Luettelo maailman korkeimmista rakennuksista ja rakennelmista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on epätäydellinen luettelo maailman korkeimmista rakennuksista ja rakennelmista. Rakennelmat kursivoituina eivät enää ole pystyssä.

Rakennus Kaupunki Maa Korkeus Vuosi Huom.
Burj Khalifa Dubai Arabiemiraatit 828 m
Varsovan radiomasto Plock Puolan lippu Puola 647 m Tuhoutui 1991 tukivaijereiden vaihdossa
Tokyo Skytree[1] Tokio Japani 634 m Avattiin suurelle yleisölle toukokuussa 2012.[1]
KVLY-TV-masto Blanchard Pohjois-Dakota 629 m Maailman korkein masto
KXJB-TV masto Galesburg Pohjois-Dakota 628 m
KZFX-TV-torni Lake Jackson Texas 615 m
Petronius Platform Meksikonlahti 610 m Korkeus merenpohjasta, pinnan yllä 75 m
WITN-TV masto Grifton Pohjois-Carolina 610 m
KATV-TV masto Jeffersonin piirikunta Arkansas 610 m
Useita radiomastoja USA 600-609 m
WFMY-TV masto Greensboro Pohjois-Carolina 583 m
Coweta TV masto Coweta Oklahoma 582 m
CN Tower Toronto Kanada 553 m
Ostankinon TV-torni Moskova Venäjän lippu Venäjä 540 m
Taipei 101 Taipei Taiwanin lippu Taiwan 508 m
WGME-TV masto Raymond Maine 487 m
Oriental Pearl Tower Shanghai Kiina 468 m
Petronas Towers Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 452 m
Willis Tower (ent. Sears Tower) Chicago Illinois 442 m
Omega navigaatiomasto Darriman Australian lippu Australia 427 m
Jin Mao Tower Shanghai Kiina 421 m
World Trade Center Torni 1 New York City USA 417 m 1972 Tuhoutui 2001, aikanaan korkein
World Trade Center Torni 2 New York City USA 415 m 1973 Tuhoutui 2001
Tianjin Tower Tianjin Kiina 415 m
Two International Finance Centre Hongkong Kiina 412 m
Citic Plaza Tianhe District Kiina 391 m
Tower Zero(Naval Communication Station Harold E. Holt) Exmouth Australia 388 m
Shun Hing Square Shenzhen Kiina 384 m
Empire State Building New York City USA 381 m 1931 Aikanaan korkein
Central Plaza Hongkong Kiina 378,4 m
Tashkent Tower Tashkent Uzbekistan 375 m
Bank of China Tower Hongkong Kiina 369 m
Berliinin televisiotorni Berliini Saksa 365 m
Emirates Tower One Dubai Arabiemiraatit 355 m
Stratosphere Las Vegas Nevada 350 m
T&C Tower Kaohsiung Taiwan 347 m
Aon Center Chicago Illinois 346 m
John Hancock Center Chicago Illinois 344 m
Macau Tower Macao Kiina 338 m
Tokyo Tower Tokio Japani 333 m
Emley Moor -masto West Yorkshire Englanti 330 m
Ryugyŏng-hotelli Pjongjang Pohjois-Korea 330 m
Sky Tower Auckland Uusi-Seelanti 328 m
Tiirismaan radio- ja televisiomasto Hollola Suomi 327 m
Haapaveden radio- ja televisiomasto Haapavesi Suomi 327 m
Lapuan radio- ja televisiomasto Lapua Suomi 323 m
Sky Central Plaza Guangzhou Kiina 322 m
Burj al-arab Dubai Arabiemiraatit 321 m
Chrysler Building New York City USA 319 m 1930 Aikanaan korkein
Tallinnan televisiotorni Tallinna Viro 314 m
Bank of America Plaza Atlanta Georgia 312 m
U.S. Bank Tower Los Angeles Kalifornia 310 m
The Shard Lontoo Iso-Britannia 310 m
JPMorgan Chase Tower Houston Texas 305 m
Sydney Tower Sydney Australia 305 m
Baiyoke Tower II Bangkok Thaimaa 304 m
Eiffel-torni Pariisi Ranska 301 m 1889 Aikanaan korkein

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Guinness recognizes Tokyo Sky Tree The Japan Times Ltd. Viitattu 12.12.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]