Wii Play

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wii Play
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Jakelija Conquest ja Nintendo eShop
Tuottaja Katsuya Eguchi
Säveltäjä Ryō Nagamatsu
Pelisarja Wii game series ja Wii Play
Julkaistu Japani 2. joulukuuta 2006
Yhdysvallat 12. helmikuuta 2007
Euroopan unionin lippu 8. joulukuuta 2006
Lajityyppi Partypeli
Pelimuoto moninpeli ja yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: E (Everyone)
PEGI: 3+
Alusta Wii
Jakelumuoto 12 cm optinen levy (Wii)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Wii Play on yhdeksän minipeliä sisältävä Wiin videopeli. Wii Playn mukana tulee yksi Wiin ohjain, Wii Remote.

Wii Play koostuu yhdeksästä kaksinpelattavaksi suunnitellusta minipelistä, mutta niitä voi pelata myös tietokonevastustajaa vastaan tarpeen vaatiessa. Nunchuck-lisäosaa ei tarvita Wii Playn sisältämissä peleissä, vaan kaikki on suunniteltu pelattavaksi Wii Remote –peliohjaimella.

Wii Playhin sisältyviä minipelejä ovat esimerkiksi pöytätennis, Duck Hunt -tyylinen ammuntapeli, kalastus, biljardi ja pöytäkiekon kaltainen "Laser Hockey". Kaikki Wii Playn sisältämät minipelit ovat helposti omaksuttavia.

Minipelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shooting Range[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä peli on siirtynyt NES:in Zapperista Wiin Wii Remoten ohjattavaksi. Peliä pelataan niin, että osoitetaan ohjaimella TV-ruutua ja painetaan A-näppäintä jolloin Mii-hahmo ampuu tähtäimen osoittamaan kohtaan. Myös Wii Remoten B-liipaisinta voi käyttää ampuessa.

Fishing[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tätä peliä pelataan niin, että Wii Remotea liikutellaan ylös, alas(liikutellaan onkea ylös ja alas), oikealle, vasemmalle, eteen ja taakse (siirretään paikkaa järvellä), kalastaaksesi kaloja. Kala tarttuu onkeen kun ongen asettaa sen eteen ja odottaa. Aluksi kala nykii jonkin aikaa ja kun wii remote alkaa väristä, onki pitää nostaa ripeästi ylös. Yleisimmät kalat ovat sinikeltainen, punainen, ja vihreä, joiden lisäksi joskus ilmestyy isompia erikoiskaloja jotka ovat king of the pond ja mysteryfish. Tämän lisäksi lammessa uiskentelee vielä pieniä ruskeita kaloja jotka nappaavat yllättäen mutta niiden nostamisesta menettää pisteitä.

Biljardi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Biljardissa pallot pyritään poistamaan pöydältä niin että pallo johon valkoinen pallo osuu on kaikkein pienin pöydällä olevista. Tämän jälkeen myös muut pallot saavat tippua. Pienimmän pallon ei ole pakko pudota. Jokaisen vuoron jälkeen ruutu osoittaa automaattisesti pienintä palloa, mutta kuvakulmaa voi säätää nuolinäppäimillä. tämän jälkeen valkoista palloa osoitetaan Wii Remotella ja painetaan B-näppäin pohjaan. Lyönti tapahtuu vetämällä käsi taakse ja työntämällä nopeasti eteen.

Laser Hockey[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laser hockeyssä pelaajat pelaavat klassista ilmakiekkoa. Peli päättyy toisen pelaajan saavuttaessa 8 pistettä, tai yksinpelissä tietokonetta vastaan ajan loppuessa. Lähtölaskennan aikana mailan muotoa voi muuttaa painamalla A- ja B-näppäimiä yhtä aikaa.

Pöytätennis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pöytätennistä pelataan liikuttelemalla Wii Remotea niin että maila liikkuu pöydän yllä, lyönti tapahtuu automaattisesti ja syöttää voi painamalla A-näppäintä. Kaksinpelissä pelataan toista pelaajaa vastaan 11 pisteeseen ja yksinpelissä mahdollisimman monta lyöntiä, maksimi on 100. Kun on kerran saanut 100, voi lyöntejä saada enemmänkin.

Mii Pose[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä pelissä täytyy poksautella kuplia ennen koin ne ehtivät ruudun alakulmassa olevalle viivalle. Kupla poksahtaa, kun Mii on oikeassa asennossa oikein päin. Mii:n asentoa voi vaihtaa painamalla A- tai B näppäintä ja Miitä voi pyörittää kääntämälle Wii Remotea. Kolmen kuplan päästyä viivalle peli loppuu.

Find Mii[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Find Mii:ssä on tarkoitus löytää kuvaukseen sopivia, kuten kaksi samanlaista tai oma Mii, mahdollisimman nopeasti. Kierroksia on useita. Pelissä on aika mutta yksinpelissä se lisääntyy sitä mukaa kun löytää oikean/oikeat Miit ja tarkoituksena on päästä mahdollisimman suurelle tasolle, kun taas kaksinpelissä tarkoitus on saada mahdollisimman paljon pisteitä ennen ajan loppumista.

Cow Run[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä pelissä ohjataan lehmällä ratsastavaa Mii:tä. Lehmän saa juoksemaan kallistamalla sivuttain olevaa (nuolinäppäimet vasempaan käteen päin) Wii Remotea eteenpäin, ja käännökset tehdään kallistamalla Wii Remotea sivuille. Tarkoituksena on kaataa mahdollisimman monta linnunpelättiä, kaksinpelissä tietyn ajan sisällä, yksinpelissä pitää kaataa pelättejä ja rynnistää maaliin ennen ajan loppumista.

Tanks[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli, jossa liikutaan panssarivaunuilla ja tuhotaan toisia vaunuja. Tankki liikkuu Nunchukin tatilla tai Wii Remoten nuolinäppäimillä. Tähtäys tapahtuu osoittamalla Wii Remotella TV-ruutua ja ampuminen B-näppäimellä. A-näppäimellä tankki tiputtaa pommin, joka räjähtää hetken kuluttua.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.