Luettelo maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä 6. heinäkuuta 2012 tilanteen mukaan. Aikanaan maailman korkeimmat pilvenpiirtäjät on lihavoitu. Ajantasaisempi lista löytyy löytyy lähdeluettelon avulla.[1]

Korkeimmat pilvenpiirtäjät maailmassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korkeimmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Rakennus Kaupunki Maa Korkeus (m&ft) Kerroksia Valmistumisvuosi
1 Burj Khalifa Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 828 m 2 717 ft 163 2010
2 Shanghai Tower Shanghai Kiina 632 m[2] 2 073 ft 128 2015
3 Abraj Al Bait Towers Mekka Saudi-Arabia Saudi-Arabia 601 m[3] 1 971 ft 120 2012
4 One World Trade Center New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 541,3 m 1 776 ft 104 2014
5 CTF Finance Centre Kanton Kiina 530 m[4] 1 740 ft 111 2016
6 Taipei 101 Taipei Taiwanin lippu Taiwan 509 m[5] 1 670 ft 101 2004
7 Shanghai World Financial Center Shanghai Kiina 492 m 1 614 ft 101 2008
8 International Commerce Centre Hongkong Hongkong 484 m 1 588 ft 118 2010
9 Petronas Tower 1 Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 452 m 1 483 ft 88 1998
9 Petronas Tower 2 Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 452 m 1 483 ft 88 1998
11 Zifeng Tower Nanjing Kiina 450 m 1 476 ft 89 2010
12 Willis Tower† (entinen Sears Tower) Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 442 m  1 450 ft  108 1974
13 KK100 Shenzhen Kiina 442 m 1 449 ft 100 2011
14 Guangzhou International Finance Center Kanton Kiina 440 m 1 440 ft 103 2010
15 Marina 101 Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 427 m 1 399 ft 101 2015
16 432 Park Avenue New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 426 m 1 397 ft 96 2015
17 Trump International Hotel and Tower[6] Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 423 m 1 389 ft 98 2009
18 Jin Mao Tower Shanghai Kiina 421 m 1 380 ft 88 1999
19 Princess Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 414 m 1 358 ft[7] 101 2012
20 Al Hamra Tower Kuwait Kuwait 413 m 1 354 ft 80 2011
21 2 International Finance Centre Hongkong Hongkong 412 m 1 352 ft 88 2003
22 23 Marina Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 395 m 1 296 ft 89 2012
23 CITIC Plaza Kanton Kiina 391 m 1 283 ft 80 1997
24 Capital Market Authority Headquarters Riad Saudi-Arabia Saudi-Arabia 385 m 1 263 ft 85 2015
25 Shun Hing Square Shenzhen Kiina 384 m 1 260 ft 69 1996
26 Eton Place Dalian Tower 1 Dalian Kiina 383 m 1 257 ft 80 2015
27 Burj Mohammed bin Rashid Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 381 m 1 251 ft 88 2014
28 Empire State Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 381 m 1 250 ft 102 1931
29 Elite Residence Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 380.5 m 1 247 ft 87 2012
30 Central Plaza Hongkong Hongkong 374 m 1 227 ft 78 1992
31 Bank of China Tower Hongkong Hongkong 367 m 1 205 ft 70 1990
32 Bank of America Tower New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 366 m 1 200 ft 54 2009
33 Almas Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 363 m 1 191 ft 68 2009
34 JW Marriott Marquis Dubai Tower 1 Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 355 m 1 166 ft 82 2012
34 JW Marriott Marquis Dubai Tower 2 Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 355 m 1 166 ft 82 2012
36 Emirates Office Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 355 m 1 163 ft 54 2000
37 OKO Tower - South Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 354 m 1 160 ft 85 2015
38 The Marina Torch Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 352 m 1 155 ft 86 2011
39 Forum 66 Tower 1 Shenyang Kiina 351 m 1 150 ft 68 2015
40 The Pinnacle Kanton Kiina 350 m 1 149 ft 60 2012
41 Tuntex Sky Tower Kaohsiung Taiwanin lippu Taiwan 348 m 1 140 ft 85 1997
42 Aon Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 346 m 1 136 ft 83 1973
43 The Center Hongkong Hongkong 346 m 1 135 ft 73 1998
44 John Hancock Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 344 m 1 128 ft 100 1969
45 ADNOC Headquarters Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 342 m 1 122 ft 76 2015
45 Ahmed Abdul Rahim Al Attar Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 342 m 1 122 ft 76 2010
47 The Wharf Times Square Wuxi Kiina 339 m 1 112 ft 68 2014
47 Chongqing World Financial Center Chongqing Kiina 339 m 1 112 ft 78 2014
47 Mercury City Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 339 m 1 112 ft 75 2012
50 Tianjin Modern City Office Tower Tianjin Kiina 338 m 1 109 ft 65 2015
51 Tianjin World Financial Center Tianjin Kiina 337 m 1 105 ft 79 2010
52 Shimao International Plaza Shanghai Kiina 333 m 1 094 ft 61 2005
53 Rose Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 333 m 1 093 ft 72 2007
54 Minsheng Bank Building Wuhan Kiina 331 m 1 087 ft 68 2007
55 China World Trade Center Tower 3 Peking Kiina 330 m 1 083 ft 74 2009
55 Ryugyŏng-hotelli Pjongjang Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 330 m 1 083 ft 105 1992
57 Keangnam Hanoi Landmark Tower Hanoi Vietnamin lippu Vietnam 329 m 1 078 ft 72 2011
58 Al Yaqoub Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 328 m 1 076 ft 69 2013
58 Longxi International Hotel Huaxi Kiina 328 m 1 076 ft 72 2011
58 Wuxi Suning Plaza 1 Wuxi Kiina 328 m 1 076 ft 68 2014
61 The Index Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 326 m 1 070 ft 80 2010
62 The Landmark Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 324 m 1 072 ft 72 2012
63 Deji Plaza Phase 2 Nanjing Kiina 324 m 1 072 ft 62 2013
64 Yantai Shimao No.1 The Harbour Yantai Kiina 323 m 1 060 ft 59 2015
65 Q1 Gold Coast Australian lippu Australia 323 m 1 058 ft 80 2005
66 Wenzhou World Trade Center Wenzhou Kiina 322 m 1 056 ft 68 2010
67 Burj al-arab Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 321 m 1 053 ft 60 1999
68 Nina Tower Hongkong Hongkong 310 m 1 051 ft 80 2007
69 Sinar Mas Center 1 Shanghai Kiina 320 m 1 048 ft 66 2016
70 Chrysler Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 319 m 1 047 ft 77 1930
66 New York Times Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 319 m 1 046 ft 52 2007
67 HHHR Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 317 m 1 042 ft 72 2010
68 Bank of America Plaza Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 317 m 1 040 ft 55 1992
69 Moi Center Shenyang Kiina 311 m 1 020 ft 75 2012
70 U.S. Bank Tower Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 310 m 1 018 ft 73 1989
71 Menara Telekom Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 310 m 1 017 ft 55 2001
71 Ocean Heights Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310 m 1 017 ft 82 2010
71 Sky Tower Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310 m 1 017 ft 74 2010
71 Cemindo Tower Jakarta Indonesia 310 m 1 017 ft 63 2015
75 Pearl River Tower Kanton Kiina 310 m 1 016 ft 71 2012
76 Fortune Center Kanton Kiina 309 m 1 015 ft 73 2015
77 Jumeirah Emirates Towers Hotel Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 309 m 1 014 ft 56 2000
78 Eurasia Moskova Venäjän lippu Venäjä 309 m 1 013 ft 72 2013
79 Burj Rafal Riad Saudi-Arabia Saudi-Arabia 308 m 1 010 ft 68 2014
80 Franklin Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 307 m 1 007 ft 60 1989
81 Cayan Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 306 m 1 005 ft 76 2013
81 One57 New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 306 m 1 004 ft 75 2013
81 East Pacific Center Tower A Shenzhen Kiina 306 m 1 004 ft 85 2012
81 The Shard Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 306 m 1 004 ft 72 2012
81 The Address Downtown Burj Khalifa Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 306 m 1 004 ft 63 2008
86 JPMorgan Chase Tower Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 305 m 1 002 ft 75 1982
86 Etihad Tower [8][9] Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 305 m 1 002 ft 79 2011
86 Northeast Asia Trade Tower Incheon Etelä-Korea 305 m 1 001 ft 68 2010
89 Baiyoke Tower II Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa 304 m 997 ft 85 1997
89 Wuxi Maoye City - Marriott Hotel Wuxi Kiina 304 m 997 ft 68 2014
91 Two Prudential Plaza Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 303 m 995 ft 64 1990
92 Chang Fu Jin Mao Tower Shenzhen Kiina 303 m 994 ft 68 2011
92 Heung Kong Tower Shenzhen Kiina 303 m 994 ft 61 2014
92 KAFD World Trade Center[10] Riad Saudi-Arabia Saudi-Arabia 303 m 994 ft 67 2015
95 Leatop Plaza Kanton Kiina 303 m 993 ft 65 2011
96 Wells Fargo Plaza Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 302 m 992 ft 71 1983
96 Kingdom Centre Riad Saudi-Arabia Saudi-Arabia 302 m 992 ft 41 2002
98 Gate of the Orient Suzhou Kiina 302 m 990 ft 68 2012
99 Moscow Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 302 m 989 ft 76 2010
100 We've the Zenith Tower A Busan Etelä-Korea 301 m 987 ft 80 2011
101 Aspire Tower Doha Qatarin lippu Qatar 300 m 984 ft 36 2007
101 Arraya 2 Kuwait Kuwait 300 m 984 ft 60 2009
101 Gran Torre Santiago Santiago Chilen lippu Chile 300 m 984 ft 64 2012
101 Abeno Harukas Osaka Japani 300 m 984 ft 59 2014

Korkeimmat kattotasolle laskettuna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Rakennus Kaupunki Maa Korkeus (m&j) Kerroksia Valmistumisvuosi
1 Burj Khalifa Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 828 0 m 2 717 ft 163 2010
2 Shanghai Tower Shanghai Kiina 574 6 m 1 885 ft 121 2015
3 Abraj Al Bait Towers Mekka Saudi-Arabia Saudi-Arabia 530 0 m 1 740 ft 120 2012
4 Shanghai World Financial Center Shanghai Kiina 487 4 m 1 599 ft 101 2008
5 International Commerce Centre Hongkong Kiina 484 0 m 1 588 ft 108 2010
6 Taipei 101 Taipei Taiwanin lippu Taiwan 449 2 m 1 471 ft 101 2004
7 Willis Tower Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 442 0 m 1 451 ft 108 1974
8 KK100 Shenzhen Kiina 442 0 m 1 449 ft 100 2011
9 Guangzhou International Finance Center Kanton Kiina 432 0 m 1 417 ft 103 2009
10 One World Trade Center New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 417 0 m 1 368 ft 104 2014
11 International Finance Centre Hongkong Kiina 406 9 m 1 335 ft 88 2003
12 23 Marina Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 395 0 m 1 296 ft 89 2012
13 Princess Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 392 0 m 1 286 ft[7] 101 2012
14 Empire State Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 381 0 m 1 250 ft 102 1931
14 Zifeng Tower Nanjing Kiina 381 0 m 1 250 ft 89 2009
16 Petronas Tower 1 Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 378 6 m 1 242 ft 88 1998
16 Petronas Tower 2 Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 378 6 m 1 242 ft 88 1998
18 Jin Mao Building Shanghai Kiina 370 0 m 1 231 ft 88 1998
19 Al Hamra Tower Kuwait Kuwait 368 0 m 1 207 ft 80 2011
20 Trump International Hotel and Tower Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 356 6 m 1 170 ft 96 2009
21 Tuntex Sky Tower Kaohsiung Taiwanin lippu Taiwan 347 5 m 1 140 ft 85 1997
22 Aon Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 346 3 m 1 136 ft 83 1973
23 John Hancock Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 343 5 m 1 127 ft 100 1969
24 Mercury City Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 339 0 m 1 112 ft 75 2012
25 China World Trade Center Tower 3 Peking Kiina 333 0 m 1 093 ft 74 2008
26 Ryugyŏng-hotelli Pjongjang Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 330 0 m 1 083 ft 105 1992
27 The Index Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 328 0 m 1 076 ft 80 2009
28 Shun Hing Square Shenzhen Kiina 324 8 m 1 066 ft 69 1996
29 CITIC Plaza Kanton Kiina 321 9 m 1 056 ft 80 1997
30 Nina Tower Hongkong Kiina 318 8 m 1 046 ft 80 2006
31 Rose Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 315 0 m 1 033 ft 72 2008
31 Bank of China Tower Hongkong Kiina 315 0 m 1 033 ft 72 1990
33 Bank of America Plaza Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 311 8 m 1 023 ft 55 1992
34 Emirates Office Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 311 0 m 1 020 ft 56 2000
35 U S Bank Tower Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 310 3 m 1 018 ft 73 1989
36 Telekom Tower Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 310 0 m 1 017 ft 55 2001
36 Almas Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310 0 m 1 017 ft 74 2008
38 Central Plaza Hongkong Kiina 309 0 m 1 014 ft 78 1992
39 Address Downtown Dubai Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 306 0 m 1 004 ft 78 2008
40 JPMorgan Chase Tower Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 305 4 m 1 002 ft 75 1982
41 Northeast Asia Trade Tower Incheon Etelä-Korea 305 1 m 1 001 ft 68 2010
42 The Shard Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 304 1 m 998 ft 72 2012
43 Baiyoke Tower II Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa 304 0 m 997 ft 85 1997
44 Wells Fargo Plaza Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 302 4 m 992 ft 71 1983
45 Kingdom Centre Riad Saudi-Arabia Saudi-Arabia 302 0 m 991 ft 41 2002
46 Moscow Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 302 0 m 989 ft 76 2010
47 We've the Zenith Busan Etelä-Korea 301 0 m 988 ft 80 2011
48 Eureka Tower Melbourne Australia 300 0 m 959ft 91 2006

Korkeimmat masto tasolle laskettuna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Rakennus Kaupunki Maa Korkeus (m&ft) Kerroksia Valmistumisvuosi
1 Burj Khalifa Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 829,8 m 2,722 ft 163 2010
2 Shanghai Tower Shanghai Kiina 632 m 2,073 ft 121 2015
3 Abraj Al-Bait Towers Mekka Saudi-Arabia Saudi-Arabia 601 m[3] 1,971 ft 120 2012
4 One World Trade Center New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 546,2 m 1,792 ft 104 2014
5 Willis Tower Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 527,0 m 1,729 ft 108 1974
6 Taipei 101 Taipei Taiwanin lippu Taiwan 509,0 m 1,669 ft 101 2004
7 Shanghai World Financial Center Shanghai Kiina 494,4 m 1,614 ft 101 2008
8 International Commerce Centre Hongkong Kiina 484,0 m 1,588 ft 108 2010
9 John Hancock Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 457,2 m 1,500 ft 100 1969
10 Petronas Tower 1 Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 452,0 m 1,483 ft 88 1998
10 Petronas Tower 2 Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 452,0 m 1,483 ft 88 1998
12 Zifeng Tower Nanjing Kiina 450,0 m 1,476 ft 89 2009
13 Empire State Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 443,2 m 1,454 ft 102 1931
14 Kingkey 100 Shenzhen Kiina 442 m 1,449 ft 100 2011
15 Guangzhou International Finance Center Kanton Kiina 440,5 m 1,445 ft 103 2009
16 Trump International Hotel and Tower Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 423,4 m 1,389 ft 96 2009
17 Jin Mao Tower Shanghai Kiina 421,0 m 1,381 ft 88 1998
18 International Finance Centre Hongkong Kiina 416,5 m 1,366 ft 88 2003
19 Princess Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 414,0 m 1,358 ft[7] 101 2012
20 Al Hamra Tower Kuwait Kuwait 412,6 m 1,354 ft 80 2010
21 23 Marina Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 395 m 1,296 ft 89 2012
22 CITIC Plaza Kanton Kiina 391,0 m 1,283 ft 80 1997
23 Shun Hing Square Shenzhen Kiina 384,0 m 1,260 ft 69 1996
24 Tuntex Sky Tower Kaohsiung Taiwanin lippu Taiwan 378,0 m 1,240 ft 85 1997
25 Emirates Park Tower 1 Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 376,0 m 1,234 ft 77 2010
25 Emirates Park Tower 2 Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 376,0 m 1,234 ft 77 2010
27 Central Plaza Hongkong Kiina 374,0 m 1,227 ft 78 1992
28 Bank of China Tower Hongkong Kiina 367,4 m 1,205 ft 72 1990
29 Bank of America Tower New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 365,8 m 1,200 ft 54 2008
30 Almas Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 363,0 m 1,191 ft 68 2008
31 Emirates Office Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 356,4 m 1,169 ft 56 2000
32 SEG Plaza Shenzhen Kiina 355,8 m 1,167 ft 70 2000
33 First Canadian Place Toronto Kanada 355,0 m 1,165 ft 72 1975
34 The Torch Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 348,1 m 1,142 ft 80 2011
35 Aon Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 346,3 m 1,136 ft 83 1973
36 The Center Hongkong Kiina 346,0 m 1,135 ft 73 1998
37 Ahmed Abdul Rahim Al Attar Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 342,0 m 1,122 ft 76 2010
38 Mercury City Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 339 m 1,112 ft 75 2012
39 Conde Nast Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 338,0 m 1,109 ft 48 1999
40 Tianjin World Financial Center Tianjin Kiina 336,9 m 1,105 ft 79 2010
41 Shanghai Shimao International Plaza Shanghai Kiina 333,0 m 1,094 ft 60 2005
42 Rose Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 333,0 m 1,093 ft 72 2008
43 Minsheng Bank Building Wuhan Kiina 331,0 m 1,086 ft 68 2007
44 Ryugyŏng-hotelli Pjongjang Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 330,0 m 1,083 ft 105 1992
44 China World Trade Center Tower 3 Peking Kiina 330,0 m 1,083 ft 74 2008
46 Baiyoke Tower II Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa 328,0 m 1,076 ft 85 1997
46 The Index Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 328,0 m 1,076 ft 80 2009
46 Al Yaqoub Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 328,0 m 1,076 ft 72 2010
46 Hanging Village of Huaxi Huaxi Kiina 328,0 m 1,076 ft 72 2011
50 The Landmark Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 324,0 m 1072 ft 72 2010
51 Q1 Gold Coast Australian lippu Australia 322,5 m 1,058 ft 78 2005
52 Wenzhou World Trade Center Wenzhou Kiina 322,0 m 1,056 ft 68 2010
53 Burj Al Arab Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 321,0 m 1,053 ft 60 1999
54 Chrysler Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 318,9 m 1,046 ft 77 1930
54 New York Times Building New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 318,9 m 1,046 ft 52 2007
56 Nina Tower Hongkong Kiina 318,8 m 1,046 ft 80 2006
57 HHHR Tower Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 317,8 m 1,042 ft 72 2010
57 Bank of America Plaza Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 317,8 m 1,042 ft 55 1992
59 U.S. Bank Tower Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 310,3 m 1,018 ft 73 1989
60 Ocean Heights Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310,0 m 1,017 ft 82 2010
60 Telekom Tower Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 310,0 m 1,017 ft 55 2001
60 Sky Tower Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310,0 m 1,017 ft 74 2010
63 Pearl River Tower Kanton Kiina 310,0 m 1,016 ft 71 2012
64 The Shard Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta 309,6 m 1,016 ft 95 2012
65 Jumeirah Emirates Towers Hotel Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 309,0 m 1,014 ft 56 2000
66 AT&T Corporate Center Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 307,0 m 1,007 ft 60 2001
67 The Address Downtown Burj Khalifa Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 306,0 m 1,004 ft 63 2008
68 JPMorgan Chase Tower Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 305,4 m 1,002 ft 75 1982
68 Etihad Tower 2[8][9] Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 305,4 m 1,002 ft 79 2011
70 Northeast Asia Trade Tower Incheon Etelä-Korea 305,1 m 1,001 ft 68 2010
71 Two Prudential Plaza Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 303,3 m 995 ft 64 1990
72 Leatop Plaza Kanton Kiina 302,7 m 993 ft 65 2012
73 Wells Fargo Plaza Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 302,4 m 992 ft 71 1983
73 One Shell Plaza Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 302,4 m 992 ft 50 1971
75 Kingdom Centre Riad Saudi-Arabia Saudi-Arabia 302,0 m 991 ft 41 2002
76 Moscow Tower Moskova Venäjän lippu Venäjä 302,0 m 989 ft 76 2010
77 We've the Zenith Busan Etelä-Korea 301,0 m 988 ft 80 2011
78 Commerzbank Tower Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa 300,1 m 985 ft 53 1997
79 Aspire Tower Doha Qatarin lippu Qatar 300,0 m 984 ft 36 2007
79 Arraya 2 Kuwait Kuwait 300,0 m 984 ft 60 2009


Yli 400 metriä korkeat pilvenpiirtäjät.
Yli 400 metriä korkeat pilvenpiirtäjät.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 100 Tallest Completed Buildings in the World by Height to Architectural Top skyscrapercenter.com. Viitattu 3.4.2017. (englanniksi)
  2. "China tallest building Shanghai Tower gets final beam", 3 August 2013. Luettu 4 August 2013. 
  3. a b Abraj Al-Bait Towers at CTBUH
  4. CTF Finance Centre at CTBUH
  5. Taipei 101 at CTBUH
  6. CTBUH: Trump Tower Chicago
  7. a b c Princess Tower | Buildings Emporis. Viitattu 21.8.2012.
  8. a b Stellar Tower Emporis.com. Viitattu 16.5.2008.
  9. a b CTBUH Tall Buildings Database: Etihad Tower 2 Buildingdb.ctbuh.org. Viitattu 20.1.2011.
  10. KAFD World Trade Center The Skyscraper Center. Council on Tall Buildings and Urban Habitat. Viitattu January 24 2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Skyscrapers.