Link: The Faces of Evil

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Link: The Faces of Evil
Kehittäjä Animation Magic
Julkaisija Philips Media
Jakelija Nintendo
Tuottaja Executive producer (en)
Pelisarja The Legend of Zelda
Julkaistu 10. lokakuuta 1993
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Philips CD-i
Jakelumuoto 1 CD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Link: The Faces of Evil on Animation Magicin CD-i:lle kehittämä videopeli, joka julkaistiin yhdessä Zelda: The Wand of Gamelonin kanssa. Peli liittyy teemaltaan Nintendon The Legend of Zelda -pelisarjaan, mutta huonon laatunsa ja Nintendosta riippumatta tapahtuneen kehitystyön takia sitä ei tavallisesti lueta "virallisten" Zelda-pelien joukkoon. Tästä ja Wand of Gamelonista on tullut Internet-ilmiöitä lähinnä animaatioiden takia.


Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Link, Hyrulen sankari, viettää tylsiä päiviä rauhalliseksi muuttuneessa valtakunnassa. Ganon juonii ilkeitä suunnitelmia Koridain saarella ja kaappaa Prinsessa Zeldan. Lentävällä matolla liikkuva taikuri Gwonam noutaa Linkin apuun ja seikkailu alkaa[1]. Lopulta Link onnistuu vangitsemaan Ganonin Koridain kirjaan ja pelastaa Zeldan. Koridain saari palaa ennalleen Linkin ja Zeldan lentäessä takaisin Hyruleen[2]. Loppuvideossa Link anelee suudelmaa Zeldalta, vastaavaa flirttailua ei esiinny Nintendon Zelda-peleissä. Niin ikään viralliseen kanooniin kuulumattomissa Zelda animaatiosarjoissa ja sarjakuvissa kylläkin.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli etenee sivusta kuvatuissa ruuduissa The Adventure of Linkin tapaan. Tarinaa kerrotaan piirretyn animaation avulla, jolla Philips tahtoi esitellä CD-ROMin mahdollisuuksia uudessa konsolissaan. Ohjaustuntuma Linkiin jäi kuitenkin yleisen mielipiteen mukaan kehnommaksi kuin Nintendon Zelda-peleissä. Kritiikkiä aiheutti myös heikko, yhdellä Koridain kirjan osumalla voitettava Ganon, sekä huonolaatuinen ääninäyttely ja animaatio.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pelin alkuvideo
  2. Pelin loppuvideo

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]