Luettelo maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä 6. heinäkuuta 2012 tilanteen mukaan. Aikanaan maailman korkeimmat pilvenpiirtäjät on lihavoitu.

Korkeimmat pilvenpiirtäjät maailmassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korkeimmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Rakennus Kaupunki Maa Korkeus (m&j) Kerroksia Valmistumisvuosi
1 Burj Khalifa Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 828 m 2 717 j 163 2010
2 Shanghai Tower Shanghai Kiina 632 m[1] 2 073 j 128 2015
3 Abraj Al Bait Towers Mekka Saudi-Arabia Saudi-Arabia 601 m[2] 1 971 j 120 2012
4 One World Trade Center New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 541,3 m 1 776 j 104 2014
5 CTF Finance Centre Kanton Kiina 530 m[3] 1 740 j 111 2016
6 Taipei 101 Taipei Taiwanin lippu Taiwan 509 m[4] 1 670 j 101 2004
7 Shanghai World Financial Center Shanghai Kiina 492 m 1 614 j 101 2008
8 International Commerce Centre Hongkong Hongkong 484 m 1 588 j 118 2010
9 Petronas Tower 1 Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 452 m 1 483 j 88 1998
9 Petronas Tower 2 Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 452 m 1 483 j 88 1998
11 Zifeng Tower Nanjing Kiina 450 m 1 476 j 89 2010
12 Willis Tower† (entinen Sears Tower) Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 442 m  1 450 j  108 1974
13 KK100 Shenzhen Kiina 442 m 1 449 j 100 2011
14 Guangzhou International Finance Center Kanton Kiina 440 m 1 440 j 103 2010
15 Marina 101 Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 427 m 1 399 j 101 2015
16 432 Park Avenue New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 426 m 1 397 j 96 2015
17 Trump International Hotel and Tower[5] Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 423 m 1 389 j 98 2009
18 Jin Mao Tower Shanghai Kiina 421 m 1 380 j 88 1999
19 Princess Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 414 m 1 358 j[6] 101 2012
20 Al Hamra Tower Kuwait Kuwait 413 m 1 354 j 80 2011
21 2 International Finance Centre Hongkong Hongkong 412 m 1 352 j 88 2003
22 23 Marina Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 395 m 1 296 j 89 2012
23 CITIC Plaza Kanton Kiina 391 m 1 283 j 80 1997
24 Capital Market Authority Headquarters Riad Saudi-Arabia Saudi-Arabia 385 m 1 263 j 85 2015
25 Shun Hing Square Shenzhen Kiina 384 m 1 260 j 69 1996
26 Eton Place Dalian Tower 1 Dalian Kiina 383 m 1 257 j 80 2015
27 Burj Mohammed bin Rashid Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 381 m 1 251 j 88 2014
28 Empire State Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 381 m 1 250 j 102 1931
29 Elite Residence Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 380.5 m 1 247 j 87 2012
30 Central Plaza Hongkong Hongkong 374 m 1 227 j 78 1992
31 Bank of China Tower Hongkong Hongkong 367 m 1 205 j 70 1990
32 Bank of America Tower New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 366 m 1 200 j 54 2009
33 Almas Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 363 m 1 191 j 68 2009
34 JW Marriott Marquis Dubai Tower 1 Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 355 m 1 166 j 82 2012
34 JW Marriott Marquis Dubai Tower 2 Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 355 m 1 166 j 82 2012
36 Emirates Office Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 355 m 1 163 j 54 2000
37 OKO Tower - South Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 354 m 1 160 j 85 2015
38 The Marina Torch Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 352 m 1 155 j 86 2011
39 Forum 66 Tower 1 Shenyang Kiina 351 m 1 150 j 68 2015
40 The Pinnacle Kanton Kiina 350 m 1 149 j 60 2012
41 Tuntex Sky Tower Kaohsiung Taiwanin lippu Taiwan 348 m 1 140 j 85 1997
42 Aon Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 346 m 1 136 j 83 1973
43 The Center Hongkong Hongkong 346 m 1 135 j 73 1998
44 John Hancock Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 344 m 1 128 j 100 1969
45 ADNOC Headquarters Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 342 m 1 122 j 76 2015
45 Ahmed Abdul Rahim Al Attar Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 342 m 1 122 j 76 2010
47 The Wharf Times Square Wuxi Kiina 339 m 1 112 j 68 2014
47 Chongqing World Financial Center Chongqing Kiina 339 m 1 112 j 78 2014
47 Mercury City Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 339 m 1 112 j 75 2012
50 Tianjin Modern City Office Tower Tianjin Kiina 338 m 1 109 j 65 2015
51 Tianjin World Financial Center Tianjin Kiina 337 m 1 105 j 79 2010
52 Shimao International Plaza Shanghai Kiina 333 m 1 094 j 61 2005
53 Rose Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 333 m 1 093 j 72 2007
54 Minsheng Bank Building Wuhan Kiina 331 m 1 087 j 68 2007
55 China World Trade Center Tower 3 Peking Kiina 330 m 1 083 j 74 2009
55 Ryugyong Hotel Pjongjang Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 330 m 1 083 j 105 1992
57 Keangnam Hanoi Landmark Tower Hanoi Vietnamin lippu Vietnam 329 m 1 078 j 72 2011
58 Al Yaqoub Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 328 m 1 076 j 69 2013
58 Longxi International Hotel Huaxi Kiina 328 m 1 076 j 72 2011
58 Wuxi Suning Plaza 1 Wuxi Kiina 328 m 1 076 j 68 2014
61 The Index Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 326 m 1 070 j 80 2010
62 The Landmark Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 324 m 1 072 j 72 2012
63 Deji Plaza Phase 2 Nanjing Kiina 324 m 1 072 j 62 2013
64 Yantai Shimao No.1 The Harbour Yantai Kiina 323 m 1 060 j 59 2015
65 Q1 Gold Coast Australian lippu Australia 323 m 1 058 j 80 2005
66 Wenzhou World Trade Center Wenzhou Kiina 322 m 1 056 j 68 2010
67 Burj al-arab Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 321 m 1 053 j 60 1999
68 Nina Tower Hongkong Hongkong 310 m 1 051 j 80 2007
69 Sinar Mas Center 1 Shanghai Kiina 320 m 1 048 j 66 2016
70 Chrysler Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 319 m 1 047 j 77 1930
66 New York Times Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 319 m 1 046 j 52 2007
67 HHHR Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 317 m 1 042 j 72 2010
68 Bank of America Plaza Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 317 m 1 040 j 55 1992
69 Moi Center Shenyang Kiina 311 m 1 020 j 75 2012
70 U.S. Bank Tower Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 310 m 1 018 j 73 1989
71 Menara Telekom Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 310 m 1 017 j 55 2001
71 Ocean Heights Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310 m 1 017 j 82 2010
71 Sky Tower Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310 m 1 017 j 74 2010
71 Cemindo Tower Jakarta Indonesia 310 m 1 017 j 63 2015
75 Pearl River Tower Kanton Kiina 310 m 1 016 j 71 2012
76 Fortune Center Kanton Kiina 309 m 1 015 j 73 2015
77 Jumeirah Emirates Towers Hotel Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 309 m 1 014 j 56 2000
78 Eurasia Moskova Venäjän lippu Venäjä 309 m 1 013 j 72 2013
79 Burj Rafal Riad Saudi-Arabia Saudi-Arabia 308 m 1 010 j 68 2014
80 Franklin Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 307 m 1 007 j 60 1989
81 Cayan Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 306 m 1 005 j 76 2013
81 One57 New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 306 m 1 004 j 75 2013
81 East Pacific Center Tower A Shenzhen Kiina 306 m 1 004 j 85 2012
81 The Shard Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 306 m 1 004 j 72 2012
81 The Address Downtown Burj Khalifa Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 306 m 1 004 j 63 2008
86 JPMorgan Chase Tower Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 305 m 1 002 j 75 1982
86 Etihad Tower [7][8] Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 305 m 1 002 j 79 2011
86 Northeast Asia Trade Tower Incheon Etelä-Korea 305 m 1 001 j 68 2010
89 Baiyoke Tower II Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa 304 m 997 j 85 1997
89 Wuxi Maoye City - Marriott Hotel Wuxi Kiina 304 m 997 j 68 2014
91 Two Prudential Plaza Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 303 m 995 j 64 1990
92 Chang Fu Jin Mao Tower Shenzhen Kiina 303 m 994 j 68 2011
92 Heung Kong Tower Shenzhen Kiina 303 m 994 j 61 2014
92 KAFD World Trade Center[9] Riad Saudi-Arabia Saudi-Arabia 303 m 994 j 67 2015
95 Leatop Plaza Kanton Kiina 303 m 993 j 65 2011
96 Wells Fargo Plaza Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 302 m 992 j 71 1983
96 Kingdom Centre Riad Saudi-Arabia Saudi-Arabia 302 m 992 j 41 2002
98 Gate of the Orient Suzhou Kiina 302 m 990 j 68 2012
99 Moscow Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 302 m 989 j 76 2010
100 We've the Zenith Tower A Busan Etelä-Korea 301 m 987 j 80 2011
101 Aspire Tower Doha Qatarin lippu Qatar 300 m 984 j 36 2007
101 Arraya 2 Kuwait Kuwait 300 m 984 j 60 2009
101 Gran Torre Santiago Santiago Chilen lippu Chile 300 m 984 j 64 2012
101 Abeno Harukas Osaka Japani 300 m 984 j 59 2014

Korkeimmat kattotasolle laskettuna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Rakennus Kaupunki Maa Korkeus (m&j) Kerroksia Valmistumisvuosi
1 Burj Khalifa Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 828 0 m 2 717 j 163 2010
2 Shanghai Tower Shanghai Kiina 574 6 m 1 885 j 121 2015
3 Abraj Al Bait Towers Mekka Saudi-Arabia Saudi-Arabia 530 0 m 1 740 j 120 2012
4 Shanghai World Financial Center Shanghai Kiina 487 4 m 1 599 j 101 2008
5 International Commerce Centre Hongkong Kiina 484 0 m 1 588 j 108 2010
6 Taipei 101 Taipei Taiwanin lippu Taiwan 449 2 m 1 471 j 101 2004
7 Willis Tower Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 442 0 m 1 451 j 108 1974
8 KK100 Shenzhen Kiina 442 0 m 1 449 j 100 2011
9 Guangzhou International Finance Center Kanton Kiina 432 0 m 1 417 j 103 2009
10 One World Trade Center New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 417 0 m 1 368 j 104 2014
11 International Finance Centre Hongkong Kiina 406 9 m 1 335 j 88 2003
12 23 Marina Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 395 0 m 1 296 j 89 2012
13 Princess Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 392 0 m 1 286 j[6] 101 2012
14 Empire State Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 381 0 m 1 250 j 102 1931
14 Zifeng Tower Nanjing Kiina 381 0 m 1 250 j 89 2009
16 Petronas Tower 1 Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 378 6 m 1 242 j 88 1998
16 Petronas Tower 2 Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 378 6 m 1 242 j 88 1998
18 Jin Mao Building Shanghai Kiina 370 0 m 1 231 j 88 1998
19 Al Hamra Tower Kuwait Kuwait 368 0 m 1 207 j 80 2011
20 Trump International Hotel and Tower Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 356 6 m 1 170 j 96 2009
21 Tuntex Sky Tower Kaohsiung Taiwanin lippu Taiwan 347 5 m 1 140 j 85 1997
22 Aon Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 346 3 m 1 136 j 83 1973
23 John Hancock Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 343 5 m 1 127 j 100 1969
24 Mercury City Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 339 0 m 1 112 j 75 2012
25 China World Trade Center Tower 3 Peking Kiina 333 0 m 1 093 j 74 2008
26 Ryugyong Hotel Pjongjang Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 330 0 m 1 083 j 105 1992
27 The Index Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 328 0 m 1 076 j 80 2009
28 Shun Hing Square Shenzhen Kiina 324 8 m 1 066 j 69 1996
29 CITIC Plaza Kanton Kiina 321 9 m 1 056 j 80 1997
30 Nina Tower Hongkong Kiina 318 8 m 1 046 j 80 2006
31 Rose Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 315 0 m 1 033 j 72 2008
31 Bank of China Tower Hongkong Kiina 315 0 m 1 033 j 72 1990
33 Bank of America Plaza Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 311 8 m 1 023 j 55 1992
34 Emirates Office Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 311 0 m 1 020 j 56 2000
35 U S Bank Tower Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 310 3 m 1 018 j 73 1989
36 Telekom Tower Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 310 0 m 1 017 j 55 2001
36 Almas Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310 0 m 1 017 j 74 2008
38 Central Plaza Hong Kong Kiina 309 0 m 1 014 j 78 1992
39 Address Downtown Dubai Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 306 0 m 1 004 j 78 2008
40 JPMorgan Chase Tower Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 305 4 m 1 002 j 75 1982
41 Northeast Asia Trade Tower Incheon Etelä-Korea 305 1 m 1 001 j 68 2010
42 The Shard London Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 304 1 m 998 j 72 2012
43 Baiyoke Tower II Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa 304 0 m 997 j 85 1997
44 Wells Fargo Plaza Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 302 4 m 992 j 71 1983
45 Kingdom Centre Riad Saudi-Arabia Saudi-Arabia 302 0 m 991 j 41 2002
46 Moscow Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 302 0 m 989 j 76 2010
47 We've the Zenith Busan Etelä-Korea 301 0 m 988 j 80 2011

Korkeimmat masto tasolle laskettuna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Rakennus Kaupunki Maa Korkeus (m&j) Kerroksia Valmistumisvuosi
1 Burj Khalifa Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 829 ,8 m 2,722 j 163 2010
2 Shanghai Tower Shanghai Kiina 632 m 2,073 j 121 2015
3 Abraj Al-Bait Towers Mekka Saudi-Arabia Saudi-Arabia 601 m[2] 1,971 j 120 2012
4 One World Trade Center New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 546 ,2 m 1,792 j 104 2014
5 Willis Tower Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 527 ,0 m 1,729 j 108 1974
6 Taipei 101 Taipei Taiwanin lippu Taiwan 509 ,0 m 1,669 j 101 2004
7 Shanghai World Financial Center Shanghai Kiina 494 ,4 m 1,614 j 101 2008
8 International Commerce Centre Hongkong Kiina 484 ,0 m 1,588 j 108 2010
9 John Hancock Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 457 ,2 m 1,500 j 100 1969
10 Petronas Tower 1 Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 452 ,0 m 1,483 j 88 1998
10 Petronas Tower 2 Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 452 ,0 m 1,483 j 88 1998
12 Zifeng Tower Nanjing Kiina 450 ,0 m 1,476 j 89 2009
13 Empire State Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 443 ,2 m 1,454 j 102 1931
14 Kingkey 100 Shenzhen Kiina 442 m 1,449 j 100 2011
15 Guangzhou International Finance Center Kanton Kiina 440 ,5 m 1,445 j 103 2009
16 Trump International Hotel and Tower Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 423 ,4 m 1,389 j 96 2009
17 Jin Mao Tower Shanghai Kiina 421 ,0 m 1,381 j 88 1998
18 International Finance Centre Hongkong Kiina 416 ,5 m 1,366 j 88 2003
19 Princess Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 414 ,0 m 1,358 j[6] 101 2012
20 Al Hamra Tower Kuwait Kuwait 412 ,6 m 1,354 j 80 2010
21 23 Marina Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 395 m 1,296 j 89 2012
22 CITIC Plaza Kanton Kiina 391 ,0 m 1,283 j 80 1997
23 Shun Hing Square Shenzhen Kiina 384 ,0 m 1,260 j 69 1996
24 Tuntex Sky Tower Kaohsiung Taiwanin lippu Taiwan 378 ,0 m 1,240 j 85 1997
25 Emirates Park Tower 1 Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 376 ,0 m 1,234 j 77 2010
25 Emirates Park Tower 2 Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 376 ,0 m 1,234 j 77 2010
27 Central Plaza Hong Kong Kiina 374 ,0 m 1,227 j 78 1992
28 Bank of China Tower Hongkong Kiina 367 ,4 m 1,205 j 72 1990
29 Bank of America Tower New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 365 ,8 m 1,200 j 54 2008
30 Almas Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 363 ,0 m 1,191 j 68 2008
31 Emirates Office Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 356 ,4 m 1,169 j 56 2000
32 SEG Plaza Shenzhen Kiina 355 ,8 m 1,167 j 70 2000
33 First Canadian Place Toronto Kanada 355 ,0 m 1,165 j 72 1975
34 The Torch Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 348 ,1 m 1,142 j 80 2011
35 Aon Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 346 ,3 m 1,136 j 83 1973
36 The Center Hong Kong Kiina 346 ,0 m 1,135 j 73 1998
37 Ahmed Abdul Rahim Al Attar Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 342 ,0 m 1,122 j 76 2010
38 Mercury City Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 339 m 1,112 j 75 2012
39 Conde Nast Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 338 ,0 m 1,109 j 48 1999
40 Tianjin World Financial Center Tianjin Kiina 336 ,9 m 1,105 j 79 2010
41 Shanghai Shimao International Plaza Shanghai Kiina 333 ,0 m 1,094 j 60 2005
42 Rose Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 333 ,0 m 1,093 j 72 2008
43 Minsheng Bank Building Wuhan Kiina 331 ,0 m 1,086 j 68 2007
44 Ryugyong Hotel Pjongjang Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 330 ,0 m 1,083 j 105 1992
44 China World Trade Center Tower 3 Peking Kiina 330 ,0 m 1,083 j 74 2008
46 Baiyoke Tower II Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa 328 ,0 m 1,076 j 85 1997
46 The Index Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 328 ,0 m 1,076 j 80 2009
46 Al Yaqoub Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 328 ,0 m 1,076 j 72 2010
46 Hanging Village of Huaxi Huaxi Kiina 328 ,0 m 1,076 j 72 2011
50 The Landmark Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 324 ,0 m 1072 j 72 2010
51 Q1 Gold Coast Australian lippu Australia 322 ,5 m 1,058 j 78 2005
52 Wenzhou World Trade Center Wenzhou Kiina 322 ,0 m 1,056 j 68 2010
53 Burj Al Arab Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 321 ,0 m 1,053 j 60 1999
54 Chrysler Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 318 ,9 m 1,046 j 77 1930
54 New York Times Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 318 ,9 m 1,046 j 52 2007
56 Nina Tower Hong Kong Kiina 318 ,8 m 1,046 j 80 2006
57 HHHR Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 317 ,8 m 1,042 j 72 2010
57 Bank of America Plaza Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 317 ,8 m 1,042 j 55 1992
59 U.S. Bank Tower Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 310 ,3 m 1,018 j 73 1989
60 Ocean Heights Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310 ,0 m 1,017 j 82 2010
60 Telekom Tower Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 310 ,0 m 1,017 j 55 2001
60 Sky Tower Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310 ,0 m 1,017 j 74 2010
63 Pearl River Tower Kanton Kiina 310 ,0 m 1,016 j 71 2012
64 The Shard Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta 309 ,6 m 1,016 j 95 2012
65 Jumeirah Emirates Towers Hotel Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 309 ,0 m 1,014 j 56 2000
66 AT&T Corporate Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 307 ,0 m 1,007 j 60 2001
67 The Address Downtown Burj Khalifa Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 306 ,0 m 1,004 j 63 2008
68 JPMorgan Chase Tower Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 305 ,4 m 1,002 j 75 1982
68 Etihad Tower 2[7][8] Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 305 ,4 m 1,002 j 79 2011
70 Northeast Asia Trade Tower Incheon Etelä-Korea 305 ,1 m 1,001 j 68 2010
71 Two Prudential Plaza Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 303 ,3 m 995 j 64 1990
72 Leatop Plaza Kanton Kiina 302 ,7 m 993 j 65 2012
73 Wells Fargo Plaza Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 302 ,4 m 992 j 71 1983
73 One Shell Plaza Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 302 ,4 m 992 j 50 1971
75 Kingdom Centre Riad Saudi-Arabia Saudi-Arabia 302 ,0 m 991 j 41 2002
76 Moscow Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 302 ,0 m 989 j 76 2010
77 We've the Zenith Busan Etelä-Korea 301 ,0 m 988 j 80 2011
78 Commerzbank Tower Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa 300 ,1 m 985 j 53 1997
79 Aspire Tower Doha Qatarin lippu Qatar 300 ,0 m 984 j 36 2007
79 Arraya 2 Kuwait Kuwait 300 ,0 m 984 j 60 2009


Yli 400 metriä korkeat pilvenpiirtäjät ,

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Skyscrapers.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "China tallest building Shanghai Tower gets final beam", 3 August 2013. Luettu 4 August 2013. 
  2. a b Abraj Al-Bait Towers at CTBUH
  3. CTF Finance Centre at CTBUH
  4. Taipei 101 at CTBUH
  5. CTBUH: Trump Tower Chicago
  6. a b c Princess Tower | Buildings Emporis. Viitattu 2012-08-21.
  7. a b Stellar Tower Emporis.com. Viitattu 2008-05-16.
  8. a b CTBUH Tall Buildings Database: Etihad Tower 2 Buildingdb.ctbuh.org. Viitattu 2011-01-20.
  9. KAFD World Trade Center The Skyscraper Center. Council on Tall Buildings and Urban Habitat. Viitattu January 24 2015.