. Demo Trapit ovat erittäin tehokkaita johtuen niiden lisätystä räjähdysvoimasta. Terroristit aiheuttavat rajumman räjähdyksen ja samoin Bomb Truck, joka on myös halvempi. Demolition Generalilla Combat Cycle on varustettu terroristilla, joka tekee tästä erittäin tehokkaan. Demolitions Ability -päivitys mahdollistaa jokaisen oman yksikön tai puolustusrakennuksen räjähtämään käskystä. Demolition General ei ole vastassa General’s Challengessa.

GLA Stealth General: Kyky tehdä kaikki rakennukset näkymättömiksi. Puolustusrakennukset ja Rebelit ovat valmiiksi näkymättömiä. Hijacker voi ottaa haltuunsa minkä ajoneuvon tahansa. Yksiköt voi tehdä myös näkymättömiksi tietyn ylennyksen avulla (GPS Scrampler). Stealth ei saa Scorpion tankkeja, SCUD Launchereita eikä Marauder-panssarivaunuja. SCUD Storm on samanlainen kuin tavallisella GLA:lla.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin on tehty myös muita pieniä parannuksia. Esimerkiksi superaseet, ilmaiskut sekä muut ylennykset voi valita oikeasta reunasta pienenä kuvakkeena, ja tietenkin alkuvalikon ”taustaelokuva” on vaihdettu erilaiseksi. Skirmishissä voit myös rajoittaa superaseiden määrää. Peliin on myös asetettu muutamia uusia ”pikanäppäimiä”.

Online[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tavallisessa Generals-pelissä jokaisesta ottelusta sai merkinnän (voitto, häviö, disconnect). Zero Hourissa saa merkintöjä vain ns. ”Record Stats” -otteluista, joissa on käytössä pelkästään viralliset kartat. Lisäksi on ”No Record Stats” -otteluita, jotka voivat olla minkälaisia vaan, missä kentässä vaan, millä rahasummalla vaan. Esimerkiksi loputtomilla rahavaroilla tai ilman rahaa. Näistä otteluista ei saa merkintää.

Modit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin on olemassa myös modeja, joilla peliin saa lisää yksikköjä ja erilaisen ulkomuodon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]