Luettelo Pohjoismaiden suurimmista lentoasemista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
# Maa Lentoasema Kaupunki Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajia
2017
Muutos 2016–2017
1. Tanska Kööpenhaminan lentoasema Kööpenhamina CPH/EKCH 29 177 761 +0,5 %
2. Norja Oslon lentoasema Oslo OSL/ENGM 27 479 921 +6,6 %
3. Ruotsi Tukholma-Arlandan lentoasema Tukholma ARN/ESSA 26 622 916 +7,9 %
4. Suomi Helsinki-Vantaan lentoasema Vantaa HEL/EFHK 18 892 386 +9,9 %
5. Islanti Keflavíkin lentoasema Reykjavík KEF/BIKF 8 755 352 +28,4 %
6. Ruotsi Landvetterin lentoasema Göteborg GOT/ESGG 6 751 364 +6,0 %
7. Norja Bergenin lentoasema Bergen BGO/ENBR 6 110 944 +2,7 %
8. Norja Trondheimin lentoasema Trondheim TRD/ENVA 4 427 733 +0,2 %
9. Norja Stavangerin lentoasema Stavanger SVG/ENZV 4 177 673 −0,4 %
10. Tanska Billundin lentoasema Billund BLL/EKBI 3 381 584 +9,1 %
11. Ruotsi Bromman lentoasema Tukholma BMA/ESSB 2 532 403 +1,1 %
12. Norja Tromssan lentoasema Tromssa TOS/ENTC 2 267 808 +7,7 %
13. Ruotsi Malmön lentoasema Malmö MMX/ESMS 2 183 862 −1,6 %
14. Ruotsi Skavstan lentoasema Nyköping NYO/ESKN 2 129 461 +5,2 %
15. Norja Sandefjordin lentoasema Sandefjord TRF/ENTO 1 965 558 +35,1 %
16. Norja Bodøn lentoasema Bodø BOO/ENBO 1 830 581 +1,6 %
17. Tanska Aalborgin lentoasema Aalborg AAL/EKYT 1 352 217 −10,2 %
18. Ruotsi Luulajan lentoasema Luulaja LLA/ESPA 1 203 141 +0,5 %
19. Norja Aalesundin lentoasema Aalesund AES/ENAL 1 076 824 +1,5 %
20. Ruotsi Uumajan lentoasema Uumaja UME/ESNU 1 052 824 −0,4 %
21. Norja Kristiansandin lentoasema Kristiansand KRS/ENCN 1 030 739 +0,8 %
22. Suomi Oulun lentoasema Oulu OUL/EFOU 923 246 −10,1 %
23. Norja Harstad/Narvikin lentoasema Harstad/Narvik EVE/ENEV 754 604 +5,5 %
24. Norja Haugesundin lentoasema Haugesund HAU/ENHD 632 185 +0,9 %
25. Suomi Rovaniemen lentoasema Rovaniemi RVN/EFRO 579 470 +18,8 %
26. Ruotsi Östersundin lentoasema Åre/Östersund OSD/ESNZ 529 823 +7,0 %
27. Ruotsi Visbyn lentoasema Visby VBY/ESSV 490 131 +5,7 %
28. Norja Molden lentoasema Molde MOL/ENML 478 475 −5,8 %
29. Ruotsi Skellefteån lentoasema Skellefteå SFT/ESNS 421 649 +50,1 %
30. Islanti Reykjavíkin lentoasema * Reykjavik RKV/BIRK 417 309 +0,0 %
31. Ruotsi Ängelholm-Helsingborgin lentoasema Ängelholm/Helsingborg AGH/ESTA 406 872 −2,4 %
32. Norja Altan lentoasema Alta ALF/ENAT 378 891 +0,4 %
33. Tanska Aarhusin lentoasema Aarhus AAR/EKAH 372 532 −2,7 %
34. Färsaaret Vágarin lentoasema Vágar/Färsaaret FAE/EKVG 341 388 +16,8 %
35. Suomi Turun lentoasema Turku TKU/EFTU 333 604 +2,9 %
36. Suomi Kittilän lentoasema Kittilä KTT/EFKT 325 160 +26,3 %
37. Norja Kirkkoniemen lentoasema Kirkkoniemi KKN/ENKR 318 133 +1,1 %
38. Suomi Vaasan lentoasema Vaasa VAA/EFVA 300 118 +4,0 %
39. Norja Kristiansundin lentoasema Kristiansund KSU/ENKB 299 644 −1,3 %
40. Ruotsi Sundsvall-Härnösandin lentoasema Sundsvall/Härnösand SDL/ESNN 289 709 +3,4 %
41. Ruotsi Kiirunan lentoasema Kiiruna KRN/ESNQ 282 144 +8,4 %
42. Tanska Bornholmin lentoasema Rønne RNN/EKRN 263 118 −3,6 %
43. Ruotsi Kalmarin lentoasema Kalmar KLR/EFIV 249 070 +4,3 %
44. Norja Bardufossin lentoasema Bardufoss BDU/ENDU 243 104 +0,2 %
45. Ruotsi Växjön lentoasema Växjö VXO/ESMX 242 458 +40,7 %
46. Ruotsi Ronnebyn lentoasema Ronneby/Karlskrona RNB/ESDF 237 141 +2,4 %
47. Suomi Kuopion lentoasema Kuopio KUO/EFKU 235 411 +3,6 %
48. Suomi Tampere-Pirkkalan lentoasema Tampere TMP/EFTP 230 024 +10,1 %
49. Suomi Ivalon lentoasema Ivalo IVL/EFIV 210 566 +17,2 %
50. Norja Hammerfestin lentoasema Hammerfest HFT/ENHF 194 283 +12,7 %
  • Reykjavíkin lentoaseman matkustajamäärä on vuodelta 2016

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]