Fallout: New Vegas

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Fallout: New Vegas
FONV.jpg
Kehittäjä Obsidian Entertainment[1]
Julkaisija Bethesda Softworks[1]
Julkaisuaika NA 19. lokakuuta 2010
EU 22. lokakuuta 2010[2]
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus BBFC: 18
ESRB: M
PEGI: 18
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360[3]
Tallennusväline Blu-ray, DVD
Oheislaite näppäimistö ja hiiri, peliohjain
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Fallout: New Vegas on vuonna 2010 ilmestynyt toimintaroolipeli, joka on osa Fallout-pelisarjaa[1]. Pelin on kehittänyt Obsidian Entertainment, joka koostuu osittain entisestä Black Isle Studiosista, joka kehitti muun muassa sarjan aiemmat pelit Fallout: A Post Nuclear Adventure ja Fallout 2.[1] Peli ilmestyi 19. lokakuuta 2010 Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle.[2][4] Pelin ensimmäinen traileri julkaistiin 4. helmikuuta 2010.[4]

New Vegas alkaa vuodesta 2281, neljä vuotta Fallout 3:n ja 41 vuotta Fallout 2:n jälkeen. Pelaaja on Courier (”kuriiri”), joka kantaa arvokasta lähetystä. Lähetyksen arvon johdosta lähetti ryöstetään, ammutaan ja haudataan erään kylän hautausmaalle. Lähetti kuitenkin selviää luodista hengissä, ja robotti nimeltään Victor kaivaa hänet ylös. Tästä alkaa varsinainen peli. Kuriiri lähtee kiertämään Mojaven aavikkoa tarkoituksenaan selvittää ampujansa henkilöllisyys, kostaa tälle, sekä selvittää tämän motiivit. Mutta matkan varrella asiat siirtyvät yhä suurempaan mittakaavaan ja kuriiri huomaa olevansa keskellä jotain paljon suurempaa kuin kostoretki. New Vegas ei ole suora jatko-osa Fallout 3:lle, vaikka sijoittuukin samaan pelimaailmaan ja sisältää runsaasti yhtäläisyyksiä. Peli käyttää pieniä muutoksia lukuun ottamatta täysin samaa pelimoottoria kuin edeltäjänsä.

Vaikka arvostelijat totesivat pelin julkaisuversion olevan täynnä ohjelmointivirheitä[5], peli on saanut pääasiallisesti myönteisiä arvioita.

Hardcore mode[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fallout: New Vegasissa on myös uusi Hardcore mode, joka tekee pelaamisesta realistisempaa ja intensiivisempää. Pelaaja ei saa terveyspisteitä takaisin saman tien, vaan kun käyttää lääkepakkauksen, niin terveyspisteitä palautuu tietty määrä per sekunti. Määrä riippuu siitä, kuinka paljon on tiettyä lääkettä käyttänyt. Lisäksi hardcore moodissa esineet kuten ammukset painavat ja hahmo kykenee kantamaan vain rajallisen määrän esineitä.

Fallout - Project Brazil[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fallout – Project Brazil on modi, joka luo kokonaan uuden kampanjan itse pelin kampanjan rinnalle. Kampanja alkaa siitä, että pelaaja on Vault 18 -nimisen ydinsuojan asukas ja voittaa Vaultin jalkapallokilpailun. Siitä peli etenee jaksoittain joko syrjäytyneenä nörttinä tai suosittuna urheilijana. Myöhemmin selviää, että Vault 18 onkin Enclaven eli Yhdysvaltain hallituksen koe. Pelaaja pakotetaan lähtemään Vaultista ulkomaailmaan, jossa peli etenee vapaamaailmatyylisesti.

Fallout – Project Brazil on yksi Fallout: New Vegasin suosituimmista modeista. Siitä on yritetty tehdä mahdollisimman samankaltainen kuin ensimmäisestä Fallout-pelistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Huttunen, Miika: Uusi Fallout-peli tulossa! Pelaajalehti.com. 20.4.2009. Viitattu 21.4.2009.
  2. a b Bramwell, Tom: Fallout New Vegas dated Eurogamer Network Limited. 14.6.2010. Viitattu 16.6.2010.
  3. New Fallout game announced! Virgin Media – Gaming news. 2009. Viitattu 21.4.2009. (englanniksi)
  4. a b Thorsen, Tor: Fallout: New Vegas drops fall 2010, first trailer debuts gamespot.com. 4.2.2010. Viitattu 4.2.2010. (englanniksi)
  5. http://arstechnica.com/gaming/news/2010/10/fallout-new-vegas-is-buggy-as-hell-but-wheres-the-outrage.ars

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.