Tingle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tingle

Tingle on The Legend of Zelda -pelisarjassa esiintyvä, kuvitteellinen videopelihahmo. Tingle esiintyi ensimmäisen kerran pelissä The Legend of Zelda: Majora's Mask ja on sen jälkeen näyttäytynyt useassa Zelda-pelissä. Freshly-Picked Tingle's Rosy Rupeeland, ensimmäinen peli, jossa Tingle on pääosassa, julkaistiin Nintendo DS:lle vuonna 2007. Tinglellä on tämän lisäksi 2 veljeä.

Tinglellä on piirteitä, jotka muistuttavat Nintendon säveltäjää Koji Kondoa.[1]

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tingle on 35-vuotias, lyhyt mies, joka kuvittelee olevansa keiju. Ulkomuodoltaan Tingle on ihminen, joka pukeutuu vihreään, Linkin asua muistuttavaan pukuun. Majora's Maskissa Tinglellä on punaiset pöksyt ja iso kello, jonka viisarit ovat juuttuneet asentoon 16:00. Hahmo näyttäytyy peleissä tavallisesti lentelemällä ympäriinsä punaisella ilmapallolla ja huutelemalla "Tingle-Tingle, Kooloo-LIMPAH". Tingle piirtää ja myy karttoja isänsä hyväksi, joka tosin pitää poikaansa tyhmyrinä.

Tinglellä on vahva yhteys rupioihin, joita hän Freshly-Picked Tingle's Rosy Rupeelandin mukaan tarvitsee elääkseen. Four Sword Adventuresin voimakivet ja The Minish Capin kinstonet kiinnostavat Tingleä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zelda-pelien sijoittuminen eri aikakausille viittaa siihen, että kuten Linkejä ja Zeldoja, myös Tinglejä on useita.

Majora's Mask

Tingle on tavattavissa monilla alueilla ja myy Linkille Terminan karttoja. Päästäkseen puheille Tinglen kanssa Linkin on ammuttava tämän ilmapallo rikki, jolloin Tingle putoaa maahan. Tinglen isä asuu Woodfall-suolla ja on häpeissään poikansa toilailuista ja epäilee hemmotelleensa tätä liikaa.

Oracle of Ages

Tingle antaa Linkille kartan, jonka avulla meren ylittäminen onnistuu. Link voi myöhemmin palata Tinglen luokse ja saa tältä parannellun siemenrasian, johon mahtuu 50 kappaletta jokaista siemenlajia. Pelattuna Oracle of Seasonsin kanssa Tingle antaa myös paremman siemenrasian, johon mahtuu 99 jokaisen lajin siementä.

Tingle esiintyy myös peleissä The Legend of Zelda: The Wind Waker, The Legend of Zelda: Four Swords Adventures, The Legend of Zelda: The Minish Cap, Tingle RPG ja Super Smash Bros. Melee.

Tinglen veljet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tinglellä on 2 veljeä, jotka kaikki esiintyvät The Legend of Zelda: The Wind Waker ja The Legend of Zelda: Minish cap peleissä. Heidän nimensä ovat Ankle, David Jr. ja Knuckle. David Jr. tosin ei ole Tinglen oikea veli. Hän vain pukeutuu samanlaisesti.

Ankle

Ankle pukeutuu täysin samalla tavalla kuin Tingle, mutta Anklen puvun väri on vaalean punainen, pöksyt ovat violetin väriset. The Legend of Zelda: The Wind Wakerissa hänet voi löytää Tingle Towerilta pyörittämässä toteemipaalun päätä, ja Minish Capissa hänet löytää Lon Lon Ranchilta, jossa hän voi yhdistää Linkin kanssa kinstonen palasen.

Knuckle

Knuckle pukeutuu täysin samalla tavalla kuin Tingle, mutta hänen pukunsa väri on vaalean sininen ja pöksyt ovat tumman siniset. The Legend of Zelda: The Wind Wakerissa hänet voi löytää Tingle Towerilta pyörittämässä toteemipaalun päätä. Hänen kellonsa viisarit ovat juuttuneet aikaan 03:00/15:00.

David Jr.

David Jr. pukeutuu täysin samalla tavalla kuin Tingle, mutta David Juniorin puvun väri on valkoinen, pöksyt ovat vihreät. Hän ei ole tavallinen Hylialainen, niin kuin Tingle ja muut veljet, vaan tavallinen ihminen. Hän ei ole Tinglen oikea veli, sillä hänen tarinansa tapahtuu niin, että hän eräänä päivänä huuhtoutuu Tingle tornin rantaan, ja Tingle pakottaa hänet työhön. The Legend of Zelda: The Wind Wakerissa hänet voi löytää Tingle Towerilta pyörittämässä toteemipaalun päätä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]