Mafia (pelisarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mafia
Mafia series logo.svg
Kehittäjä Illusion Softworks
2K Games
Hangar 13
Julkaisija Gathering of Developers
2K Games
Lajityyppi toimintaseikkailu
Alusta Microsoft Windows
PlayStation 2
Xbox
OS X
PlayStation 3
Xbox 360
PlayStation 4
Xbox One
Ensijulkaisu Mafia (2002)
Viimeisin julkaisu Mafia III (2016)
Aiheesta muualla
MobyGames
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mafia-pelisarja on sarja toimintaseikkailupelejä, jotka sijoittuvat fiktiivisiin Yhdysvaltojen kaupunkeihin. Pelisarjan ensimmäiset kaksi peliä on suunnitellut 2K Czech ja uusimman kolmannen pelin Hangar 13. 2K Games on julkaissut kaikki pelit.

Sarjan pelit sijoittuvat historiallisiin aikakausiin, Mafian suuren laman aikaisesta Lost Heavenista Mafia III:n 1960-luvun New Bordeaux’hun. Pelien pelitapa keskittyy avoimeen pelimaailmaan, jossa pelaaja voi valita tehtäviä edetäkseen pelin tarinassa ja osallistua myös pienempiin aktiviteetteihin siinä sivussa. Mafia-pelisarjan kolme peliä keskittyvät eri protagonisteihin, jotka pyrkivät parantamaan asemaansa rikollisessa alamaailmassa. Pelien päähenkilöillä on kaikilla kuitenkin omat motiivinsa tehdäkseen näin. Pelien antagonistit taas ovat tavallisesti henkilöitä, jotka ovat pettäneet protagonistin tai hänen organisaationsa tai henkilöitä, jotka ovat vaikeuttaneet huomattavasti protagonistin etenemistä.

Sarjan pelit uudelleenjulkaistiin vuonna 2020 trilogiana, jossa ensimmäinen osa (Mafia) on uusintaversio (remake) ja toinen osa (Mafia II) on päivitetty versio (remaster).[1]

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mafia: Trilogy Includes a Complete Remake of the First Mafia Game, Remaster of Mafia 2 IGN Nordic. 19.5.2020. Viitattu 3.9.2020. (englanniksi) 

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.