Activision

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Activision Publishing Inc.
Activision.svg
Yritysmuoto Activision Blizzardin tytäryhtiö
Perustettu 1979 Activision Inc
2008 Activision Publishing Inc.
Kotipaikka Yhdysvaltain lippu Santa Monica, Kalifornia
Toimiala videopelit
Tuotteet Call of Duty
Tony Hawk’s
Spider-Man
Liikevaihto 4,98 miljardia USD (2012)
Henkilökuntaa >4000
Kotisivu activision.com
Huomioitavaa ennen yhdistämistä Activision Inc.

Activision Publishing, Inc on yhdysvaltalainen pelien julkaisija. Se on perustettu 1. lokakuuta 1979 ja se oli maailman ensimmäinen yhtiö,lähde? joka teki pelkästään videopelejä eikä esimerkiksi omia konsoleita tai kolikkopelejä. Activision teki aluksi pelejä Atari 2600:lle.

Activision yhdistyi vuonna 2008 Vivendin omistaman Vivendi Gamesin kanssa Activision Blizzard -nimiseksi yhtiöksi, mutta jatkaa pelien julkaisemista nimellä Activision Publishing Inc. Activision Blizzardin tytäryhtiönä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen Activisionia ei itsenäisiä pelitaloja ollut olemassa. Pelikonsolien kehittäjät tekivät itse pelinsä, esimerkiksi Atari oli ainoa pelikehittäjä Atari 2600:lle. Tämän vuoksi pelien tekijät eivät saaneet menestyneistäkään peleistä tekijärojalteja eikä nimiään peleihin.

Toukokuussa vuonna 1979 Atarin ohjelmoijat David Crane, Larry Kaplan, Alan Miller ja Bob Whitehead tapasivat Atarin silloisen toimitusjohtajan Ray Kassarin vaatiakseen pelikehittäjien kohtelemista samoin kuin musiikoita, eli rojaltien maksamista ja nimien mainitsemista pelien kansissa. Kassar kieltäytyi ja Crane, Miller ja Whitehead jättivät Atarin perustaakseen Activisionin entisen musiikkijohtajan Jim Levyn kanssa lokakuussa 1979. Kaplan liittyi pian mukaan. Yhtiön nimeksi päätettiin Activision jotta se näkyisi puhelinluettelossa Ataria ennen.

Yhtiön julkaisemia pelejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.