Wii Balance Board

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Wii Balance Board

Wiifit.jpg

Kehittäjä Nintendo
Sukupolvi seitsemäs sukupolvi
Julkaisu Japanin lippu 1. joulukuuta 2007
Euroopan unionin lippu 25. huhtikuuta 2008
Australian lippu 8. toukokuuta 2008
Yhdysvaltain lippu 19. toukokuuta 2008
Gamepad.svg
Lisää videopeliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Wii Balance Board on Nintendon kehittämä tasapainoilulauta Wii-pelikonsolille. Wii Balance Board julkaistiin Japanissa 1. joulukuuta 2007 ja muualla maailmalla se julkaistiin vuonna 2008. Se julkaistiin samaan aikaan Wii Fit-pelin kanssa lähes kaikissa paikoissa. Wii Balance Board esiteltiin ensimmäistä kertaa heinäkuussa 2007 E3-messuilla. Wii Balance Board toimii neljällä AA-paristolla, joilla sitä voidaan käyttää jopa 60 tuntia.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wii Balance Boardilla pelataan tasapainoilupelejä, tehdään joogaliikkeitä, nyrkkeillään ja kehitetään lihaksia pelaamalla lihastreenipelejä mm. Wii Fit ja Wii Fit Plus-peleissä. Wii Balance Boardia voidaan käyttää myös monien muiden pelien pelaamisessa, kuten Mario & Sonic at the Olympic Winter Gamesissa.

Suunnittelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wii Balance Board päältä kuvattuna

Balance Board sisältää kaksi nappulaa, joista toinen löytyy laudan takapäästä. Kyseinen nappula on Balance Boardin käynnistysnappula ja toinen on yhteydenmuodostusnappula, joka löytyy paristolokerosta laudan pohjasta. Wii Balance Board käyttää Bluetooth-tekniikkaa. Balance Board on suunniteltu Japanissa kestämään 136 kg painavia ihmisiä ja melkein kaikilla muilla markkina-alueilla se on suunniteltu kestämään 150 kg painavia ihmisiä. Vuonna 2012 julkaistu Wii U-konsoli on suunniteltu yhteensopivaksi Wii Balance Boardin kanssa.