Zelda: The Wand of Gamelon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zelda: The Wand of Gamelon
Kehittäjä Animation Magic
Julkaisija Philips Media
Jakelija Nintendo
Pelisarja The Legend of Zelda
Julkaistu
  • 10. lokakuuta 1993
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Philips CD-i
Jakelumuoto CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Zelda: The Wand of Gamelon on Animation Magicin CD-i:lle kehittämä videopeli, joka julkaistiin yhdessä Link: The Faces of Evilin kanssa. Peli liittyy teemaltaan Nintendon The Legend of Zelda -pelisarjaan, mutta huonon laatunsa ja Nintendosta riippumatta tapahtuneen kehitystyön takia sitä ei tavallisesti lueta "virallisten" Zelda-pelien joukkoon. Wand of Gamelon ja Faces of evil ovat nyt suosittuja Internet-ilmiöitä lähinnä animaatioiden takia.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hyrulen kuningas Harkinian lähtee auttamaan Onkledin herttuaa, sillä Ganon on hyökännyt tämän kimppuun. Mukaansa hän ottaa Rohkeuden Triforcen ja käskee lähettää Linkin avukseen, jos ei palaa kuukauden sisällä. Zelda on huolissaan kuninkaasta, mutta Impa tulkitsee Viisauden Triforcea, jonka ennustuksen mukaan kuningas palaa takaisin hyvissä voimin. Kuukauden kuluttua Link lähtee kuninkaan perään, mutta hänestäkään ei kuulu mitään. Zelda käskee Impan seurakseen, joka pakkaa Viisauden Triforcen mukaan ja he lähtevät yhdessä Onkledin herttuan maille etsimään kadonneita ystäviään.

Zeldalle selviää lopulta, että herttua onkin koko ajan ollut samassa juonessa Ganonin kanssa saada kuningas vangiksi ja auttaa Ganon valtaan. Zelda kohtaa lopulta itsensä Ganonin, jonka hän voittaa käyttämällä Gamelonin sauvaa. Zelda pelastaa kuninkaan ja Linkin, joka on onnellisen tietämätön tapahtumista. Onkledin herttua anoo turhaan armoa kuningas Harkinialta ja joutuu rangaistukseksi kuuraamaan Hyrulen lattioita. Tarina päättyy kuninkaan ja Zeldan nauraessa iloisesti Linkin toilailuille.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Wand of Gamelon on ensimmäinen Zelda-peli, jossa pelaaja pääsee ohjaamaan Prinsessa Zeldaa. Peli etenee sivusta kuvatuilla ruuduilla The Adventure of Linkin tapaan, mutta ohjaustuntuma ei ole Nintendon pelien tasoa. Pelin tarinaa vievät eteenpäin sarjakuvien avulla toteutetut videot.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]