Mafia II

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mafia II
Mafia 2 cover art.jpg
Kehittäjä 2K Czech[1]
Julkaisija 2K Games[1]
Suunnittelija(t)
  • Daniel Vávra
  • Pavel Brzák
Käsikirjoittaja(t) Daniel Vávra
Säveltäjä(t) Matus Siroky
Adam Kuruc
Pelimoottori
Julkaisuaika
  • NA 24. elokuuta 2010
  • EU 27. elokuuta 2010
Lajityyppi kolmannen persoonan ammuntapeli, toimintaseikkailu
Ikäluokitus
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, OS X
Jakelualusta Blu-ray, DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mafia II on 2K Czechin kehittämä ja 2K Gamesin julkaisema toimintaseikkailu ja kolmannen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin elokuun 2010 lopulla Windowsille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Peli on jatko-osa vuonna 2002 julkaistulle Mafia: The City of Lost Heavenille. Pelisarjan kolmas osa Mafia III julkaistaan 7. lokakuuta 2016.

Pelin tapahtumat sijoittuvat 1940- ja 1950-lukujen vaihteeseen fiktiiviseen yhdysvaltalaiseen Empire Bayn kaupunkiin, jonka esikuvina toimivat muun muassa New York City ja Chicago.

Mafia II:n suunnittelusta kerrottiin julkisuudessa ensimmäisen kerran 21. elokuuta 2007 Leipzig Games Convention -tapahtumassa. Pelistä julkaistiin kaikille alustoille ilmainen ladattava demo PlayStation Networkissa ja Xbox Live Marketplacessa elokuun 2010 alussa.

Peliin on julkaistu lisäosat Betrayal of Jimmy, Jimmy’s Vendetta ja Joe’s Adventures. Pelin Director’s cut -version omistajille lisäosat ovat ilmaisia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Toisessa maailmansodassa haavoittunut Vito Scaletta palaa kotiinsa Yhdysvaltain itärannikolla sijaitsevaan Empire Bayn kaupunkiin. Viton ystävä Joe Barbaro järjestää asiat niin, ettei Viton täydy palata sotaan. Töiden tarpeessa oleva Vito ajautuu kaidalta tieltä laittomiin hommiin, joissa hän tapaa jatkuvasti alamaailman ihmisiä ja etenee hitaasti mutta varmasti entistä suurempiin rikoksiin. Vuoden 1945 helmikuussa Vito pidätetään ja tuomitaan kymmeneksi vuodeksi vankilaan bensasäännöstelykuponkien varastamisesta ja niiden laittomasta myymisestä sekä useista rikoksista ihmisyyttä vastaan. Vankilassa Vito joutuu tappeluun Brian O’ Neillin kanssa, jonka johdosta Vito joutuu yöksi eristyselliin. Vankeudessa Vito tutustuu mafiaperhe Vincin neuvonantaja Leone ”Leo” Galanteen ja tämän henkivartija Pepe Costaan. Tappelussa O’ Neillin kanssa loukkaantunut Pepe pyytää Vitoa tappelemaan O’ Neilliä vastaan kostoksi omista vammoistaan. Kovan tappelun jälkeen O’ Neill ottaa takataskustaan puukon ja koittaa tappaa sillä Viton, mutta hän saa villettyä O’ Neillin kaulavaltimon auki ja tapettua hänet. Leone Galante saa järjestettyä asiat niin että Vito pääsee luksusselliin ja neljä vuotta aikaisemmin pois vankilasta.

Viton vapauduttua vankilasta hän saa oman vuokra-asunnon ja eroaa Clementen mafiaperheestä liittyen Falconen mafiaperheeseen. Yhtenä aamuna Vito tapaa Falconen mafiaperheen johtajan Carlo Falconen. Hän saa tehtäväkseen varjostaa Clementen mafiaperheen jäsentä Luca Gurinoa paikkaan, jossa pidetään vankeina Falconen perheen jäseniä. Vito seuraa Lucaa teurastamoon, jonne hän tunkeutuu viemärin kautta. Vankeina olleet Antonio ”Balls” Balsamo, Harvey ”Beans” Epstein ja Frankie ”The Mick” ovat kidutettavina. Vito tappaa kiduttajat ja vapauttaa vangit, joista Frankie on kuollut. Falcone päättää tehdä Vitosta ja Joesta mafian täysjäsenet. Tässä vaiheessa tarinaa Vito saa oman omakotitalon vuokra-asunnon sijasta. Myöhemmin Falcone saa tietoonsa että Clementen mafiaperheellä on kokous Empire Arms -hotellissa. Vito ja Joe saavat tehtäväkseen naamioitua hotellin henkilökunnan jäseniksi ja asettaa salaa pommin kokoushuoneeseen. He ottavat mukaan pakoautokuskiksi 16-vuotiaan Martyn tämän halutessa mukaan. Pommi räjähtää kuitenkin liian aikaisin ja kylpyhuoneessa ollut Clementen mafiaperheen johtaja Alberto Clemente selviää hengissä. Joe ja Vito taistelevat tiensä hotellin parkkihalliin, jossa pakoautokuski Marty on ammuttu kuoliaaksi. Clemente pakenee hotellista limusiinilla ja Joe ampuu tämän takaa-ajossa kuoliaaksi.

Myöhemmin Vito, Joe ja heidän ystävänsä Henry Tomasino aloittavat huumebisneksen, jolloin heidän varsinaiset ongelmat alkavat. Heille huumeita myyneet kiinalaiset puukottavat Henryn kuoliaaksi paikallisessa puistossa keskellä päivää. Vito ja Joe kostavat tämän tappamalla kiinalaisen Triadin jäseniä näiden ravintolassa murhaten myös Triadien yläluokkaisen toimeenpanijan Zhe Yun Wongin. Kiinalaiset alkavat uhkailla kaupungin toista mafiaperhettä, minkä johdosta Vito ja Joe kaapataan ja heitä kidutetaan. Lopussa Vito tappaa Mafia: The City of Lost Heavenista tutun Thomas Angelon ja tekee sopimuksen säästääkseen henkensä tappamalla entisen pomonsa Carlo Falconen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Mafia II Tech Info (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.