Wii Balance Board

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wii Balance Board
Wii Balance Board näytteillä Wii Fit pelin kanssa E3 2007 messuilla
Wii Balance Board näytteillä Wii Fit pelin kanssa E3 2007 messuilla
Tyyppi peliohjain
Valmistaja(t) Nintendo
Julkaistu Japani 1. joulukuuta 2007
Euroopan unionin lippu 25. huhtikuuta 2008
Australia 8. toukokuuta 2008
Yhdysvallat 19. toukokuuta 2008
Alusta Wii

Wii Balance Board on Nintendon kehittämä tasapainoilulauta Wii-pelikonsolille, joka julkaistiin Japanissa 1. joulukuuta 2007 ja muualla maailmalla vuonna 2008.[1] Se julkaistiin samaan aikaan Wii Fit -pelin kanssa lähes kaikissa paikoissa. Wii Balance Board esiteltiin ensimmäistä kertaa heinäkuussa 2007 E3-messuilla. Se toimii neljällä AA-paristolla, joilla sitä voidaan käyttää jopa 60 tuntia.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wii Balance Boardilla pelataan tasapainoilupelejä, tehdään joogaliikkeitä, nyrkkeillään ja kehitetään lihaksia pelaamalla lihastreenipelejä esimerkiksi Wii Fit ja Wii Fit Plus -peleissä. Wii Balance Boardia voidaan käyttää myös muiden pelien pelaamisessa, kuten Mario & Sonic at the Olympic Winter Gamesissa.

Suunnittelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wii Balance Board päältä kuvattuna

Balance Board sisältää kaksi painiketta, joista toinen löytyy laudan takapäästä. Kyseinen painike on Balance Boardin käynnistyspainike ja toinen on yhteydenmuodostuspainike, joka löytyy paristolokerosta laudan pohjasta. Wii Balance Board käyttää Bluetooth-tekniikkaa. Se on suunniteltu kestämään enintään 150 kilogrammaa painavia käyttäjiä, tosin Japanissa painorajaksi on ilmoitettu 136 kilogrammaa. Vuonna 2012 julkaistu Wii U-konsoli on suunniteltu yhteensopivaksi Wii Balance Boardin kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. giantbomb.com giantbomb.com. Viitattu 1.7.2017. (englanniksi)