The Legend of Zelda: Oracle of Seasons

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Legend of Zelda: Oracle of Seasons
Kehittäjä Flagship
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Hidemaro Fujibayashi
Tuottaja Noritaka Funamizu
Pelisarja The Legend of Zelda
Julkaistu
  • JP 27. helmikuuta 2001
  • NA 14. toukokuuta 2001
  • EU 5. lokakuuta 2001
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo
ELSPA: 3+
OFLC: G8+
Alusta Game Boy Color
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Legend of Zelda: Oracle of Seasons on Capcomin kehittämä ja Nintendon julkaisema toimintaseikkailupeli. Peli on julkaistu vuonna 2001 Game Boy Colorille. Pelin kehitti Capcomille työskentelevä Flagship. Oracle of Seasons julkaistiin yhdessä The Legend of Zelda: Oracle of Ages -pelin kanssa. Pelit ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, mutta niiden pelaaminen rinnakkain avaa lukittuja ominaisuuksia ja syventää tarinaa.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina alkaa Triforcen temppelistä, jossa Link kuulee Triforcen kutsuvan häntä. Link lähestyy pyhäinjäännöstä, ja hänen ympärilleen ilmestyy outo pyörre. Pyörre vie Linkin tuntemattomaan maahan, pimeän metsän keskelle. Link kuulee musiikkia ja iloisia huudahduksia lähistöltä ja tapaa joukon kierteleviä musikantteja, jotka nuotion ympärille kerääntyneenä katselevat kauniin naisen tanssia. Nainen toivottaa Linkin tervetulleeksi Holodrumin maahan ja pyytää tätä tanssimaan kanssaan.

Kohta taivas peittyy tummiin pilviin ja taivaista kuuluu mahtava ääni. Ääni esittelee itsensä Onoxiksi, Pimeyden kenraaliksi ja kertoo tanssijan, Dinin, olevan Vuodenaikojen oraakkeli. Onox kaappaa Dinin, ja Holodrum vaipuu kaaokseen. Linkin tehtäväksi jää etsiä Vuodenaikojen sauva, joka on piilotettu Subrosian maahan, Vuodenaikojen temppeliin. Sauvalla on voima vaihtaa vuodenaikaa silmänräpäyksessä.

Yhteydet Oracle of Ages -peliin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oracle of Seasonsin läpi pelanneelle pelaajalle annetaan salasana, jonka voi syöttää Oracle of Agesiin, ja päinvastoin. Salasana avaa lukittuja ominaisuuksia, kuten antaa ei-pelaajahahmoille tietoja Linkin vaiheista toisessa pelissä, siirtää osan hankituista esineistä toiseen peliin ja muuttaa luolastoja. Pelatessaan salasanalla Linkin tietoon tulee uusia salasanoja, jotka voi palauttaa toiseen peliin, jolloin pelaaja palkitaan uusilla esineillä. Pelien todellinen loppu, jossa esiintyvät Prinsessa Zelda ja Ganon, on mahdollista saavuttaa vain näin.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shigeru Miyamoton mukaan Yoshiki Okamoto halusi työskennellä Zelda-pelien parissa ja julkaista ne nopealla aikataululla.[1] Nintendo ei normaalisti tuota pelejä yhtä nopealla aikataululla ja koska Miyamoto oli kiireinen omien projektien kanssa he antoivat Flagshipille luvan työskennellä pelien parissa.[1]

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on saanut Nintendo Lifen arvostelussa arvosanaksi 8/10.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Miyamoto Speaks on Zelda GBC 23.8.1999. IGN. Viitattu 12.5.2019. (englanniksi)
  2. Patrick Elliot: The Legend of Zelda: Oracle of Seasons 31.5.2013. Nintendo Life. Viitattu 12.5.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]