Luettelo kansalliseläimistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kansalliseläin on kansalliseksi symboliksi valittu eläin.

Valtio Kansalliseläin Kuva Lähde
 Argentiina Orneero Furnarius rufus-3.jpg
 Australia Kenguru Red kangaroo - melbourne zoo.jpg
Emu Emoe.jpg
Koala Koala.jpg
 Bangladesh Intiantiikeri Panthera tigris.jpg [1]
 Bolivia Laama Guanaco at SF Zoo.jpg [2]
 Brasilia Liekkivatsarastas Turdus-rufiventris.jpg
 Espanja Härkä Miura-est.jpg
 Etelä-Afrikka Hyppyantilooppi Springbok.JPG [3]
 Filippiinit Carabao Carabao.jpg [4]
 Islanti Tunturihaukka Falco rusticolus.jpg [5]
 Intia Intiantiikeri Panthera tigris.jpg [6]
Riikinkukko Pavo cristatus male.jpg [7]
 Italia Italiansusi Canis lupus Parc des Loups 003.jpg
 Itävalta Rosvokotka Black eagle.jpg
 Japani Viherfasaani Phasianus versicolor -Japan -male-8.jpg
 Kanada Kanadanmajava Beaver.jpg [8]
Kanadanhevonen Img 3372 Me trot.jpg
 Kiina Isopanda Giant Panda 2004-03-2.jpg
 Kreikka Delfiini Tursiops truncatus 01.jpg
 Kypros Mufloni Muflón.jpg [9]
 Malta Sinirastas Monticola solitarius philippensis.JPG [10]
 Meksiko Maakotka Chrysaetos La Cañada 20120114 1.jpg
   Nepal Lehmä Bos taurus taurus relaxing.jpg [11]
 Norja Hirvi Elgportraet han (Alces alces).jpg [12][13]
 Pakistan Kierteissarvikauris Schraubenziege - Markhor.jpg [14]
Vuoripyy Alectoris-chukar-001.jpg
 Puola Merikotka Eagle In Flight 2004-09-01.jpeg [5]
 Ranska Galliankukko Coq-gaulois-dore.JPG
 Ruotsi Hirvi Elgportraet han (Alces alces).jpg
 Saksa Kotka Aquila adalberti.jpg
 Suomi Karhu Ours brun parcanimalierpyrenees 1.jpg [15][16]
Laulujoutsen Whooper Swan (Cygnus cygnus) (26).jpg [16]
Ahven Perca fluviatilis-female Siverskiy Donets River Ukraine.jpg [16]
Seitsenpistepirkko BIEDRONA.JPG [16]
Suomenhevonen Finnhorse stallion.jpg [17]
Paatsamasinisiipi Celastrina argiolus1.jpg [18]
 Tanska Kyhmyjoutsen SwansCygnus olor.jpg [19]
 Thaimaa Aasiannorsu Asian elephant - melbourne zoo.jpg
 Unkari Turul Turul-Tb-front.jpg
 Uusi-Seelanti Kiivi Kiwifugl.jpg [20]
 Venezuela Kyläturpiaali Common Troupial - Nashville Zoo.jpg [21]
 Venäjä Karhu Ours brun parcanimalierpyrenees 1.jpg
 Viro Haarapääsky Landsvale.jpg [22]
 Yhdistynyt kuningaskunta Leijona Lion2010.jpg
 Yhdysvallat Valkopäämerikotka Haliaeetus leucocephalus - 02.jpg [23]
Biisoni American bison k5680-1.jpg [24][25]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. National icons: Royal Bengal Tiger Bangla2000.com. Viitattu 29.6.2008. (englanniksi)
  2. National Animal of Bolivia einfon.com. 30.4.2017. Viitattu 6.12.2017. (englanniksi)
  3. National animal South African Government Information. Viitattu 29.6.2008. (englanniksi)
  4. National symbols 123independenceday.com. Viitattu 29.6.2008. (englanniksi)
  5. a b List of national birds and flowers or plants of European countrie Rupedia.com. Viitattu 29.6.2008. (englanniksi)
  6. National Animal of India Culturalindia.net. Viitattu 29.6.2008. (englanniksi)
  7. National Bird of India Culturalindia.net. Viitattu 29.6.2008. (englanniksi)
  8. Symbols Of Canada (PDF) (s. 14) 2010. Canadian Heritage. Viitattu 12.5.2011. (englanniksi)
  9. Cyprus Living National Treasures. Viitattu 5.8.2011. (englanniksi)
  10. Birding Malta Fatbirder.com. Viitattu 29.6.2008. (englanniksi)
  11. National Symbols of Nepal Bharatonline.com. Viitattu 29.6.2008. (englanniksi)
  12. National items Norjan hallitus. Viitattu 29.6.2008. (englanniksi)[vanhentunut linkki]
  13. Global Warming Fears: Norway's Moose Population in Trouble for Belching (...Norway is concerned that its national animal, the moose ...) Spiegel. Viitattu 23.4.2016.
  14. Basic Facts Infopak.gov.pk. Viitattu 29.6.2008. (englanniksi)
  15. Terho Poutanen: Luonnonsuojelija, 1996, nro 4, s. 12. Suomen luonnonsuojeluliitto. Artikkelin verkkoversio Viitattu 29.6.2008.
  16. a b c d Suomen kansalliset luontotunnukset, Suomen luonnonsuojeluliitto ry:n verkkoarkisto
  17. Suomenhevosesta Suomen kansallishevonen 14.2.2008. YLE. Viitattu 24.1.2008.
  18. Aliisa Ristmeri: Paatsamasinisiipi äänestettiin Suomen kansallisperhoseksi – ”pieni mutta sisukas” Helsingin Sanomat. Viitattu 14.6.2017.
  19. Other National Symbols Tanskan ulkoasiainministeriö. Viitattu 29.6.2008. (englanniksi)
  20. What is the national plant, animal and flower of New Zealand? New Zealand Ministry of Foreign Affairs and Trade. Viitattu 1.7.2008. (englanniksi)
  21. National symbols of Venezuela Embindia.org. Viitattu 29.6.2008. (englanniksi)
  22. National symbols of Estonia Estonian instituutti. Viitattu 29.6.2008. (englanniksi)
  23. Eagle Symbolism in U.S.History eagles.org. Viitattu 13.3.2007. (englanniksi)
  24. A symbol of hope: US government designates bison as the national mammal World Wildlife Fund. Viitattu 28.12.2018. (englanniksi)
  25. Nick Gass: Obama makes North American bison national mammal POLITICO. Viitattu 28.12.2018. (englanniksi)