Internet Channel

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Internet Channel
InternetChannelWikipedia.png
Kehittäjä Opera Software
Nintendo
Julkaisija Nintendo
Julkaisuaika 22. joulukuuta 2006 (betaversio)
12. huhtikuuta 2007 (täysiversio)
Lajityyppi Verkkoselain
Pelimuoto Yksi käyttäjä
Alusta Wii
Tallennusväline Tallennetaan Wiin flash-muistille/ Secure Digital -muistikortti
Oheislaite Wii Remote
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Internet Channel on Nintendon ja Opera Softwaren Wiille kehittämä versio www-selain Operasta. Selaimen ilmainen betaversio (mainostetaan "kokeiluversiona") julkaistiin 22. joulukuuta 2006; selaimen lopullinen versio tuli saataville 12. huhtikuuta 2007, ja oli ladattavissa ilmaiseksi aina kesäkuun loppuun 2007 asti. Tämän jälkeen se on maksanut 500 Wii Points -valuutan yksikköä.[1] Käyttäjät, jotka lataavat selaimen ennen 30. kesäkuuta 2007 ei tarvitse tulevaisuudessakaan maksaa selaimen käytöstä.[2] Nykyään sen voi ladata ilmaiseksi Wii Shop Channelista.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selaimen kokeiluversio julkaistiin 22. joulukuuta 2006. Muiden kanavien tapaan Internet Channel käyttää mitä tahansa yhteyttä mikä on määritetty Wiin asetuksissa, ja käyttää hyväksi käyttäjän Internet-yhteyden nopeutta suoraan. Wii toimii kuten PC, eikä ole olemassa kolmannen osapuolen verkkoa, jonka kautta kaikki liikenne ohjattaisiin. Wii ottaa yhteyden reitittimestä/modeemista.

Selaimen ohjelmisto tallennetaan Wiin sisäiselle 512 megatavun flash-muistille tai vaihtoehtoisesti SD-muistikortille; väliaikaistiedostot (maksimissaan 5MB kokeiluversiossa) voi kuitenkin tallentaa ainoastaan Wiin sisäiselle muistille. Sovellus käynnistyy muutamassa sekunnissa, kunhan Wiin on ensin yhdistänyt Internetiin langattomasti (802.11g) tai Ethernet-kaapelilla.

Selain pystyy näyttämään lähes jokaisen verkkosivun. Useimmille Internetin käyttäjille Wii tarjoaa kaikki toiminnot joita tarvitaan yleisimpien verkkoaktiviteettien suorittamiseen. Wiillä voi käyttää ongelmitta muun muassa MySpace-, eBay-, PayPal-, YouTube- ja Google-sivustojen perusominaisuuksia. Se myös tukee kaikkia Opera 9:ssä nähtyjä verkkostandardeja, kuten JavaScriptiä. Selain voi myös käyttää hyödykseen Ajaxia, RSS:ää, ja Adobe Flash 7:ää. Opera Software on korostanut, että selaimen toiminnallisuus antaa kolmannelle osapuolelle mahdollisuuden kehittää sovelluksia erityisesti Wiin selainta varten. Selain tukee Widgettejä, itsenäisiä verkkoperäisiä sovelluksia, jotka käyttävät Operaa sovellusalustana.[3]

Opera Softwaren suunnitelmissa on tehdä selaimesta sopiva olohuoneen ympäristöön. Tietokoneselaimista poiketen tekstin fontista tehdään suurempi ja käyttöliittymästä yksinkertaistetumpi käytön helpottamiseksi.[4] Tällä hetkellä käyttäjä voi zoomata sivuja.

Koska selain tukee Flashia (Adobe Flash 7), sillä voi pelata joitakin Flash-pelejä Wii Remotea hyväksi käyttäen. Useita verkkosivuja, kuten WiiCade.com,WiiArcade.com, Wii're Gamers - Arcade, NextGenBooks.com ja MiiBoard.com, on luotu kokoamaan yhteen Wii-ystävällisiä verkkopelejä. Joillakin sivustoilla voi myös pelata hiirelle tarkoitettuja pelejä, joissa vaaditaan kursoria pelaamiseen. Lisäksi on jo olemassa Flash 7 pelejä joiden näppäinkartoitus on tehty Wii Remotea varten. Wii Remotessa on osoitustoiminto, ja siten se toimii myös kuten hiiren kursori.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]