Teemasivu:Ympäristönsuojelu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
muokkaa  

Ympäristönsuojelun teemasivu

Tervetuloa Wikipedian ympäristön- ja luonnonsuojelun teemasivulle! Ympäristönsuojelu pyrkii ympäristöongelmien ratkaisemiseen ja luonnon hyvinvoinnin turvaamiseen. Tältä sivulta löydät Wikipedian ympäristöön ja ympäristönsuojeluun liittyvää aineistoa. (Tyhjennä välimuisti)

muokkaa  

Artikkelipoiminta

Magnificent tree frog (Litoria splendida) crop.jpg

Sammakkoeläimet (Amphibia) ovat selkärankaisten eläinten luokka. Ne ovat puolittain vesieläimiä ja niiden kehitykseen kuuluu vedessä elävä, kiduksilla hengittävä toukkavaihe. Sammakkoeläimet ovat vaihtolämpöisiä. Luokan tieteellinen nimi Amphibia tarkoittaakin suomeksi kahtaalla elävää, mikä viittaa sammakkoeläinten tulevan toimeen sekä maalla että vedessä. Merivedessä sammakkoeläimiä ei kuitenkaan elä.

Sammakkoeläinten määrä ja varsinkin varsinaisten sammakkojen määrä on laskussa eri puolilla maailmaa. Tärkeimmät tekijät sammakkojen häviämisen aiheuttajina ovat saasteet sekä maankäyttö. Sammakot ovat jo nyt menettäneet suurimman osan selviytymisensä kannalta tärkeistä kosteikkoalueista. Lajien kato on sammakkoeläinten keskuudessa nopeampaa kuin missään muussa eläinryhmässä.

muokkaa  

Kuvapoiminta

Lumiukkomielenosoitus.jpg

Lumiukot osoittivat mieltään ilmaston lämpenemistä vastaan ympäri Suomea helmikuussa 2005 Maan ystävien järjestämässä tempauksessa. Kuva on Helsingin Rautatientorilta.

muokkaa  

Artikkelitoiveet

muokkaa  

Uutiset

ChineseCoalPower opt.jpg
Hiilivoimala Kiinassa
muokkaa  

Aihealueita

muokkaa  

Tiesitkö, että...Lähteet

  1. Tiikeri etsii ystävää, HS 20.7.2010 B6