Gun (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gun
Gun.jpg
Kehittäjä Neversoft
Beenox (Microsoft Windows)
Rebellion Developments (PSP)
Julkaisija Activision
Jakelija Steam, GOG.com ja Humble Store
Säveltäjä Christopher Lennertz
Julkaistu Microsoft Windows, PlayStation 2 & Xbox
  • NA 8. marraskuuta 2005
  • EU 11. marraskuuta 2005
GameCube
  • NA 8. marraskuuta 2005
  • EU 25. marraskuuta 2005
Xbox 360
  • NA 22. marraskuuta 2005
  • EU 2. joulukuuta 2005
PlayStation Portable
  • NA 10. lokakuuta 2006
  • EU 3. marraskuuta 2006
  • AUS 15. marraskuuta 2006
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 18
Alusta Nintendo GameCube, PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox, Xbox 360, Microsoft Windows
Jakelumuoto DVD, optinen levy, UMD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Gun on Neversoftin kehittämä Activisionin julkaisema villiin länteen sijoittuva avoimen pelimaailman toimintaseikkailupeli. Peli julkaistiin usealle alustalle vuonna 2005 ja vuonna 2006 PSP:lle nimellä Gun: Showdown.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin päähenkilö Colton White ja hänen isänsä Ned ovat metsästämässä Missourijoen läheisissä metsissä. Kaksikko jatkaa matkaansa Morning Star -höyrylaivalle, jossa eräs nainen esittelee Nedille löytämäänsä salaista ristin palasta. Korruptoitunut saarnamies Reed tappaa naisen, ja kersantti Hollisterin joukot aiheuttavat laivalla kaaoksen. Colton ja Ned puolustavat toisiaan, ja Ned paljastaa Coltonille olevansa vain tämän adoptioisä. Ned tönäisee Coltonin jokeen pelastaakseen tämän höyrykattilan räjähdykseltä, johon hän itse menehtyy. Colton palaa tajuihinsa joen rannalla ja vannoo kostavansa hänen isänsä tappaneille henkilöille.

Colton matkustaa läheiseen Dodge Cityn pikkukaupunkiin, jossa prostituoitu Jenny lupaa auttaa Coltonia löytämään Reedin. Colton ja Jenny matkustavat erämaan halki Empire Cityyn, jossa Reed tappaa Jennyn kylmäverisesti ja kaupunginjohtaja Hoodoo Brownin kanssa lukitsee Coltonin vankilaan. Jennyn murhaan lavastettu Colton saa tietää Reedin ja Hoodoon työskentelevän rautateitä rakennuttavalle Thomas Magruderille, ja murtoexpertti Soapy Jenningsin avulla Colton pakenee vankilasta. Colton tapaa Magruderin liiketoimia sabotoivan kapinallisjohtaja Clay Allisonin, joka myöhemmin joutuu kaapatuksi. Colton kapinallisjoukkoineen pelastaa Clayn ja tappaa Hoodoon.

Hollister kaappaa Coltonin ja Soapyn linnakkeeseensa, josta Colton pakenee ja jonne hän hyökkää intiaaniheimon avustuksella. Tapettuaan Hollisterin Colton ja Soapy matkustavat Morning Starin hylylle etsimään Nedin kassakaappiin piilottamaa tavaraa. Hylyllä he tappavat Reedin ja paljastavat Nedin piilottelemaksi tavaraksi osan kultaisesta rististä, joka osoittaa tien mystiseen Quiviran kultaiseen kaupunkiin. Colton ja Soapy tapaavat intiaanipäällikön, joka antaa toisen osan rististä ja kertoo Coltonin biologisen isän olleen lääkäri ja äidin apassi, jotka joutuivat Magruderin tappamiksi. Intiaani auttaa Coltonia käyttämään ristiä karttana, minkä jälkeen Colton hyökkää intiaanien ja kapinallisten avustuksella Quiviraan ja tappaa Magruderin. Intiaanipäällikkö pelastaa Coltonin sortuvasta Quivirasta viime hetkellä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Gun: Showdown[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gun: Showdown on Rebellion Developmentsin kehittämä versio pelistä PlayStation Portablelle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.