Elävän Sanan Yhteys

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elävän Sanan Yhteys
Suuntautuminen Tunnustuskuntiin sitoutumaton uuskarismaattisuus
Perustettu 1983
Pastori Peter ja Pia Hackzell
Jäseniä n. 300
Kotisivu www.elavasana.com

Elävän Sanan Yhteys ry (lyhenne ESY) eli Elävä Sana -seurakunta sijaitsee Helsingissä Pasilassa ja lukeutuu tunnustuskuntiin sitoutumattomaksi uuskarismaattiseksi seurakunnaksi.[1] Jäseniä on 300. Pastorina toimii Peter Hackzell.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elävä Sana -seurakunta on itsenäinen, kirkkokuntiin sitoutumaton helluntailais-uuskarismaattinen, seurakunta. Seurakunta on perustettu vuonna 1983 ja rekisteröity 1986 nimellä Elävän Sanan yhteys ry. Seurakunta tunnetaan myös nimellä Elävä Sana -seurakunta (ESY) ja on Suur-Helsingin seurakunnan ohella ensimmäisiä karismaattisen liikehdinnän synnyttämiä seurakuntia Suomessa. Seurakunnan perustajapariskunta Tapio ja Karen Tamminen erosivat vuonna 2000, jolloin vastuu seurakunnassa siirtyi Veikko Lipposelle ennen kuin seurakunnan nykyinen pääpastoripariskunta, Peter ja Pia Hackzell, ottivat pastorin toimen vastaan 2001. Peter Hackzell toimi aikaisemmin Suur-Helsingin seurakunnan kakkospastorina. Tällä hetkellä (2014) seurakunnan pastoreina toimivat Peter ja Pia Hackzell, Veikko Lipponen ja Jani Pellikka.[2]

Toiminta-alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seurakunta katsoo toimivansa vahvasti Pyhän Hengen virrassa ja sen kannattajien mukaan parantumisihmeet ovat tavallisia. ESY julkaisi vuonna 2012 seurakunnassa herätyksen keskellä syntyneen levyn Isäni kaltainen.

Toimintamuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toimintamuotoina ovat jumalanpalvelukset (Viikkojuhla), lastenkirkko, nuorten Helsinki 20+ -illat, nuorten solutoiminta, kasvuryhmä, lähetystyö Venäjällä ja Turkissa sekä juutalaistyö.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tunnustuskuntiin sitoutumaton uuskarismaattisuus Uskonnot Suomessa. Uskonnot Suomessa -hanke. Viitattu 5. maaliskuuta 2008.
  2. Elävä Sana - yhteystiedot elavasana.com. Viitattu 31.5.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]