Black Isle Studios

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Black Isle Studios
Perustettu 1996
Kotipaikka Yhdysvallat
Toimiala videopeliteollisuus
Omistaja Interplay Entertainment

Black Isle Studios oli yhdysvaltalainen Interplayn tietokonepelien kehittämiseen erikoistunut jaosto. Black Isle perustettiin vuonna 1996, mutta se otti nimen käyttöön vasta 1998[1] ja se kuuluu osana Interplay Entertainmentiin. Black Isle tunnetaan parhaiten peleistä Fallout ja Fallout 2 sekä Planescape: Torment.

8. joulukuuta 2003 Interplay antoi potkut Black Islen tietokonepelien kehittämisestä vastaaville henkilöille (yhtiö oli kehittämässä myös konsolipeliä). Interplay ei ole tähän päivään mennessä antanut syytä irtisanomisille tai kertonut mitä Black Islelle tapahtuu tulevaisuudessa. Monet entiset Black Islen työntekijät siirtyivät Obsidian Entertainmentille.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelien kehittämisen lisäksi Black Isle on auttanut Interplayta useiden pelien, esimerkiksi Baldur’s Gaten, julkaisussa. Koska Black Isle on pääasiallisesti keskittynyt roolipelien kehittämiseen, monet ovat luulleet, että Black Isle on kehittänyt Baldur’s Gaten. Sen kehitti kuitenkin BioWare, jota usein luullaan Icewind Dalen kehittäjäksi.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.