Wii Fit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wii Fit
WiiFitKansi.jpg
Kehittäjä Nintendo EAD
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Tuottaja Tadashi Sugiyama
Säveltäjä Tōru Minegishi ja Shiho Fujii
Pelisarja Wii ja Wii Fit
Pelimoottori Wii Sports
Julkaistu [1][2][3]
Lajityyppi Kuntoilupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 0
Alusta Wii
Jakelumuoto Nintendon optinen levy ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Wii Fit on Nintendon julkaisema kuntoiluaiheinen videopeli Wii-pelikonsolille.[4] Pelin mukana tulee Wii Balance Board -niminen tasapainolauta. Se mittaa oikeaan ja vasempaan taka- ja etukulmaan kohdistuvaa painetta, ja mittaa näin mm. pelaajan painon ja kallistumisen.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin käynnistyessä näkyviin tulee Wii Fit Plaza. Siinä näkyy pelaajien Mii-hahmot ja heidän painoindeksinsä kehitys. Avattuaan profiilinsa pelaaja voi valita joko Body Testin (kehotesti) tai Trainingin (harjoittelu). Body Testissä peli mittaa pelaajan tasapainon keskipisteen, painon ja painoindeksin, sekä tekee kaksi satunnaista tasapainotestiä. Näiden perusteella se päättelee pelaajan Wii Fit Agen eli kuntoiän.

Training koostuu neljään päätyyppiin jaetuista harjoitteista ja minipeleistä; päätyypit ovat jooga, lihasharjoitteet, aerobiset harjoitteet sekä tasapainoilupelit. Joogassa on erilaisia venytyksiä, joilla harjoitetaan notkeutta, lihaskuntoharjoitteissa harjoituksia eri lihaksille ja staattisia harjoitteita, joilla pyritään vahvaan lihaksistoon, aerobisiset harjoitteet keskittyvät rasvan polttoon ja niissä on mm. lenkkeilyä, tasapainopeleissä taas erilaisia minipelejä, joissa peliä ohjataan vartaloa kallistelemalla.[5] Aerobisissa harjoitteissa ja tasapainopeleissä pelihahmona käytetään profiilin Mii-hahmoa.

Pelin mukana tulee mahdollisuus asentaa Wii Fit Channel,[6] jonka avulla pelaaja voi tehdä Body Testin ja seurata BMI:n, painon, Wii Fit Agen sekä FitCashin kehitystä suoraan Wii Menusta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.