The Legend of Zelda -pelisarjan hahmot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelissa The Legend of Zelda -pelisarjan hahmot esitellään The Legend of Zelda -pelisarjassa näyttäytyviä hahmoja.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ganon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Ganon

Ganon on useimpien Zelda-pelin paha päävastus.

Link[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Link

Link on Zelda-pelien sankari, jota pelaaja ohjaa.

Prinsessa Zelda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Zelda

Prinsessa Zelda tarvitsee Linkin apua monessa Zelda-pelissä.

Yleiset hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agahnim[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilkeä taikuri Agahnim on Ganonin apuri, joka esiintyy kolmessa Zelda-pelissä. The Legend of Zelda: A Link to the Pastissa Agahnim juonittelee itsensä Hyrulen kuninkaan hoviin, syrjäyttää kuninkaan ja lumoaa sotilaat palvelemaan itseään. Hänen tavoitteenaan on vapauttaa Pyhään valtakuntaan sidottu Ganon, mutta Link voittaa hänet. Agahnimin myöhemmät, lyhyet esiintymiset The Legend of Zelda: Link's Awakeningissa ja The Legend of Zelda: Oracle of Seasonsissa eivät paljasta hänen alkuperästään enempää. Japaninkielisissä peleissä Agahnim on pappi, mutta Nintendo of America muutti hahmon uskonnollisesti riippumattomaan muotoon taikuri. Agahnim muistuttaa ulkomuodoltaan ihmistä, muita todisteita hänen kuulumisestaan hylialaisiin tai gerudoihin ei ole.

Dark Link[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dark Link (myös Shadow Link) on Linkin paha ruumiilistuma. Dark Link asettuu The Adventure of Linkissä Linkin viimeiseksi vastukseksi ennen Rohkeuden Triforceen koskemista. Juonenkäänne edustaa Linkin viimeistä kiusausta ennen sankarin aseman saavuttamista. Twilight Princessissä kolme Dark linkiä nauravat mielipuolisesti neljännen valon hengen luona. Sankari liittyy heihin, koska Triforce houkuttelee häntä. Kun hän tulee tajuihinsa, valon henki sanoo, että kenenkään ei kannata luottaa. The Legend of Zelda: Ocarina of Timessa Link taistelee omaa varjoaan vastaan veden temppelissä (water temple). The Legend of Zelda: Four Swords Adventuresissa useat Dark Linkit piinaavat Heraldian asukkaita eri puolilla valtakuntaa. The Legend of Zelda: Oracle of Agesissa pelin päävastus Veran manaa esiin neljä Dark Linkiä häiritäkseen Linkiä pelin lopputaistelussa.

Impa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Impa (fiktiivinen hahmo)

Impa on kuninkaallisen perheen palvelija.

Kolme jumalatarta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Triovoiman ovat luoneet kolme jumalatarta, Din, Nayru ja Farore. Jumalattaret esiintyvät ensi kerran nimettöminä A Link to the Pastissa, jossa kerrotaan, miten he loivat Heraldian ja jättivät Triovoiman jälkeensä. Seuraava esiintyminen oli Ocarina of Timessä. Voiman jumalatar Din loi maan ja vuoret, Nayru antoi viisautensa virrata maailmaan ja loi (fysiikan) lait, ja rohkeuden jumalatar Farore loi kasvit ja eläimet, jotka ylläpitivät näitä lakeja. Luomistyönsä päätteeksi jumalattaret lähtivät maanpäällisestä Heraldiasta ja jättivät jälkeensä kultaisen Triovoiman, joka sisälsi pienen, mutta voimallisen annoksen jumalatarten olemusta ja toteutti ensimmäisen sitä koskettavan sydämen toiveet.

Navi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ocarina of Timessä Linkillä on mukanaan Navi-niminen, naispuolinen keiju, jonka mielipidettä Link voi kysyä monien asioiden suhteen. Navi auttaa Linkiä löytämään esineitä ja olentoja sekä osoittaa pelaajalle viholliset ja kohteet, joihin toimintaa voi kohdistaa. Pelin lopussa Navi lentää pois. The Legend of Zelda: Majora's Maskin alussa kerrotaan, että Link etsii rakasta ystäväänsä, mutta Navi ei kuitenkaan esiinny pelissä. Navi -keiju on mukana myös The Legend of Zelda: Twilight Princessissä, mutta vain Wiin versiossa. Shigeru Miyamoto on todennut, että Navilla on romanttisia ajatuksia Linkin suhteen.lähde?

Sheik[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ocarina of Timessä harppua soittava Sheik ilmestyy yllättäen Linkin tielle ja katoaa ilmaan lyhyen keskustelun jälkeen. Sheik esiintyy maskuliinisena ja salaperäisenä hahmona, joka auttaa Linkiä tämän tehtävässä. Pelin lopussa Sheik käyttää Viisauden Triforcea ja muuttuu Zeldaksi.

Skull Kid[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ocarina of Timessa, Majora's Maskissa ja Twilight Princessissa esiintyvä Skull Kid on outo rääsyihin pukeutunut olento. Ocarina of Timessa ja Twilight Princessissä Skull Kidillä on vain pieni sivurooli. mutta Majora's Maskissa hän on yksi tärkeimmistä hahmoista. Skull Kid ei ole ainoa laatuaan vaan Kadonneessa Metsässä asuu monia hänen kaltaisiaan. Jos joku joka ei ole kokiri eksyy metsään, hänestä tulee joko stalfos tai Skull Kidin kaltainen, linnunpelättiä muistuttava olento. Skull Kid haluaa peittää kasvonsa tai pikemminkin niiden puutteen.

Majora's Maskin alussa kun Link etsii Navia metsässä, hän tapaa Skull Kidin joka on varastanut Majoran Naamion, esineen jossa on muinainen kammottava mahti. Skull Kid ja hänen ystävänsä, keijusisarukset Tatl ja Tael varastavat Linkin hevosen Eponan ja Ajan Okariinan. Seuratessaan heitä, Link joutuu Terminan rinnakkaistodellisuuteen. Skull Kidistä ja Taelista jälkeen jäänyt Tatl lyöttäytyy yhteen Deku Scrubiksi muutetun Linkin kanssa. Pelin lopussa selviää, että Majoran Naamio on pitänyt Skull Kidin ruumista hallussaan.

Vaati[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaati pelissä The Minish Cap.

Vaati, Tuulitaikuri, on Ganonin jälkeen useimmin esiintyvä Zelda-pelien päävastus. Vaati kuuluu minish-rotuun, mutta hän näyttäytyy tavallisesti yksisilmäisen, ilmassa leijuvan mustan olennon muodossa.

The Minish Capissa Vaati varastaa opettajansa Ezlon luoman taikaesineen, Minishmyssyn, joka antaa kantajalleen mahtavat taikavoimat. Vaati käyttää myssyä Ezlon tuhoamiseen ja muuttaa itsensä hyrulelaiseksi. Ihmismuotoinen Vaati osallistuu Picorifestivaalien turnajaisiin ja voittaa kilpailun ylivoimaisesti. Kilpailun voittajana hän saa seremoniallisen kunnian koskettaa pyhäinjäännös Picori Bladea. Vaati paljastaa itsensä, murtaa miekan kahtia ja muuttaa Zeldan kiveksi. Hänen tavoitteenaan on etsiä Light Force, mystinen taikuuden voima, jonka avulla hänen voimansa kasvaisivat entistä suuremmiksi.

Taikakeinoin vangittu Vaati kaappaa Prinsessa Zeldan Four Swordsissa taikasinetin murtuessa Zeldan ja Linkin ollessa läsnä. Link voittaa Vaatin Neljän miekan avulla ja vangitsee tämän uudelleen. Four Swords Adventuresissa ilkeä Varjo-Link päästää Vaatin vapaaksi, joka käy taisteluun Linkiä vastaan. Pelin loppuvaiheilla käy ilmi, että Vaati on toiminut vain harhautuksena Ganonin punoessa omia juoniaan.

Epona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Epona on Linkin ratsu, joka esiintyy Ocarina of Timessä, Majoras maskissa ja Twilight Princessissä. Twilight Princessissä voi käyttää useimpia esineitä samaan aikaan kun ratsastaa Eponalla.

A Link to the Pastin hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linkin setä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linkin setä esiintyy A Link to the Past -pelissä. Link on setänsä luona kylässä, kun setä lähtee Zeldan hätäkutsun kuullessaan etsimään tätä. Link lähtee seuraamaan setäänsä, jonka löytää haavoittuneena Hyrulen linnasta. Ennen kuolemaansa setä antaa Linkille miekan ja kilven.

Ocarina of Timen hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Great Deku Tree[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Great Deku Tree on Kokiri-metsän suojelija, joka kuitenkin kuolee Ocarina of Timen alussa. Dekutree otti Linkin huostaansa tämän jäätyä yksin Kokiri-metsään äitinsä kuoltua.

Ruto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omapäinen Zora-valtakunnan prinsessa, joka on ihastunut Linkiin ja aikoo mennä tämän kanssa naimisiin. Hän on kuningas Zoran tytär.

The Wind Wakerin hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavat hahmot esiintyvät vain pelissä The Legend of Zelda: The Wind Waker.

Aryll[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aryll on Linkin sisko, ja hän on ensimmäinen hahmo, joka nähdään Wind Wakerissä (lukuun ottamatta aloitusvideota). Aryll on myös tarinan lähtöpiste, sillä Helmaroc Kingin kaapattua Aryllin Linkin pitää pelastaa hänet.

Tetra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tetra on sarkastinen merirosvo, joka auttaa Linkiä aloittamaan seikkailunsa. Tetran äiti menehtyi muutama vuosi ennen Wind Wakerin tapahtumia, ja Tetra jäi merirosvojen kapteeniksi. Alun perin Helmaroc Kingin piti kaapata Tetra, mutta sen sijaan monien sattumusten kautta kaapattiin Aryll. Hän auttaa Linkiä myöhemmin pelissä, jolloin hänen todellinen identiteettinsä paljastuu. Tetra esiintyy myös pelissä The Legend of Zelda: Phantom Hourglass.

Punaisten leijonien kuningas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Punaisten leijonien kuningas (King of the Red Lions) on puhuva purjevene, jonka Link tapaa seikkailunsa alkuvaiheessa. Juuri tällä veneellä Link pystyy liikkumaan saarien välillä. Vene puhuu hänelle, selittäen mitä tehdä seuraavaksi, jotta tarinassa pääsisi eteenpäin. Myöhemmin pelissä paljastuu, että vene on Hyrulen muinaisen kuninkaan maagisesti ohjastama – tämä selittää veneen nimen, sillä Hyrulen vaakuna on punainen leijona.

Kuningas Daphnes Nohansen Hyrule III[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuningas Daphnes Nohansen kolmas on unohdetun Hyrulen valtakunnan hallitsija. Prinsessa Zeldan tavoin hän kuuluu Hyrulen kuninkaalliseen perheeseen. Kuningas ohjaa Punaisten leijonien kuningasta maagisesti tavatakseen Linkin. Osan sanottavastaan kuningas puhuu muinaisella Hylian kielellä. Link ymmärtää kieltä vasta toisella pelikerralla.

Laruto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laruto on Zora ja Maan viisas (Sage of Earth). Hän rukoili Maan temppelissä, kunnes Ganon varasti hänen sielunsa, jotta voisi estää Mestarin miekan voimien palauttamisen. Laruto soittaa harppua, jonka Medli nyt omistaa. Hänen nimensä voi viitata Veden viisaaseen Prinsessa Rutoon, joka tavataan pelissä The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Fado[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fado on kokiri ja Tuulen viisas (Sage of Wind). Hän rukoili Tuulen temppelissä, kunnes Ganon varasti hänen sielunsa estääkseen Mestarin miekan voimien palauttamisen. Fadon henki ilmestyy Linkille ja opettaa hänelle Tuulen jumalan aarian. Fado soittaa viulua ja on rempseän henkilön maineessa. Hänen seuraajansa on viulua soittava korok-metsänheki nimeltään Makar, joka seuraa hänen perintöään ja soittaa samaa soitinta kuin Fado.

On huomioitavissa, että myös Ocarina of Timessa on Fado-niminen kokiri. Hän on vaaleanutturainen kokirityttö Kokirien metsässä, jolla on vain pieni rooli pelissä. Fadon arvellaan olevan myös viittaus kokirien johtajaan Midoon, sillä heillä on sekä selvää yhdennäköisyyttä että samankaltainen nimi.

Medli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Medli on Rito-heimon jäsen ja viisas, joka rukoilee Maan temppelissä palauttaakseen Mestarin miekan voimat. Linkin tavatessa hänet, Medlistä on tulossa raivostuneen Valoon palvelija. Hänen edeltäjänsä oli Prinssi Komalin isoäiti, joka oli myös Medlin opettaja. Komalin isoäiti lahjoitti Medlille Laruton harpun. Medli on luonteeltaan rohkea, ja pelin alussa hän astuu sisään luolastoon rauhoittaakseen Valoota. Medli auttaa Linkiä etenemään Dragon Roost Islandissa antamalla tälle mm. Grappling Hookin. Myöhemmässä vaiheessa, Medlin ja Linkin seikkaillessa Maa-temppelissä, Medli soittaa Laruton harpulla "Earth God`s Lyric"iä, jonka Link opetti Medlille opeteltuaan sen ensin Larutolta.

Prinssi Komali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komali on Rito-heimon kruununprinssi, ja Medlin suojatti. Pelin alussa hänet esitellään erittäin itsekkäänä. Linkin tapettua Gohman, Komali on valmis matkalleen Valoon luokse saadakseen siivet. Hänestä tulee rohkea nuori mies, joka lopulta pelastaa Quillin avulla Linkin ja Tetran tuholta Ganonin edestä. Komali omistaa Dinin helmen, jonka antoi hänelle hänen isoäitinsä. Link kuitenkin saa helmen rauhoitettuaan Valoon.

Valoo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valoo on muinainen punainen lohikäärme ja taivaan henki Rito-heimon jäsenille. Seikkailun alussa Valoo on raivoisa ja vihainen, mutta syynä on häntä hännästä pahoinpitelevä hirviö Gohma. Kun Link pelastaa Valoon tältä hirviöltä, Valoosta tulee tärkeä liittolainen Linkille seikkailun ajaksi. Valoo osaa puhua muinaista Hylian kieltä.

Makar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Makar on ilkikurinen Korok, joka vahingossa putoaa Forest Havenin vieressä sijaitsevaan kiellettyyn metsään. Toinen Korok nimeltään Linder tulee takaisin ja kertoo putoamisesta Dekupuulle. Link menee pelastamaan Makarin Dekupuun pyynnöstä. Myöhemmin Makar rukoilee tuulen temppelissä palauttaakseen Master Swordin voimat. Makar soittaa usein viulua ja mm. kun Makar on pelastettu Kalle Demosilta hän soittaa kappaleen jota ei muussa vaiheessa peliä kuulla. Tuuli temppelissä seikkaillessa Makar soittaa tiettyjen kivien edessä "Wind God`s Arian" jonka Link oppi Fadolta mutta opetti sen myöhemmin Makarille. Link kuitenkin aloittaa kyseisen kappaleen itse Wind Wakerillä.

Jabun[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lordi Jabun on meren henki, ja asuu Greatfish Islellä. Ganondorfin yrittäessä saada Nayrun helmeä häneltä, Jabun joutuu pakenemaan saarelta. Jabun pääsee suojaan Outset Islandille, josta Link löytää hänet ja saa helmen. Jabun osaa puhua muinaista Hylian kieltä.

Zephos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zephos on tuulten jumala veljensä Cycloksen kanssa. Link tapaa Zephosin Dragon Roost Islandilla, kun on oppinut hänen paasistaan tuulen sielunmessun. Samalla Zephos kertoo Linkille merellä ongelmia aiheuttavasta veljestään Cycloksesta.

Cyclos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cyclos on tuulten jumala veljensä Zephosin kanssa. Link tapaa Cyclosin pelin aikana monista merellä pyörivistä pyörremyrskyistä. Link oppii häneltä häntä jousipyssyllä ammuttuaan laulun, (Ballad of Gales) joka mahdollistaa paikasta toiseen siirtymisen pyörremyrskyn avulla.

Postimies Quill[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quill on Rito-heimon jäsen ja postimies, joka auttaa Linkiä seikkailun aikana usein, kuten pelastettaesa Linkiä Ganonin kynsistä Komalin ja Valoon kanssa

Kalamies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalamies on puhuva kala, jonka löytää jokaien saaren lähettyviltä. Hänen mukaansa hän ja hänen "serkkunsa" ovat levittäytyneet ympäri suurta merta. Linkin antaessa hänelle syötävää, kalamies antaa Linkille läheisen saaren kartan. Kalamies tietää Punaisten leijonien kuninkaan oikean identiteetin, sillä ensimmäisellä tapaamiskerralla kalamies kääntyy kuninkaan puoleen, ja sanoo "maksaneensa velkansa takaisin". Kalamies myös antaa Linkille neuvoja, jotka auttavat häntä seikkailussa eteenpäin.

Kun Link on saanut nuolet, antaa kalamies mahdollisuuden pelata minipeliä kunhan hänelle heittää herkkua vielä kartan merkkauksenkin jälkeen. Pelissä täytyy ampua nuolilla kalamiestä aina kun hän pomppaa vedestä. Mikäli osuu kaikilla kymmenellä nuolella antaa kalamies 200 Rupeeta (rahayksikkö). Muussa tapauksessa jokainen osunut nuoli on 10 Rupeen arvoinen.

Matkustavat kauppiaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matkustavat kauppiaat ovat ainoita Goroneita, joita Link tapaa seikkailunsa aikana, ja kaikki kuuluvat vaihtamissivutehtävään. Linkin pitää vaihtaa erilaisia esineitä kaikkien kauppiaiden kanssa saadakseen Windfall Islandin myymälän tiskin täyteen erilaisista tavaroista. Tämän jälkeen Link ansaitsee taikakilven myyjältä.

Beedle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beedle on kulkukauppias, joka omistaa oman kauppaveneen. Hän ilmestyy lukuisiin kohteisiin merellä. beedle myy lukuisia esineitä, kuten pommeja, nuolia ja Hyoi-päärynöitä. Beedle tavataan myös pelissä Minish Cap sekä Phantom Hourglass.

Vihollisia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Gohma on Dragon Roost Islandin loppuvastus, joka elää suuressa laavakuopassa, ja näyttää skorpionin kaltaiselta. Gohma on syypää Valoon ärtymykseen ja vihaisuuteen. Gohmaa vastaan taistellessaan Link käyttää tarttumakoukkuaan tarttuakseen katosta roikkuvaan Valoon häntään. Heilautus hännän avulla huonen laidalta laidalle saa aikaan katonromahtamisen Gohman päälle, jolloin sen ulkokuori alkaa rikkoontua. kun ulkokuori on rikki, Link hyökkää Gohman heikkoon kohtaan, silmään, kiskoen sen tarttumakoukulla luokseen ja iskien miekallaan. N64 pelissä "Ocarina Of Time" ensimmäinen loppuvastus oli Queen Gohma. Tämä iso hämähäkki, oli myrkyttänyt Dekupuun kuolettavasti pahuudellaan.
  • Gohdan on Jumalten tornin loppuvastus. Se on suuri patsasmainen olemus, jota Linkin täytyy ampua jousipyssyllään silmiin voittaakseen tämän. Gohdan on myös hyvin samankaltainen Ocarina of Timen Varjotemppelin pomoon Bongo Bongoon, aavemaiseen varjo-hirviöön nähden. Hänellä on myös samankaltaisuutta Super Mario 64:n, Super Mario 64 DS:n sekä Mario Kart DS:n yhteen pomovastukseen Eyerokiin sekä Star Fox-sarjan vastustajaan Dr. Androkseen.
  • Suuri lihansyöjäkasvi Kalle Demos on Kiellettyjen metsien loppuvastus. Se käyttää pitkiä juuriaan ja lehtiään hyökätäkseen kohteensa kimppuun. Ennen taistelua Forbidden Woodsissa Kalle Demosia vastaan lihansyöjäkasvi syö Makar nimisen Korokin jota Link oli lähtenyt pelastamaan.
  • Helmaroc King on Forsaken Fortressin loppuvastus. Suureen lintuun tutustutaan jo alussa tämän kaapatessa Linkin siskon. Link tuhoaa Ganonin alaisuudessa olevan linnun iskemällä tätä pääkallomoukarilla naamariin ja lopulta paljastuvaan haavoittuvaan päähän
  • Useista aaveista muodostuva Jalhalla on Maan temppelin loppuvastus.
  • Hiekkamato Molgera on Tuulen temppelin loppuvastus.

Twilight Princessin hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavat hahmot esiintyvät vain pelissä The Legend of Zelda: Twilight Princess.

Zant[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tähän mennessä ainoastaan Twilight Princess- pelissä esiintynyt Twili-rotuun kuuluva Ganonin apuri. Hän katkeroitui siitä että hänet syrjäytettiin rodun kuninkaan paikasta. Katkeroiduttuaan Zant haki voimia siihen aikaan pimeyden maailmaan karkotetulta Ganondorfilta palveluksiaan vastaan. Zant muun muassa muutti Midnan Imp-muotoon, hajotti hämärän peilin neljään osaan ja yritti valloittaa koko maailman ja muuttaa Twilight realmiksi. Midna tappoi Zantin sulautuneiksi varjoiksi kutsutulla aseella.

Midna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tähän mennessä ainoastaan Twilight Princess- pelissä esiintynyt Twili-rodun prinsessa jonka vallankaappaaja Zant muutti Imp-muotoon. Midna ei voi esiintyä valossa niin kuin eivät muutkaan Twilit ja Midna sairastui kun Zant näytti hänet valon hengelle. Midna ei olisi muuten selvinnyt mutta Zelda yhdisti sydämensä Midnan sydämeen. Pelin lopussa Midna palaa maailmaansa ja särkee hämärän peilin pieniksi sirpaleiksi.

Skyward Swordin hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demise[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demonien kuningas ja pelin päävihollinen. Esiintyy suurimman osan ajasta pelistä monsterina nimeltä Imprisoned.

Ghirahim[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demonien lordi ja pelin toinen päävihollinen. Yrittä elvyttää mestariaan Demiseä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]