SiN

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
SiN
Kehittäjä Ritual Entertainment
Julkaisija Activision
Pelisarja SiN
Pelimoottori id Tech 2
Julkaistu 31. lokakuuta 1998
5. huhtikuuta 2006 (Steam)
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: 17
Alusta Windows, OS, Linux
Jakelumuoto CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

SiN on Ritual Entertainmentin kehittämä ja Activisionin vuonna 1998 julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. SiN on kehitetty modifioidun Quake II -pelimoottorin päälle. SiN oli aikansa tunnettu ohjelmointivirheistään, ja pelille jouduttiin tekemään useita päivityksiä. Suurin näistä oli 31.23 MB (tuolloin yleinen koko oli 5 MB) .

Pelin pystyi myöhemmin ostamaan Valven Steam-palvelusta 5. huhtikuuta 2006 joko ”Standalone”-versiona tai SiN Episodes -pelin mukana.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli sijoittuu vuoteen 2037, jolloin kaikki poliisivoimat on lakkautettu niiden saamattomuuden ja tehottomuuden takia taistella rikollisuutta vastaan, tämä tapahtui kymmenen vuotta aiemmin. Yksityiset vartiointiliikkeet ovat ottaneet poliisin paikan, jotkut vartiointiliikkeet toimivat kaudulla kuin poliisit ennen, toiset on määrätty suojelemaan jotain tiettyä kohdetta.

Yksi näistä turvallisuusalan yritykisitä on SiNTek, suuri monikansallinen biotekniikkayritys, jonka omistaa kaunis ja karismaattinen Elexis Sinclaire. Yrityksen perusti Elexisin isä tohtori Thrall Sinclaire vuonna 2005. Elexis otti firman haltuun isänsä kadottua.

Pelin päähenkilö, eversti John Blade, on HardCorpsin komentaja Freeport-kaupungissa. Pelin alussa John työskentelee päästäkseen eroon uudesta suositusta huumeesta, U4:sta. Huumeen alkuperä on vielä tuntematon ja sen vaikutuksia ei ole vielä tutkittu kunnolla. Pelin alussa pelaaja astuu John Bladen kenkiin, joka johtaa suuren pankkiryöstön ja panttivankitilanteen selvittämistä, ryöstön tekee tunnettu rikollinen Mancini. Sillä aikaa, kun pelaaja jahtaa rikollisia, jotka ovat ryöstön takana nousee uusia kysymyksiä: kuka on oikeasti ryöstön järjestäjä ja liittyykö mutantit, jotka ovat ilmestyneet ympäri kaupunkia, jotenkin ryöstöön?

Tehtävien aikana Bladea auttaa HardCropsin taitava hakkeri, JC. JC pystyy murtautumaan parhaimpiikin suojattuun verkkoon. Blade löysi JCn, kun hän tutki HardCropsin tietosuoja murtoa. Blade ymmärsi JCn taidot ja tarjosi tälle työtä HardCropsissa pidättämisen sijaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.