Luettelo Yhdysvaltain ulkoministereistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Yhdysvaltain ulkoministereistä. Ulkoministerin virka oli vuosina 1781–1789 nimeltään Secretary of Foreign Affairs ja vuodesta 1789 alkaen se on ollut Secretary of State.

Ulkoministerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkoministeri Puoluekanta Kausi Presidentit, joiden hallituksessa
Robert R Livingston by Gilbert Stuart.jpeg Robert R. Livingston New York 20. lokakuuta 17814. kesäkuuta 1783
John Jay (Gilbert Stuart portrait).jpg John Jay New York 7. toukokuuta 17844. maaliskuuta 1789
27. heinäkuuta 178922. maaliskuuta 1790 (vt.)
George Washington
Thomas Jefferson Thomas Jefferson Demokraattis-republikaani 26. syyskuuta 178931. joulukuuta 1793
Edmund Randolph Edmund Randolph federalisti 2. tammikuuta 179420. elokuuta 1795
Timothy Pickering Timothy Pickering federalisti 10. joulukuuta 179512. toukokuuta 1800 George Washington, John Adams
John Marshall John Marshall federalisti 13. kesäkuuta 18004. helmikuuta 1801 John Adams
James Madison James Madison Demokraattis-republikaani 2. toukokuuta 18013. maaliskuuta 1809 Thomas Jefferson
Robert Smith Robert Smith Demokraattis-republikaani 6. maaliskuuta 18091. huhtikuuta 1811 James Madison
James Monroe James Monroe Demokraattis-republikaani 2. huhtikuuta 181130. syyskuuta 1814

28. helmikuuta 18153. maaliskuuta 1817

John Quincy Adams John Quincy Adams Demokraattis-republikaani 5. maaliskuuta 18173. maaliskuuta 1825 James Monroe
Henry Clay Henry Clay Demokraattis-republikaani 7. maaliskuuta 18253. maaliskuuta 1829 John Quincy Adams
Martin Van Buren Martin Van Buren demokraatti 28. maaliskuuta 182923. toukokuuta 1831 Andrew Jackson
Edward Livingston Edward Livingston demokraatti 24. toukokuuta 183129. toukokuuta 1833
Louis McLane Louis McLane demokraatti 29. toukokuuta 183330. kesäkuuta 1834
John Forsyth John Forsyth demokraatti 1. heinäkuuta 18343. maaliskuuta 1841 Andrew Jackson, Martin Van Buren
Daniel Webster Daniel Webster Whig 6. maaliskuuta 18418. toukokuuta 1843 William Harrison, John Tyler
Abel P. Upshur Abel P. Upshur Whig 24. heinäkuuta 184328. helmikuuta 1844 John Tyler
John C. Calhoun John C. Calhoun demokraatti 1. huhtikuuta 184410. maaliskuuta 1845 John Tyler¹
James Buchanan James Buchanan demokraatti 10. maaliskuuta 18457. maaliskuuta 1849 James Polk¹
John M. Clayton John M. Clayton Whig 8. maaliskuuta 184922. heinäkuuta 1850 Zachary Taylor, Millard Fillmore
Daniel Webster Daniel Webster Whig 23. heinäkuuta 185024. lokakuuta 1852 Millard Fillmore
Edward Everett Edward Everett Whig 6. marraskuuta 18523. maaliskuuta 1853
William L. Marcy William L. Marcy demokraatti 7. maaliskuuta 18536. maaliskuuta 1857 Franklin Pierce¹
Lewis Cass Lewis Cass demokraatti 6. maaliskuuta 185714. joulukuuta 1860 James Buchanan
Jermiah S. Black Jeremiah S. Black demokraatti 17. joulukuuta 18605. maaliskuuta 1861
William M. Seward William H. Seward republikaani 5. maaliskuuta 18614. maaliskuuta 1869 Abraham Lincoln, Andrew Johnson
Elihu B. Washburne Elihu B. Washburne republikaani 5. maaliskuuta 186916. maaliskuuta 1869 Ulysses Grant
Hamilton Fish Hamilton Fish republikaani 17. maaliskuuta 186912. maaliskuuta 1877
William M. Evarts William M. Evarts republikaani 12. maaliskuuta 18777. maaliskuuta 1881 Rutherford Hayes
James G. Blaine James Gillespie Blaine republikaani 7. maaliskuuta 188119. joulukuuta 1881 James Garfield, Chester A. Arthur
Frederick T. Frelinghuysen Frederick T. Frelinghuysen republikaani 19. joulukuuta 18816. maaliskuuta 1885 Chester Arthur
Thomas F. Bayard Thomas F. Bayard, Sr. demokraatti 7. maaliskuuta 18856. maaliskuuta 1889 Grover Cleveland
James G. Blaine James Gillespie Blaine republikaani 7. maaliskuuta 18894. kesäkuuta 1892 Benjamin Harrison
John W. Foster John W. Foster republikaani 29. kesäkuuta 189223. helmikuuta 1893
Walter Q. Gresham Walter Q. Gresham demokraatti 7. maaliskuuta 189328. toukokuuta 1895 Grover Cleveland
Richard Olney Richard Olney demokraatti 10. kesäkuuta 18955. maaliskuuta 1897
John Sherman John Sherman republikaani 6. maaliskuuta 189727. huhtikuuta 1898 William McKinley
William R. Day William R. Day republikaani 28. huhtikuuta 189816. syyskuuta 1898
John Hay John Hay republikaani 30. syyskuuta 18981. heinäkuuta 1905 William McKinley, Theodore Roosevelt
Elihu Root Elihu Root Republikaani 19. heinäkuuta 190527. tammikuuta 1909 Theodore Roosevelt
Robert Bacon Robert Bacon republikaani 27. tammikuuta 19095. maaliskuuta 1909
Philander C. Knox Philander C. Knox republikaani 6. maaliskuuta 19095. maaliskuuta 1913 William Taft
William Jennings Bryan William Jennings Bryan demokraatti 5. maaliskuuta 19139. kesäkuuta 1915 Woodrow Wilson
Robert Lansing Robert Lansing demokraatti 24. kesäkuuta 191513. helmikuuta 1920
Bainbridge Colby Bainbridge Colby demokraatti 23. maaliskuuta 19204. maaliskuuta 1921
Charles Evans Hughes Charles Evans Hughes republikaani 5. maaliskuuta 19214. maaliskuuta 1925 Warren Harding, Calvin Coolidge
Frank B. Kellogg Frank B. Kellogg republikaani 5. maaliskuuta 192528. maaliskuuta 1929 Calvin Coolidge, Herbert Hoover
Henry L. Stimson Henry L. Stimson republikaani 28. maaliskuuta 19294. maaliskuuta 1933 Herbert Hoover
Cordell Hull Cordell Hull demokraatti 4. maaliskuuta 193330. marraskuuta 1944 Franklin Roosevelt
Edward Stettinius, Jr. Edward Stettinius, Jr. demokraatti 1. joulukuuta 194427. kesäkuuta 1945 Franklin Roosevelt, Harry S. Truman
James F. Byrnes James F. Byrnes demokraatti 3. heinäkuuta 194521. tammikuuta 1947 Harry Truman
George Marshall George Marshall sitoutumaton 21. tammikuuta 194720. tammikuuta 1949
Dean Acheson Dean Acheson demokraatti 21. tammikuuta 194920. tammikuuta 1953
John Foster Dulles John Foster Dulles republikaani 21. tammikuuta 195322. huhtikuuta 1959 Dwight Eisenhower
Christian Herter Christian Herter republikaani 22. huhtikuuta 195920. tammikuuta 1961
Dean Rusk Dean Rusk demokraatti 21. tammikuuta 196120. tammikuuta 1969 John Kennedy, Lyndon B. Johnson
William P. Rogers William P. Rogers republikaani 22. tammikuuta 19693. syyskuuta 1973 Richard Nixon
Henry Kissinger Henry Kissinger republikaani 22. syyskuuta 197320. tammikuuta 1977 Richard Nixon, Gerald Ford
Cyrus Vance Cyrus Vance demokraatti 23. tammikuuta 197728. huhtikuuta 1980 Jimmy Carter
Edmund Muskie Edmund Muskie demokraatti 8. toukokuuta 198018. tammikuuta 1981
Alexander Haig Alexander Haig republikaani 22. tammikuuta 19815. heinäkuuta 1982 Ronald Reagan
George P. Shultz George P. Shultz republikaani 16. heinäkuuta 198220. tammikuuta 1989
James Baker James Baker republikaani 25. tammikuuta 198923. elokuuta 1992 George H. W. Bush
Lawrence Eagleburger Lawrence Eagleburger republikaani 8. joulukuuta 199219. tammikuuta 1993
Warren Christopher Warren Christopher demokraatti 20. tammikuuta 199317. tammikuuta 1997 Bill Clinton
Madeline Albright Madeleine Albright demokraatti 23. tammikuuta 199720. tammikuuta 2001
Colin Powell Colin Powell republikaani 20. tammikuuta 200126. tammikuuta 2005 George W. Bush
Condoleezza Rice Condoleezza Rice republikaani 26. tammikuuta 200520. tammikuuta 2009
Hillary Rodham Clinton Hillary Clinton demokraatti 21. tammikuuta 20091. helmikuuta 2013 Barack Obama
John Kerry John Kerry demokraatti 1. helmikuuta 201320. tammikuuta 2017
Rex Tillerson Rex Tillerson republikaani 1. helmikuuta 201731. maaliskuuta 2018 Donald Trump
Mike Pompeo Mike Pompeo republikaani 26. huhtikuuta 2018