Chris Redfield

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chris Redfield
Chris Redfield Resident Evil Villagessa
Chris Redfield Resident Evil Villagessa
Pelisarja
Ensimmäinen peli Resident Evil (1996)
Luoja
  • Isao Ohishi
  • Jun Takeuchi[1]
Ääninäyttelijä
(englanti)
  • Scott McCulloch
  • Michael Filipovich
  • Joe Whyte
  • Kevin Dorman
  • Roger Craig Smith
  • David Vaughn
  • Jeff Schine
  • Gerard Vachon
Liikenäyttelijä
Live-näyttelijä Wentworth Miller (Afterlife)
Henkilötiedot
Tunnetut sukulaiset Claire Redfield (sisko)
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla
Chris Redfield pelissä Resident Evil 5

Chris Redfield on kuvitteellinen hahmo Resident Evil -peleissä ja -elokuvissa sekä Marvel vs. Capcom 3 -pelissä.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen liittymistään Raccoon Cityn poliisivoimiin Chris toimi lentäjänä Yhdysvaltain ilmavoimissa.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Chris esiintyy ensimmäisen kerran vuonna 1996 julkaistussa videopelissä Resident Evil. Vuoteen 1998 sijoittuvassa tarinassa Raccoon Cityn poliisivoimien S.T.A.R.S.-erikoisryhmän Bravo-tiimi lähetään Arklayn vuoristoon tutkimaan outoja murhia, joiden yhteydessä on löydetty viitteitä kannibalismista. Kun yhteys Bravoon menetetään, paikalle lähetetään Alpha-tiimi. Tiimi joutuu raivokkaiden koirien hyökkäyksen kohteeksi, ja Chris sekä muut eloonjääneet Albert Wesker, Chris Redfield, Barry Burton ja Jill Valentine etenevät salaperäiseen kartanoon, jossa he kohtaavat hirviöitä ja vaarallisia ansoja. Chris on toinen pelattavista hahmoista Jillin kanssa. Myöhemmässä osassa peliä Chris liittoutuu Bravo-tiimin eloonjääneen lääkintäekspertin, Rebecca Chambersin, kanssa. Lopulta Chris ja Jill saavat tietää Weskerin olevan biolääketieteen monialayritys Umbrella Corporationille työskentelevä kaksoisagentti, joka järjesti S.T.A.R.S.-ryhmän tuhon. Wesker näennäisesti kuolee, ja selviytyneet pakenevat kartanosta helikopterilla.

Kun Chrisin ja Jillin varoituksia ei Raccoon Cityssä uskota, Chris päättää lähteä Eurooppaan taistelemaan Umbrella-yhtiötä vastaan.[2] Sillä välin Chrisin sisko Claire saapuu Raccoon Cityyn etsimään veljeään, mutta kaupungissa on puhjennut virusinfektio ja asukkaat ovat muuttuneet zombeiksi. Claire liittoutuu Leon S. Kennedyn kanssa ja onnistuu pakenemaan. Jill taistelee tiensä läpi kaupungin ja pakenee Umbrella-sotilas Carlos Oliveiran kanssa. Chrisillä on pieni pelattava rooli Resident Evil 2:n minipelissä Extreme Battle.

Resident Evil Code: Veronicassa Claire tunkeutuu Umbrellan päämajaan Pariisiin, mutta joutuu vangituksi. Kun Rockfort-vankilasaarelle iskee virustartunta, Claire vapautuu sellistään ja ilmoittaa olinpaikkansa Leonille, joka välittää tiedon Chrisille. Chrisin saapuessa saarelle Claire on jo paennut lentokoneella Antarktikselle. Saapuessaan tukikohtaan Chris pelastaa Clairen ja kukistaa mutatoituneen Alexia Ashfordin. Lopulta Chris kohtaa Weskerin, joka suunnitelmansa mukaisesti ei aikaisemmin kuollutkaan, sillä hän oli pistänyt itseensä tohtori William Birkinin kehittämää virusta, joka ”uudisti” hänet tekemällä hänestä vahvemman ja nopeamman. Kaksikon välinen kamppailu jää lyhyeksi, kun tukikohta tuhoutuu.

Resident Evil: The Umbrella Chroniclesissa Chris on yksi pelattavista hahmoista. Peli kertaa ensimmäisen Resident Evil -pelin tapahtumia ja esittelee myös uuden, vuoteen 2003 sijoittuvan skenaarion, jossa Chris suorittaa partnerinsa Jill Valentinen kanssa onnistuneen hyökkäyksen Umbrellan tutkimuslaitokselle Kaukasuksella.

Vuonna 2006 Chris ja Jill tunkeutuvat Umbrellan perustajan, Oswell E. Spenceriä, kartanoon tarkoituksenaan pidättää tämä. Kaksikko kohtaa Weskerin, joka on hetkeä aiemmin murhannut Spencerin. Viruksen vahventama ja nopeuttama Wesker kukistaa Chrisin ja Jillin. Kun hän on murhaamassa Chrisiä, Jill sinkoutuu Weskeriä päin ja syöksyy tämän kanssa ikkunan läpi rotkoon. Vaikka Jillin ruumista ei löydetä, tämä julistetaan kuolleeksi. Tapahtuma on pelattavissa Resident Evil 5:n ladattavassa Lost in Nightmares -episodissa.

Resident Evil 5:ssä Chris on toinen pelattavista hahmoista. Vuoteen 2009 sijoittuvassa tarinassa Chris on liittynyt Bio-terrorism Security Assessment Alliance eli BSAA-ryhmään, ja hän matkustaa afrikkalaiseen Kijujun kylään tutkimaan bioterrorismiuhkaa. Partnerinsa Sheva Alomarin kanssa Chris taistelee terroristeja ja mutantteja vastaan. Chris kohtaa kuolleeksi luullun Jillin, joka on orjuutettu Weskerin mielenhallintalaitteella. Chris ja Sheva pelastavat Jillin sekä kukistavat Weskerin lopullisesti.

Chris on yksi Resident Evil: The Darkside Chroniclesin pelattavista hahmoista. Hän esiintyy Code: Veronicaan perustuvan Game of Oblivion -skenaarion viimeisessä luvussa, jossa hän pelastaa Clairen ja tuhoaa Alexian.

Chris on yksi Resident Evil: The Mercenaries 3D:n kahdeksasta pelattavasta hahmosta.[3]

Resident Evil: Revelationsissa Chris on yksi pelattavista hahmoista. Pelissä esiintyy myös Jill Valentine sekä uudet hahmot Clive R. O’Brian ja Jessica Sherawat.

Resident Evil 6:ssa Chris on yksi pelattavista päähahmoista. Chris lähetetään BSAA-ryhmän mukana kuvitteelliseen itäeurooppalaiseen Edoniaan, joka on joutunut bioterrorismihyökkäyksen kohteeksi. Lähes jokainen ryhmän jäsen joutuu tapetuksi, ja operaation jälkeen Chris sortuu alkoholismiin. Chrisin entinen tiimikaveri Piers Nivans onnistuu kuitenkin vakuuttamaan toverinsa, ja kaksikko lähtee kohtaamaan uutta bioterrorismihyökkäystä Lanshiangin kaupunkiin, Kiinaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Muut videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chris on mukana Capcomin kehittämässä taistelupelissä Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds Resident Evil -hahmojen Albert Weskerin ja Jill Valentinen kanssa.[4]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chris on hahmona elokuvassa Resident Evil: Afterlife, jossa häntä näyttelee Wentworth Miller.[5] Chrisin siskoa Claire Redfieldiä esittää kahdessa elokuvassa Ali Larter. Chris palasi elokuvahahmoksi vuonna 2017 ensi-iltansa saaneessa animaatioelokuvassa Resident Evil: Vendetta ja sen jatko-osassa Resident Evil: Death Island (2023).

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit
Vuosi Nimi Näyttelijä[6]
1996 Resident Evil Scott McCulloch
2000 Resident Evil: Code: Veronica Michael Filipowich
2002 Resident Evil (uusioversio) Joe Whyte
2007 Resident Evil: The Umbrella Chronicles Kevin Dorman
2009 Resident Evil 5 Roger Craig Smith
Resident Evil: The Darkside Chronicles
2011 Resident Evil: The Mercenaries 3D
2012 Resident Evil: Revelations
Resident Evil 6
2017 Resident Evil 7: Biohazard David Vaughn
2021 Resident Evil Village Jeff Schine
Dead by Daylight[7] Gerard Vachon[8]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Nimi Näyttelijä
2010 Resident Evil: Afterlife Wentworth Miller[5] (live-näyttelijä)
2017 Resident Evil: Vendetta Kevin Dorman[6]
2023 Resident Evil: Death Island

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Resident Evil (1996) PlayStation credits mobygames.com. Viitattu 27.7.2013. (englanniksi)
  2. Harradence, Mike: elebrating 15 Years of Resident Evil - Spotlight on Chris Redfield psu.com. 26.3.2011. psu.com. Viitattu 27.7.2013. (englanniksi)
  3. Resident Evil Mercenaries 3DS - Mission Gameplay: Chris Redfield uk.ign.com. uk.ign.com. Viitattu 27.7.2013. (englanniksi)
  4. Marvel vs Capcom 3 Complete Character Rooster gameranx.com. 27.1.2011. Arkistoitu 23.10.2021. Viitattu 14.6.2011. (englanniksi)
  5. a b McElroy, Justin: Wentworth Miller to play Chris Redfield in 'Resident Evil: Afterlife' joystiq.com. 30.9.2009. joystiq.com. Viitattu 27.7.2013. (englanniksi)
  6. a b Voices of Chris Redfield behindthevoiceactors.com. behindthevoiceactors.com. Viitattu 7.10.2021. (englanniksi)
  7. Stewart, Jared: Dead by Daylight Adds Chris and Claire Redfield Through Legendary Resident Evil Skins Game Rant. 15.6.2021. Viitattu 2.8.2023.
  8. Kinnett, Tristan: Vocalists of Allegaeon, Your Last Wish, Entheos, First Fragment and More to Serve as Voice Actors in Upcoming Game Dead by Daylight: Resident Evil music.mxdwn.com. 28.6.2021. Viitattu 2.8.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.