The Legend of Zelda: Oracle of Seasons

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Legend of Zelda: Oracle of Seasons
Kehittäjä Flagship
Julkaisija Nintendo
Ohjaaja Hidemaro Fujibayashi (en)
Tuottaja Noritaka Funamizu (en)
Pelisarja The Legend of Zelda
Julkaistu Japanin lippu 27. helmikuuta 2001
Yhdysvaltain lippu 14. toukokuuta 2001
Euroopan unionin lippu 5. lokakuuta 2001
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: E (Everyone)
ELSPA: 3+
OFLC: G8+
Alusta Game Boy Color
Jakelumuoto GB-pelikasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Legend of Zelda: Oracle of Seasons on Nintendon julkaisema videopeli Game Boy Colorille. Pelin kehitti Capcomille työskentelevä Flagship ja tuotti Shigeru Miyamoto. Oracle of Seasons julkaistiin yhdessä The Legend of Zelda: Oracle of Ages -pelin kanssa. Pelit ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, mutta niiden pelaaminen rinnakkain avaa lukittuja ominaisuuksia ja syventää tarinaa.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina alkaa Triforcen temppelistä, jossa Link kuulee Triforcen kutsuvan häntä. Link lähestyy pyhäinjäännöstä, ja hänen ympärilleen ilmestyy outo pyörre. Pyörre vie Linkin tuntemattomaan maahan, pimeän metsän keskelle. Link kuulee musiikkia ja iloisia huudahduksia lähistöltä ja tapaa joukon kierteleviä musikantteja, jotka nuotion ympärille kerääntyneenä katselevat kauniin naisen tanssia. Nainen toivottaa Linkin tervetulleeksi Holodrumin maahan ja pyytää tätä tanssimaan kanssaan.

Kohta taivas peittyy tummiin pilviin ja taivaista kuuluu mahtava ääni. Ääni esittelee itsensä Onoxiksi, Pimeyden kenraaliksi ja kertoo tanssijan, Dinin, olevan Vuodenaikojen oraakkeli. Onox kaappaa Dinin, ja Holodrum vaipuu kaaokseen. Linkin tehtäväksi jää etsiä Vuodenaikojen sauva, joka on piilotettu Subrosian maahan, Vuodenaikojen temppeliin. Sauvalla on voima vaihtaa vuodenaikaa silmänräpäyksessä.

Yhteydet Oracle of Ages -peliin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oracle of Seasonsin läpi pelanneelle pelaajalle annetaan salasana, jonka voi syöttää Oracle of Agesiin, ja päinvastoin. Salasana avaa lukittuja ominaisuuksia, kuten antaa ei-pelaajahahmoille tietoja Linkin vaiheista toisessa pelissä, siirtää osan hankituista esineistä toiseen peliin ja muuttaa luolastoja. Pelatessaan salasanalla Linkin tietoon tulee uusia salasanoja, jotka voi palauttaa toiseen peliin, jolloin pelaaja palkitaan uusilla esineillä. Pelien todellinen loppu, jossa esiintyvät Prinsessa Zelda ja Ganon, on mahdollista saavuttaa vain näin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]