Wii Sports Resort

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wii Sports Resort
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Takayuki Shimamura ja Yoshikazu Yamashita
Tuottaja Katsuya Eguchi
Pelisarja Wii ja Wii Sports
Julkaistu Yhdysvallat 26. heinäkuuta 2009
Japani 25. kesäkuuta 2009
Eurooppa 24. heinäkuuta 2009
Lajityyppi urheilupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 7
USK 6
Alusta Wii
Jakelumuoto Wiin optinen 12 cm levyke
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Wii Sports Resort on Nintendon kehittämä urheilupeli, joka julkaistiin Wii-pelikonsolille kesällä 2009. Pelissä on pelattavana kaksitoista eri urheilulajia, muun muassa miekkailu, jousiammunta ja melonta. Pelissä käytetään hyväksi Wii Remoten Wii MotionPlus -lisälaitteen liikkeentunnistus-ominaisuutta. Jousiammunnassa, vesiskootteriajelussa ja pyöräilyssä käytetään Nunchuck -ohjainta.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wuhu-saari, Wii Sports Resortin pääsaari

Tietokonehahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tietokonemiihahmoja ovat muun muassa Hiromasa, Gabriele, Siobhan, Emma, Fritz ja Helen. Tietokonehahmot toimivat pelaajan vastustajina yksinpelitilassa.

Tasot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on lukuisia eri tasoja. Pelaajan oma taso nousee, kun hän suorittaa haasteita pelissä.

Ansiomerkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisesta lajista voi ansaita viisi erilaista ansiomerkkiä (stamps)(Oranssit kukat) tekemällä ennätystuloksia tai täyttämällä tiettyjä ehtoja.

Lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin lajeja ovat miekkailu, vesilautailu, frisbee, jousiammunta, koripallo, pöytätennis, golf, keilailu, vesiskootteriajelu, melonta, pyöräily ja ilmaurheilu (laskuvarjohyppy, saaren ylilento ja lähitaistelu).

Miekkailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Swordplay)

 • Kaksintaistelussa (engl. Duel) pelaaja taistelee tietokoneen eri hahmoja vastaan. Seuraavan hahmon vaikeustaso on suurempi kuin edellisen hahmon. Pelissä yritetään miekkailla ja lopulta tiputtaa vastustaja areenalta veteen. Jos kumpikaan ei onnistu siinä tulee tasapeli. Pelissä on kolme kierrosta. Jos kummatkin ovat voittaneet yhtä monta kertaa, pelataan bonus kierros, joka pelataan selvästi pienemmällä areenalla. Kaksintaistelun mestari on Matt. Kun pelaaja on voittanut Mattin, jo voitetut hahmot tulevat pelaajaa vastaan entistä vaikeampina. Kun pelaajan taso on noussut yli 1000 pisteen, pelaajan suojat muuttuvat. Sama tapahtuu uudestaan pelaajan tason noustua yli 2000 pisteen. Pelaaja voi pelata myös toista pelaajaa vastaan.
 • Nopeus leikkauksessa (engl. Speed Slice) Matt heittää pelaajalle ja tietokonehahmolle erilaisia esineitä, jotka pitäisi leikata nuolen mukaisesti mahdollisimman nopeasti. Se kumpi on ollut yhteensä kymmenen kertaa nopeampi voittaa. Tämän pelin mestari on Matt. Kun pelaaja pelaa Mattia vastaan, tavaroita heittää Mattin sijasta Ryan. Kun pelaajan taso on noussut yli 1000 pisteen, pelaajan suojat muuttuvat. Sama tapahtuu uudestaan pelaajan tason noustua yli 2000 pisteen. Tätäkin peliä pelaaja voi pelata toisen pelaajan kanssa.
 • Yhteenotossa (engl. Showdown) pelaaja taistelee joukkoa tietokonehahmoja vastaan. Pelaaja häviää kolmesta osumasta. Tietokonehahmoilla on erivärisiä ja laisia suojia. Vihreäsuojaiset ovat helpoimpia ja häviävät jo yhdestä osumasta. Keltasuojaiset hieman vihreitä vaikeampia. He saattavat yllättäen suojata itseään. Hekin kuitenkin häviävät vain yhdestä osumasta. Punasuojaiset ovat vaikeampia kuin keltaiset. He puolustavat enemmän. He häviävät kahdesta osumasta. Violettisuojaiset ovat punaisia vaikeampia. He häviävät kahdesta osumasta. Mustasuojaiset ovat vaikeimpia. He häviävät kolmesta iskusta. Niitä on kahta sorttia: kesken tasoa olevat ja joka tason viimeiset vastustajat. Tasoja on yhteensä 20. Viimeisen tason viimeinen vastustaja on Matt. Kun pelaajan taso on noussut yli 1000 pisteen, pelaajan suojat muuttuvat. Sama tapahtuu uudestaan pelaajan tason noustua yli 2000 pisteen. Tätä peliä voi pelata vain yksin.

Vesilautailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Wakeboarding)

Vesilautailussa käytetään veneestä tulevia aaltoja hyppyreinä ja tehdään temppuja, joista saa pisteitä. Niin kauan kun pelaaja osuu ilmasta hienosti veteen, temput hienontuvat ja pisteet, joita niistä saa, kasvaa, mutta vain 100 pisteeseen asti. Pelissä on eri vaikeustasoja. Peliä voi pelata 1-4 pelaajaa. Kun pelaaja pelaa yksin, vastaan ei tule tietokonehahmoa.

Frisbee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Frisbee)

 • Frisbee koirassa (engl. Frisbee Dog) heitetään koiralle Frisbeetä. Frisbeen pitää osua rinkulan sisäpuolelle, jotta koira saa sen kiinni. Rinkuloita on kolme ja ne ovat toistensa sisällä. Suurin on sininen, joka on 10 pisteen arvoinen. Sen sisällä on oranssin värinen, joka on 50 pisteen arvoinen. Oranssin sisällä on violetti, joka on 100 pisteen arvoinen. Pelissä on kymmenen kierrosta ja rinkulat siirtyvät välille. Kierrokselle voi tulla myös iso ilmapallo, joka on joko 50 tai 100 pisteen arvoinen. Sellaiseen osuessaan saa lisäpisteitä, mutta frisbeen on osuttava rinkulan sisälle, jotta niitä tulee.
 • Frisbee Golfissa (engl. Frisbee Golf) yritetään heittää frisbee isoon ympyrälieriön muotoiseen objektiin. Frisbee ei voi mennä sen läpi. Mitä vähemmillä heitoilla siihen osuu sitä vähemmän pisteitä tulee. Pelaaja, joka saa vähiten pisteitä voittaa. Pelissä on valittavana kolme Frisbeetä, kuten myös tosielämän lajissa. Peli suosittelee aina jotakin frisbeetä. Pelissä on eri vaikeustasoja ja eri määrä ratoja. Peliä voi pelata 1-4 pelaajaa. Kun pelaaja pelaa yksin, vastaan ei tule tietokonehahmoa.

Jousiammunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Archery)

Jousiammunnassa yritetään osua jousella maaliin. Pelissä on eri vaikeustasoja ja ratoja. Pelissä pelaajan ja maalin välisen etäisyyden lisäksi ampumiseen vaikutta myös tuulen suunta ja nopeus. Peliä voi pelata 1-4 pelaajaa. Kun pelaaja pelaa yksin, vastaan ei tule tietokonehahmoa. Pelissä käytetään Nunchukia.

Koripallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Basketball)

 • Kolmen pisteen kilpailussa (engl. 3-Point Contest) pelaaja yrittää saada määrätyssä ajassa mahdollisimman paljon koreja. Palloja on viidessä eri paikassa, ja kun yhdestä loppuu pallot, hahmo siirtyy seuraavaan. Värillisestä pallosta saa enemmän pisteitä. Peliä voi pelata 1-4 pelaajaa. Kun pelaaja pelaa yksin, vastaan ei tule tietokonehahmoa.
 • Kolme vastaan kolme pelissä (engl. 3-on-3 Game) pelataan kolmen hahmon joukkueella kolmen tietokonehahmon joukkuetta vastaan. Pelaaja pelaa yksin, ja syöttelee muille hahmoille, jolloin pelaaja siirtyy hallitsemaan toista hahmoja. Pelaaja voi valita vain joukkueen johtajahahmon. Muut kaksi hahmoa valitaan satunnaisesti muista hahmoista. Kolme vastaan kolme pelin mestari on Tommy, jonka joukkueeseen kuuluu Eva ja Tyrone. Pelaaja voi pelata myös toista pelaajaa vastaan.

Pöytätennis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Table Tennis)

 • Ottelussa (engl. Match) pelaaja kohtaa tietokonehahmon pöytätenniksessä. Pelin voittaa se, joka saa ensin kuusi pistettä. Peli jatkuu, jos vastustaja ei ole hävinnyt vähintään kahdella pisteellä. Ottelun mestari on Lucía. Pelaaja voi pelata myös toista pelaajaa vastaan.
 • Palauttamishaasteessa (engl. Return Challenge) pelaajan pitää lyödä pallo takaisin syöttäjälle, joka ei kuitenkaan lyö sitä takaisin vaan syöttää aina uuden pallon. Jokaisesta hyväksytystä palautuksesta saa pisteen. Pelaaja ei saa päästää yhtäkään palloa ohi tai palauttaa sitä väärin. Jos näin tapahtuu peli loppuu. Pelin syöttäjänä toimii Greg. Paluttamishaastetta voi pelata 1-4 pelaajaa. Kun pelaaja pelaa yksin, vastaan ei tule tietokonehahmoa.

Golf[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Golf)

Golfissa pelaajan pitää saada eri mailojen avulla pallo reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä. Pelissä on eri vaikeustasoja ja eri määrä ratoja. Peliä voi pelata 1-4 pelaajaa. Kun pelaaja pelaa yksin, vastaan ei tule tietokonehahmoa. Tämä on toinen peleistä, joka löytyy myös Wii Sportsista.

Keilailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Bowling)

 • Kymmenen keilan peli (engl. 10-Pin Game) on normaali keilailu. Pelaajan pitää kaataa radan päässä olevat keilat keila palloilla. Radan reunoilla on kourut, joihin pallo ei saa osua. Peliä voi pelata 1-4 pelaajaa. Kun pelaaja pelaa yksin, vastaan ei tule tietokonehahmoa. Tämä on toinen peleistä, joka löytyy myös Wii Sportsista.
 • Sadan keilan peli (engl. 100-Pin Game) on keilailua, mutta sadalla keilalla. Pelissä ei ole kouruja eli kaatoa voi myös yrittää seinän kautta. Peliä voi pelata 1-4 pelaajaa. Kun pelaaja pelaa yksin, vastaan ei tule tietokonehahmoa.
 • Pallon hallinta (engl. Spin Control) on kuin keilailua, mutta radalla on este tai esteitä, joiden ohi pallo pitäisi saada kaatamaan keiloja esimerkiksi kierteen avulla. Peliä voi pelata 1-4 pelaajaa. Kun pelaaja pelaa yksin, vastaan ei tule tietokonehahmoa.

Vesiskootteriajelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Power Cruising)

 • Pujottelu radalla (engl. Slalom Course) pelaaja yrittää päästä kelluvien renkaiden läpi kymmenessä sekunnissa edellisestä. Mitä nopeammin kehän läpi pääsee sitä enemmän pisteitä saa. Joissakin kehissä on rengas. Jos sen läpi pääsee, saa kaksinkertaiset pisteet. Pelissä on eri vaikeustasoja. Peliä voi pelata 1-4 pelaajaa. Kun pelaaja pelaa yksin, vastaan ei tule tietokonehahmoa. Pelissä käytetään Nunchukia.
 • VS-pelissä (engl. VS) kaksi pelaajaa on vastakkain ja menevät järjestyksessä olevien kehien läpi ja yrittävät päästä maaliin. Kaikkien kehien läpi on pakko päästä. Pelaaja, joka pääsee nopeiten kaikkien kehien läpi ja maaliin voittaa. Peliä ei voi pelata yksin. Sitä voi pelata vain kaksin. Pelissä käytetään Nunchukia.

Melonta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Canoeing)

 • Nopeushaasteessa (engl. Speed Challenge) pelaaja yrittää päästä mahdollisimman nopeasti maaliin. Jos pelaajia on useampia, he tekevät yhteistyötä ja melovat samassa kanootissa. Pelissä on eri vaikeustasoja. Peliä voi pelata 1-4 pelaajaa. Vastaan ei tule tietokonehahmoa.
 • VS-pelissä (engl. VS) 2-4 pelaajaa kilpailevat toisiaan vastaan ja yrittävät päästä mahdollisimman nopeasti maaliin. Pelaaja, joka pääsee ensimmäisenä maaliin voittaa. Peliä ei voi pelata yksin.

Pyöräily[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Cycling)

 • Maantieajossa (engl. Road Race) pelaaja tai pelaajat pyöräilevät 29 tietokonehahmoa vastaan ja ovat alussa viimeisiä. Pelaajan tarkoitus on kiriä ja päästä mahdollisimman hyvälle sijoitukselle. Jos pelaaja pyöräilee liian kovaan tauotta hän väsyy ja pitää juoma tauon. Pelaajan kunnon näkee ylhäällä olevista sydämistä. Ratoja on yhteensä kuusi. Pelaaja tai pelaajat voivat pelata myös monen radan kilpailuja. Nämä monen radan kilpailut ovat joko kolmen tai kuuden radan kilpailuja. Kolmen radan kilpailussa on valittavana kahdet eri radat. Ensimmäiset radat ovat normaalin yhden radan kilpailun valittavina olevien ratojen kolme ensimmäistä rataa ja toiset radat normaalin yhden radan kilpailun valittavina olevien ratojen viimeiset kolme rataa. Kuuden radan kilpailussa on vain yhdet radat, jotka koostuvat kaikista normaalin yhden radan kilpailun valittavina olevista radoista. Jokainen kilpailun rata alkaa siitä mihin edellinen rata loppui ja pelaaja tai pelaajat ja tietokonehahmot jäävät siihen sijoitukseen johon edellisessä radassa jäivät. Ensimmäisessä radassa pelaaja tai pelaajat aloittavat viimeiseltä sijalta. Kolmen radan kilpailussa pelaajaa tai pelaajia vastaan kilpailee 49 tietokonehahmoa ja viiden radan kilpailussa 99 tietokonehahmoa. Maantieajoa voi pelata 1-2 pelaajaa. Kahdella pelaajalla pelatessa pelaajat ajavat tandempyörällä. Pelissä käytetään Nunchukia.
 • VS-pelissä (engl. VS) pelaaja pelaa toista pelaajaa vastaan. Pelissä on useita muitakin tietokonehahmoja vastakkain. Pelissä pelaajan tai pelaajien valmentajana toimii Vincenzo ja lähtölaskentaa hoitamassa on James. Peliä ei voi pelata yksin. Peliä voi pelata vain kaksi pelaajaa. Pelissä käytetään Nunchukia.

Ilmaurheilu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(engl. Air Sports)

 • Laskuvarjohypyssä (engl. Skydiving) pelaaja hyppää lentokoneesta. Kun hän tarttuu toiseen hahmoon, hän laukaisee valokuvausajastimen. Mitä enemmän hahmoja on käsikädessä kuvassa sitä enemmän pisteitä tulee. Pelaaja voi yrittää ottaa muita kuvia. Lopuksi pelaaja yrittää päästä kolmen renkaan läpi. Jos se onnistuu, saa lisää pisteitä. Peliä voi pelata vain yksi pelaaja.
 • Saaren ylilennossa (engl. Island Flyover) pelaajan pitää löytää kaikki ympyrän sisällä olevat i:t. Näitä on yhteensä 80. Pelissä voi valita kolme vuorokauden aikaa, joista kaksi avautuu, kun i:tä on löydetty tarpeeksi. Kun kaikki i:t on löydetty, pelaaja voi yrittää löytää ne kaikki kaikissa kolmessa vuorokauden ajassa. Peliä voi pelata vain yksi pelaaja.
 • Lähitaistelussa (engl. Dogfight) kahdella pelaajalla on lentokoneissaan pallo, jossa on aluksi 20 pistettä. Pelaajat yrittävät ampua toistensa ilmapalloja. Ilmapalloihin voi saada lisää pisteitä eri paikoista. Pisteitä voi olla maksimissaan 30. Mitä enemmän pisteitä on sitä suurempi pallo on. Se kumpi saa toisen pelaajan pallosta pisteet pois kokonaan tai kummalla on enemmän pisteitä pallossaan ajan loputtua voittaa. Peliä ei voi pelata yksin. Peliä voi pelata vain kaksi pelaajaa.

Spin-off[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2011 Nintendo 3DS:lle julkaistiin Wii Sports Resortin Pilotwings-pelisarjaan kuuluva spin-off, Pilotwings Resort, joka sijoittuu samaan paikkaan kuin Wii Sports Resort.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]