Luettelo maailman korkeimmista rakennuksista ja rakennelmista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on epätäydellinen luettelo maailman korkeimmista rakennuksista ja rakennelmista. Rakennelmat kursivoituina eivät enää ole pystyssä.

Rakennus Kaupunki Maa Korkeus Vuosi Huom.
Burj Khalifa Dubai Yhdistyneet Arabiemiirikunnat 828 m 2010 Maailman korkein pilvenpiirtäjä ja rakennus
Varsovan radiomasto Płock Puolan lippu Puola 647 m 1974 Tuhoutui 1991 tukivaijereiden vaihdossa
Tokyo Skytree[1] Tokio Japani 634 m Avattiin yleisölle toukokuussa 2012.[1]
KVLY-TV-masto Blanchard Pohjois-Dakota 629 m Maailman korkein masto
KXJB-TV masto Galesburg Pohjois-Dakota 628 m
KZFX-TV-torni Lake Jackson Texas 615 m
Petronius Platform Meksikonlahti 610 m Korkeus merenpohjasta, pinnan yllä 75 m
WITN-TV masto Grifton Pohjois-Carolina 610 m
KATV-TV masto Jeffersonin piirikunta Arkansas 610 m
Useita radiomastoja USA 600-609 m
WFMY-TV masto Greensboro Pohjois-Carolina 583 m
Coweta TV masto Coweta Oklahoma 582 m
CN Tower Toronto Kanada 553 m
One World Trade Center New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 546,2 m 2014
Ostankinon TV-torni Moskova Venäjän lippu Venäjä 540 m
Taipei 101 Taipei Taiwanin lippu Taiwan 508 m 2004 Aikanaan korkein pilvenpiirtäjä
Shanghai World Financial Center Shanghai Kiina 492 m
WGME-TV masto Raymond Maine 487 m
Oriental Pearl Tower Shanghai Kiina 468 m
Petronas Towers Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 452 m 1998 Aikanaan korkeimmat pilvenpiirtäjät
Willis Tower (ent. Sears Tower) Chicago Illinois 442 m 1973 Oli pitkään korkein pilvenpiirtäjä
Omega navigaatiomasto Darriman Australian lippu Australia 427 m
Jin Mao Tower Shanghai Kiina 421 m
World Trade Center Torni 1 New York USA 417 m 1972 Tuhoutui 2001, aikanaan korkein
World Trade Center Torni 2 New York USA 415 m 1973 Tuhoutui 2001
Tianjinin radio- ja televisiotorni Tianjin Kiina 415 m
Trump International Hotel and Tower Chicago Illinois 415 m
Two International Finance Centre Hongkong Kiina 412 m
Citic Plaza Tianhe District Kiina 391 m
Tower Zero (Naval Communication Station Harold E. Holt) Exmouth Australia 388 m
Shun Hing Square Shenzhen Kiina 384 m
Empire State Building New York USA 381 m 1931 Aikanaan korkein
Central Plaza Hongkong Kiina 378,4 m
Tashkent Tower Taškent Uzbekistan 375 m
Bank of China Tower Hongkong Kiina 369 m
Berliinin televisiotorni Berliini Saksa 365 m
Emirates Tower One Dubai Arabiemiraatit 355 m
Stratosphere Las Vegas Nevada 350 m
T&C Tower Kaohsiung Taiwan 347 m
Aon Center Chicago Illinois 346 m
John Hancock Center Chicago Illinois 344 m
Mercury City Tower Moskova Venäjä 339 m
Macau Tower Macao Kiina 338 m
Tokyo Tower Tokio Japani 333 m
Q1 (rakennus) Sydney Australia 332,5 m
Ryugyŏng-hotelli Pjongjang Pohjois-Korea 330 m
Sky Tower Auckland Uusi-Seelanti 328 m
Tiirismaan radio- ja televisiomasto Hollola Suomi 327 m
Haapaveden radio- ja televisiomasto Haapavesi Suomi 327 m
Lapuan radio- ja televisiomasto Lapua Suomi 323 m
Sky Central Plaza Kanton Kiina 322 m
Burj al-arab Dubai Arabiemiraatit 321 m
Chrysler Building New York USA 319 m 1930 Aikanaan korkein
Tallinnan televisiotorni Tallinna Viro 314 m
Bank of America Plaza Atlanta Georgia 312 m
U.S. Bank Tower Los Angeles Kalifornia 310 m
The Shard Lontoo Iso-Britannia 310 m
JPMorgan Chase Tower Houston Texas 305 m
Sydney Tower Sydney Australia 305 m
Baiyoke Tower II Bangkok Thaimaa 304 m
Eiffel-torni Pariisi Ranska 301 m 1889 Aikanaan korkein
Commerzbank Tower Frankfurt am Main Saksa 300 m 1997

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Guinness recognizes Tokyo Sky Tree The Japan Times Ltd. Viitattu 12.12.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]