Link: The Faces of Evil

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Link: The Faces of Evil
Kehittäjä Animation Magic
Julkaisija Philips Media
Jakelija Nintendo
Pelisarja The Legend of Zelda
Julkaistu
  • 10. lokakuuta 1993
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Philips CD-i
Jakelumuoto 1 CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Link: The Faces of Evil on Animation Magicin CD-i:lle kehittämä videopeli, joka julkaistiin yhdessä Zelda: The Wand of Gamelonin kanssa. Peli liittyy teemaltaan Nintendon The Legend of Zelda -pelisarjaan, mutta huonon laatunsa ja Nintendosta riippumatta tapahtuneen kehitystyön takia sitä ei tavallisesti lueta "virallisten" Zelda-pelien joukkoon. Tästä ja Wand of Gamelonista on tullut Internet-ilmiöitä lähinnä animaatioiden takia.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Link, Hyrulen sankari, viettää tylsiä päiviä rauhalliseksi muuttuneessa valtakunnassa. Ganon juonii ilkeitä suunnitelmia Koridain saarella ja kaappaa Prinsessa Zeldan. Lentävällä matolla liikkuva taikuri Gwonam noutaa Linkin apuun ja seikkailu alkaa[1]. Lopulta Link onnistuu vangitsemaan Ganonin Koridain kirjaan ja pelastaa Zeldan. Koridain saari palaa ennalleen Linkin ja Zeldan lentäessä takaisin Hyruleen[2]. Loppuvideossa Link anelee suudelmaa Zeldalta, vastaavaa flirttailua ei esiinny Nintendon Zelda-peleissä. Niin ikään viralliseen kaanoniin kuulumattomissa Zelda animaatiosarjoissa ja sarjakuvissa kylläkin.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli etenee sivusta kuvatuissa ruuduissa The Adventure of Linkin tapaan. Tarinaa kerrotaan piirretyn animaation avulla, jolla Philips tahtoi esitellä CD-ROMin mahdollisuuksia uudessa konsolissaan. Ohjaustuntuma Linkiin jäi kuitenkin yleisen mielipiteen mukaan kehnommaksi kuin Nintendon Zelda-peleissä. Kritiikkiä aiheutti myös heikko, yhdellä Koridain kirjan osumalla voitettava Ganon, sekä huonolaatuinen ääninäyttely ja animaatio.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pelin alkuvideo
  2. Pelin loppuvideo

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]