The Legend of Zelda: A Link to the Past/Four Swords

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Legend of Zelda: A Link to the Past/Four Swords
Kehittäjä Nintendo, Flagship
Julkaisija Nintendo
Ohjaaja Hidemaro Fujibayashi
Tuottaja Takashi Tezuka
Suunnittelija Shigeru Miyamoto
Takashi Tezuka
Säveltäjä Kōji Kondō
Pelisarja The Legend of Zelda
Julkaistu
  • NA 2. joulukuuta 2002
  • JP 14. maaliskuuta 2003
  • EU 28. maaliskuuta 2003
Lajityyppi toimintaseikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E
ELSPA: 3+
OFLC: G8+
Alusta Game Boy Advance
Jakelumuoto GBA-pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Legend of Zelda: A Link to the Past/Four Swords on The Legend of Zelda -pelisarjaan kuuluva, kaksi videopeliä sisältävä pelikokoelma Game Boy Advancelle. Capcomin kehittämä ja Nintendon vuonna 2002 julkaisema pelimoduuli sisältää kaksi peliä, The Legend of Zelda: A Link to the Pastin ja The Legend of Zelda: Four Swordsin.

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GBA:n A Link to the Pastin eroaa monin tavoin alkuperäisestä pelistä. Peliin on tuotu uusia ääniraitoja, uusi palatsi nimeltä Neljän miekan luolasto, vaihtoehtoinen loppuanimaatio uuden palatsin suorittaneille, mahdollisuus uuden miekkailutekniikan oppimiseen, Pimeän maan viidettä palatsia on helpotettu, ja tallennetun pelin voi aloittaa suoraan tallenuskohdasta. Chris Houlihan Room kuitenkin puuttuu.

Four Swords on moninpeli, jossa kahdesta neljään pelaajaa ohjaa kukin omaa Linkiä. Jokaisella pelaajalla tulee olla oma kopio pelistä ja Game Boy Advance, ja laitteet yhdistetään toisiinsa kaapelilla. Yksinpelin mahdollisuutta ei ole. Pelissä Linkit kohtaavat ongelmia ja vastustajia, joista selviytyminen vaatii pelaajien yhteistyötä. Ongelmien ratkaisut vaihtelevat pelaajien lukumäärän mukaan siten, että peli on läpäistävissä kaikilla pelaajamäärillä. Yhteistyön ohella Linkit voivat kilpailla keskenään rupioiden hankkimisessa.

Pelissä on viisi aluetta, joiden sisältö muuttuu pelaajamäärän mukaan. Alueet ovat Näkykammio, Puiden meri, Tauluksen luola, Kuolemanvuori ja Tuulten palatsi.

Pelaajat voivat parantaa ominaisuuksiaan keräämällä siemeniä, joista Teräsiemenet vahvistavat hyökkäystä, Panssarisiemenet voimistavat puolustusta ja Pegasuksen siemenet nopeuttavat juoksua.

Hyrulen yllä puhaltaa pahaenteinen tuuli ja neitoja alkaa katoilla eri puolilla valtakuntaa. Prinsessa Zelda aavistaa pahaa ja kutsuu ystävänsä Linkin, Tuulten sankarin, mukaansa Neljän miekan alttarille. Temppelissä, jossa alttari sijaitsee, Link ottaa Neljän miekan käteensä, mikä vapauttaa miekan taikavoimat. Link jakautuu neljäksi kopioksi itsestään ja Vaati, ilkeä tuulen taikuri pääsee vapaaksi. Vaati kaappaa Zeldan ja pakenee. Linkien tehtäväksi jää salaperäisen Tuulten palatsin etsintä, Vaatin voittaminen ja Zeldan vapauttaminen.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.