Scribblenauts

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Scribblenauts
Kehittäjä 5th Cell
Julkaisija Warner Bros Interactive Entertainment
Julkaisuaika Yhdysvallat 15. syyskuuta 2009
Eurooppa 9. lokakuuta 2009
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta Nintendo DS
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Scribblenauts on 5th Cellin kehittämä, ja Warner Bros Interactive Entertainmentin julkaisema videopeli Nintendo DS-konsolille. Se julkaistiin 15. Syyskuuta Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa 9. lokakuuta. Se esiteltiin E3 2009-tapahtumassa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä ohjataan hahmoa nimeltä Maxwell. Tarkoitus on kerätä Starite-tähti jokaisesta tasosta. Pelissä voi kirjoittaa näytölle sanan, jonka merkitys (esine tai adjektiivi) sitten ilmestyy peliin. Tämä, ja pelin lukemattoman pitkä esinevalikoima mahdollistavat pelaajan mielikuvituksen täydellisen lennon.

Stariten voi saada eri tavoin eri tasoissa. Pelissä on kahdenlaisia tasoja: Puzzle-tasoja ja Toiminta-tasoja. Puzzle-tasoissa Stariten saa, kun suoritat jonkin tehtävän. Toiminta-tasoissa pitää vain päästä Stariten luo.

Tasoissa käytetään esineitä, joita voit luoda näytölle.

Jokaiseen tehtävään on erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja. Ratkaistuasi kentän, peli antaa sinulle pisteitä (Ollars) riippuen siitä, miten hyvin alitit kentän ehdottaman esinemäärän, nopeudesta ja tyylistä, sekä erilaisista erikoistoimenpiteistä, kuten köyden käytöstä tai aseettomuudesta. Esineitä on pelissä lähes 23 000. Lähes kaikki toiminta pelissä hoituu Stylus-kynällä. Ainoastaan esineiden kääntäminen pysty- ja vaakatasoon toimivat Nintendo DS:n takanäppäimillä, kaikki muu Stylus-kynällä. Pelissä on myös mahdollista luoda omia tehtäviä ja lähettää ne Nintendo WiFi-järjestelmään muiden ihmisten ladattavaksi omaan Nintendo DS:ään ja pelattavaksi. Luodakseen oman tehtävän pelaajaan pitää ratkaista jokin pelin valmiista tehtävistä ja käyttää tätä maastoa pohjana omaan tehtävään. Pelissä ei ole siis mahdollista luoda omaa maastoa. Valittuaan kentän pelaaja luo omaan tehtäväänsä tarvittavat esineet ja määrittää niille skriptit, esimerkiksi seuraako kissa Maxwelliä, tai suojeleeko se kentässä olevaa kissanpentua. Pelaajien itse luomat kentät voivat olla vain Toiminta-tasoja, eli pelaajan pitää saavuttaa tehtävän luojan kenttään laittama Starite-tähti.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]