Healing Rooms Finland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Healing Rooms Finland ry on tunnustuskuntiin sitoutumaton uuskarismaattinen yhteiskristillinen yhdistys, joka perustettiin vuonna 2006. Toiminnanjohtaja on Markku Laitinen.

Toiminta-alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espoo, Helsinki, Lieto, Nurmijärvi, Salo, Tampere, Vääksy, Vantaa, Seinäjoki, Hämeenlinna, Kouvola, Jämsä, Lappeenranta, Lapua, Turku

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Healing Room aloitti toimintansa Espoon Leppävaarassa Albergan kartanossa heti perustamisvuonna. Healing Room on seurakuntien yhteinen palvelumuoto, jossa rukoillaan parantumisen puolesta. Healing Room ei ole seurakunta, vaan toiminnassa mukana olevia kannustetaan palvelemaan myös heidän omissa kotiseurakunnissaan.

Taustana toiminnalle on John G. Laken aloittama Healing Room toiminta Yhdysvalloissa vuonna 1915. Toiminta lopahti 1930-luvulla, mutta 1990-luvulla se elvytettiin uudelleen aktiiviseksi. Healing Rooms Finland ry kuuluu International Association of Healing Rooms'iin (IAHR), joka on apostolinen järjestö. IAHR:n näkynä on, että Healing Room rukouspalvelua syntyy jokaiseen kansakuntaan ja jokaiseen kaupunkiin.

Toiminta-ajatus ja visio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rukousklinikalla koulutetut rukoilijat rukoilevat parantumisen puolesta. Seurakuntien yhteiset palvelutiimit koostuvat Healing Room -työhön koulutetuista, seurakunnan valtuuttamista vapaaehtoisista. Tiimin jäsenet koulutetaan ja haastatellaan ennen palvelutehtävän aloittamista. Jokaisessa palvelutiimissä on kolme henkilöä.

Healing Rooms Finland ry on Suomen Healing Rooms -rukousklinikoiden katto-organisaatio, joka tavoitteena on mahdollistaa Healing Rooms -toiminta eri puolella Suomea ja uusien Healing Room -klinikoiden synnyttäminen näyn pohjalta Suomessa jokaiseen kaupunkiin ja mahdollisesti myös Suomen lähialueille.

Healing Rooms Finland on Suomen Evankelisen Allianssin yhteisöjäsen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yhteisöjäsenet Suomen Evankelinen Allianssi. Viitattu 22.10.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]