Electronic Entertainment Expo 2009

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Electronic Entertainment Expo 2009
E3 2009 logo.png
Tapahtumapaikka Los Angeles Convention Center
Paikkakunta Los Angeles
Ensimmäisen kerran 2. kesäkuuta
Viimeisen kerran 4. kesäkuuta
Järjestäjä Electronic Entertainment Expo

E3 2009 oli Electronic Entertainment Expon järjestämä tapahtuma joka kesti 2–4. kesäkuuta välisen ajan. Tapahtuma järjestettiin Los Angelesissä ja se oli järjestyksessään viidestoista pidetty E3-tapahtuma. Tapahtuman kohokohdiksi muodostuivat Microsoftin Project Natal ja Sonyn PlayStation Move.

Näyttelyjako[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelyalueet jaettiin E3 2009 -tapahtumassa kolmeen eri osaan, ensimmäiseen kerrokseen, West Halliin ja South Halliin.

Näyttelyalueista West Hallissa kuuluisista videopeliyhtiöistä näyttelynsä suoritti Nintendo ja Sony Computer Entertainment, niiden rinnalla näyttelynsä suoritti siellä Activision, Bethesda, Capcom, THQ ja Atlus. Siellä sijaitsi myös GameSpotin mediatilat. South Hallissa oli eniten näyttelijöitä, porukan suurimman yhtiön Microsoftin lisäksi siellä näyttelivät osansa Square Enix, Koei, Ubisoft, Namco Bandai, Warner Bros., Disney, Eidos, MTV Games, EA, Sega ja Konami. Siellä myös G4:n media kuvasi suuren osan asioistaan. Ensimmäisessä kerroksessa näyteltiin pääosin muutamien yhtiöiden ennakkonäyttelyjä, mutta siellä kuitenkin LucasArts ja Majesco pitivät myös omat näyttelynsä.

Näytetyt pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xbox 360

Wii

Nintendo DS

Windows

PlayStation 3

PlayStation Portable

Capcom

Electronic Arts

  • Crysis 2 (Windows, PlayStation 3, Xbox 360)

Konami

MTV Games

Square Enix

THQ

  • WWE Smackdown vs. Raw 2010 (Windows, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, PlayStation Portable, kännykkälaitteet)

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä näkyy lueteltuna kaikki yhtiöt jotka näyttelivät jotakin tapahtuman aikana,[1] Atari ei ollut mukana, koska sen piti alun perin näytellä, mutta se vetäytyikin pois tapahtumasta viime minuuteilla.[2]

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä näkyy lista niistä peleistä jotka saivat palkinnon Parhaasta näyttelystä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]