Command & Conquer: Red Alert 3: Uprising

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Command & Conquer: Red Alert 3: Uprising
Kehittäjä DICE Los Angeles
Julkaisija Electronic Arts
Jakelija Steam
Säveltäjä James Hannigan
Pelisarja Command & Conquer ja Command & Conquer: Red Alert series
Pelimoottori SAGE
Julkaistu
Lajityyppi reaaliaikainen strategiapeli (en)
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Teini-ikäisille
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto Digitaalinen lataus ja Steam
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Command & Conquer: Red Alert 3: Uprising on jatko-osa Electronic Artsin pelille Command & Conquer: Red Alert 3. Peli julkaistiin 12.3.2009 PC:lle ja EA on ilmoittanut, että se on alustavasti saatavilla vain suoralatauksena. Peli ei vaadi Red Alert 3:sta toimiakseen.

Pelin sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on mukana neljä uutta kampanjaa. Pelin tarina jatkuu siitä, mihin Liittoutuneiden kampanja päättyi Red Alert 3:ssa. Kolme ensimmäistä kampanjaa käsittelee jälkitapahtumia kaikkien kolmen puolueen näkökulmasta. Neljäs kampanja on kaikkein erikoisin, sillä se käsittelee Nousevan Auringon Imperiumin salaperäisen psionisen kommandon, Yuriko Omegan, syntyä. Peli esittelee myös uudenlaisen pelimuodon: Commander's Challenge. Jokainen puolue saa myös uusia yksiköitä, ja pelin näyttelijäkaarti kasvaa edelleen.

Neuvostoliiton kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sodan jälkeisessä Neuvostoliitossa on rakenteilla vastarintaliike Liittoutuneita vastaan. Pelaaja toimii komentajana tässä liikkeessä. Ensin hän lähtee pelastamaan kaapattuja neuvostoliittolaisia huipputiedemiehiä Romaniasta. Käy ilmi, että tiedemiehet eivät ole liittoutuneiden hallussa vaan FutureTech Inc:n. Tästä saadan selville että yhtiöllä on salainen tutkimuslaitos Murmanskissa. Pelaaja lähtee tutkimaan sitä ja tuhoaa sen. Myöhemmin selviää, että yhtiöllä on yksi laitos Yucatanilla. Pelaaja tuhoaa tämänkin laitoksen ja saa selville, että FutureTech on rakentamassa uudenlaista laitetta, Sigma Harmonisoijaa, joka kykenee pysäyttämään ajan. Tämä rakennusprojekti on pysynyt täysin salassa koko maailmalta, ja kun pelaaja saa sen tuhottua, totuus tulee esiin, ja FutureTech on tämän jälkeen vaikeuksissa.

Liittoutuneiden kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liittoutuneiden kampanjassa pelaaja ottaa komentajan roolin, joka hänellä oli Red Alert 3:ssa. Vaikka sota Nousevan Auringon keisarikuntaa vastaan olikin päättynyt, Japanissa oli käynnissä täysi kapinointi. Liittoutuneet tekevät yhteistyötä kruununprinssi Tatsun kanssa saadakseen tämän loppumaan. Voitettuaan kapinalliskomentajat Tatsu onnittelee pelaajaa, mutta kääntyy tätä vastaan. Tatsu ei kuitenkaan onnistu kukistamaan pelaajaa, vaan joutuu nöyrtymään. Japanissa on asiat taas kohdallaan.

Nousevan Auringon keisarikunnan kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka sota liittoutuneita vastaan on loppunut, keisarikunta ei hyväksy liittoutuneiden miehitystä. Samalla Neuvostoliittolaiset lähestyvät uhkaavasti kohti Japania. Tatsu lähettää pelaajan puolustamaan Japania heidän hyökkäyksiltä. Torjuttuaan neuvostojoukot Tatsu lähettää pelaajan Vladivostokiin hoitelemaan neuvostoliiton komentajia, jotka olivat vastuussa hyökkäyksistä. Liittoutuneet yrittävät estää tämän, mutta keisarikunnan joukot torjuvat heidät. Voitettuaan neuvostokomentajat Tatsu onnittelee pelaajaa ja Nousevan Auringon keisarikunta on ottanut ensimmäiset askeleet kohti uutta tulevaisuutta.

Yuriko Omega[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kampanja käy läpi Nousevan Auringon Imperiumin psionisen kommandon, Yuriko Omegan, elämänvaiheita. Ensin kerrotaan, kuinka hän syntyi ja miten hänestä tuli tällainen. Sitten kerrotaan, kuinka hänet vangittiin Imperiumin kukistumisen jälkeen ja kuinka hän pakeni vankileiristä tuhottuaan sen täysin. Sitten hän palasi takaisin pelastamaan sisartaan, joka lopulta petti hänet. Voitettuaan hänet Yurikon mieli tuntui olevan helpottunut. Kampanjassa on täysin erilaiset kontrollit tavalliseen pelaamiseen verrattuna. Esim. karttanäyttö puuttuu ja pelaaja hallitsee vain Yurikoa ja hänen kykyjään. Kamera liikkuu myös Yurikon mukana.

Commander's Challenge[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commander's Challenge on uudenlainen pelimuoto, joka vähän muistuttaa Command & Conquer: Generals Zero Hourissa olevaa pelimuotoa General's Challenge. Pelaaja käy läpi 50 erilaista tehtävää, jossa jokaisessa on jonkinlainen erikoisolosuhde, joka vaikuttaa tehtävän peluuseen, esim. yhdessä tehtävässä taivaalta putoaa satelliittiromua loputtomiin. Pelaajalla on käytössään kaikki kolme puoluetta, mutta hän voi käyttää vain yhtä puoluetta tehtävässä, ellei tehtävässä ole erikoisolosuhdetta, joka antaa mahdollisuuden kaikkiin puolueisiin tehtävissä. Aluksi pelaajalla on käytössä vain perusyksiköt, mutta suoritettuaan tehtävän pelaaja saa uusia yksiköitä käyttöönsä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]