Marttyyrien Ääni

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marttyyrien Ääni
Stefanus-Lähetys
Perustettu 1973
Tyyppi kristillinen järjestö
Toimiala ihmisoikeus- ja avustusjärjestö
Kotipaikka Kerava, Suomi
Toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen
Kattojärjestö International Christian Association
Aiheesta muualla
Sivusto

Marttyyrien Ääni ry (aiemmin Stefanus-Lähetys ry), Voice of the Martyrs, on yhteiskristillinen tunnustuskuntiin sitoutumaton lähetysyhdistys.[1] Sen tavoitteena on tukea seurakuntien evankeliointi- ja lähetystoimintaa kristittyjen näkökulmasta maailman vaikeimmilla alueilla, auttaa monimuotoisesti uskonsa tähden vainottuja ja tuoda vainottujen seurakuntien ääni kuuluville Suomessa.

Marttyyrien Ääni ry kuuluu Richard Wurmbrandin toiminnan innoittamana syntyneeseen Marttyyrien Ääni -lähetysperheeseen,[1] jolla on toimistot 20 maassa[2]. Monissa maissa järjestö tunnetaan nimellä Voice of the Martyrs. Järjestö perustettiin Suomessa vuonna 1972 ja on rekisteröity 2. huhtikuuta 1973.

Järjestö kertoo toimintanäkynsä perustuvan Heprealaiskirjeen 13:3 jakeeseen: ”Muistakaa vankeja, niinkuin olisitte itsekin heidän kanssaan vangittuina; muistakaa pahoinpideltyjä, sillä onhan teillä itsellännekin ruumis.”[2]

Marttyyrien Ääni kiinnittää toiminnassaan erityistä huomiota niihin maihin, joissa hallitus estää kristittyjä hankkimasta Raamattuja tai kristillistä materiaalia tai joissa kristittyjä vangitaan, surmataan ja heidän elämäänsä hankaloitetaan eri tavoin. Eriasteisista vainoista kärsiviä kristittyjä arvellaan maailmassa olevan jopa yli 300 miljoonaa.

Järjestö kertoo työmuodoikseen tukea ja varustaa kristittyjä täyttämään lähetyskäskyä maissa, joissa heitä vainotaan, avustaa marttyyrien perheitä päivittäisissä tarpeissa, rohkaista vainottuja ja tiedottaa kristittyjen vainoista sekä toteuttaa tukiprojekteja vainottujen auttamiseksi. Marttyyrien Äänen avustustoiminta rahoitetaan yksityisten ihmisten, yritysten ja seurakuntien lahjoituksilla.[2]

Yhdistyksen ilmainen tiedotuslehti on nimeltään Marttyyrien Ääni (aikaisemmin Stefanus-viesti), ja se on ilmestynyt vuodesta 1971 lähtien.

Marttyyrien Ääni tuottaa ja esittää Taivas TV7 -kanavalla vainottujen seurakuntien asiaa käsittelevää Marttyyrien ääni -ohjelmaa ja lähettää radio-ohjelmia Radio Deissä ja Radio Patmoksessa. Tuoreimpina uutiset päivittyvät järjestön Facebook- ja Instagram sivuilta. Lisäksi Facebookissa lähetetään suora "Vartti Vainotuille" ajankohtaisohjelma tiistaisin klo 18.

Marttyyrien Ääni on Suomen Evankelisen Allianssin ja Suomen lähetysneuvoston yhteisöjäsen.[3]

  1. a b Marttyyrien Ääni Uskonnot Suomessa. Kirkon tutkimuskeskus. Viitattu 4.6.2017.
  2. a b c Meistä Marttyyrien Ääni. Viitattu 28.4.2019.
  3. Yhteisöjäsenet Suomen Evankelinen Allianssi. Viitattu 22.10.2021.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä kristinuskoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.