Operaatio Mobilisaatio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Operaatio Mobilisaatio (lyh. OM) on kansainvälinen kristillinen lähetysjärjestö, joka toimii yli 110 maassa ja Logos Hope -lähetyslaivalla. OM:n näkynä on, että Jeesusta seuraavia yhteisöjä syntyisi sinne, missä evankeliumia on julistettu vähiten. OM haluaa osoittaa Jumalan rakkautta evankelioiden, istuttamalla seurakuntia, opetuslapseuttamalla, edistämällä oikeudenmukaisuutta sekä tehden kokonaisvaltaista kehitys- ja avustustyötä.

Maailmanlaajuisesti OM tekee yhteistyötä paikallisen seurakunnan kanssa, rohkaisten ja tukien paikallisia uskovia. Mikäli kohdemaassa ei ole kristittyjä tai kristittyjen keskinäistä yhteyttä, OM pyrkii istuttamaan uusia seurakuntia.

Suomessa OM on Suomen Evankelisen Allianssin ja Suomen lähetysneuvoston jäsenyhteisö.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

OM:n juuret löytyvät Yhdysvalloista, missä rouva Clapp rukoili 15 vuotta, että Jumala pelastaisi paikallisen lukion oppilaita ja lähettäisi heitä lähetystyöhön. Eräänä päivänä hän lähetti Johanneksen evankeliumin George Verwerille, joka oli yksi lukiolaisista. Kolme vuotta myöhemmin George antoi elämänsä Jeesukselle. Kesällä 1957 19-vuotias George ja hänen kaksi ystäväänsä ajoivat pakettiautolla Meksikoon mukanaan 15 000 espanjankielistä Johanneksen evankeliumia. Ihmiset olivat niin avoimia Meksikossa evankeliumille, että maahan avattiin kristillinen kirjakauppa ja evankelioivat radiolähetykset alkoivat.

1960-luvun alkupuolella George muutti Espanjaan ja näky kansainvälisestä evankeliointi- ja koulutusjärjestöstä sai alkunsa. Työ levisi nopeasti Euroopassa ja alkoi Lähi-idässä vuonna 1963 ja seuraavana vuonna Intiassa. OM:n laivatyö alkoi vuonna 1970 ja niin kaikki maailman rannikkomaat olivat saavutettavissa. Työssä korostettiin voimakkaasti kansallista johtajuutta ja läheistä yhteistyötä muiden lähetysjärjestöjen ja paikallisseurakuntien kanssa.

Syksyllä 1965 nuoret miehet Frank Dietz ja John Hymus olivat evankeliointimatkalla Neuvostoliitossa. Heidän autonsa hajottua he tulivat hakemaan varaosia Suomesta. Varaosien hakumatka venyi muutamiksi viikoiksi. Sinä aikana nuorilla miehillä oli mahdollisuus kertoa OM:n työstä suomalaisille opiskelijoille. Alkuperäisessä vuoden 1966 OM:n vuosiraportissa George Verwer kertoo näin: "Ensimmäinen suomalaisryhmä osallistui OM:n kesäristiretkeen ja siinä oli yli 50 osanottajaa". Tuosta kesästä lähtien suomalaiset ovat olleet innokkaasti mukana OM:n työssä.

Keväällä 1977 perustettiin Operaatio Mobilisaatio ry niminen yhdistys. OM:n toimisto on ollut vuodesta 1985 lähtien Tampereella. Toiminnan aikana yli 3000 ihmistä on osallistunut Suomesta käsin maailmanlaajuiseen lähetystyöhön.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yhteisöjäsenet Suomen Evankelinen Allianssi. Viitattu 22.10.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]