Leon S. Kennedy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Leon S. Kennedy
Leon S. Kennedy cosplay.jpg
Pelisarja Resident Evil
Ensimmäinen peli Resident Evil 2 (1998)
Luoja Isao Ohishi
Hideki Kamiya
Noboru Sugimura
Ääninäyttelijä
(englanti)
Paul Haddad (1998)
Paul Mercier (2004–2009)
Christian Lanz (2012)
Matthew Mercer (2012)
Ääninäyttelijä
(japani)
Jin Yamanoi (2007)
Toshiyuki Morikawa (2012)
Ääninäyttelijä
(suomi)
Teruaki Ogawa (2004)
Jason Faunt (2012)
Live-näyttelijä Johann Urb (Retribution)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla
Taaempana Leon S. Kennedy elokuvassa Resident Evil: Degeneration.

Leon S. Kennedy on kuvitteellinen hahmo Resident Evil -sarjassa. Leon toimii päähenkilönä Resident Evil 2:ssa, Resident Evil 4:ssa, Resident Evil 6:ssa, Resident Evil Gaidenissa ja Resident Evil: The Darkside Chroniclesissa.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leon esiintyy ensimmäisen kerran vuonna 1998 julkaistussa Resident Evil 2:ssa, jossa hän on toinen pelattavista hahmoista. Vuonna 1998 äskettäin Raccoon Cityn poliisivoimiin (engl. Raccoon City Police Department) palkattu Leon saapuu myöhään illalla Raccoon Cityyn ja huomaa zombien sekä muiden mutanttien ottaneen kaupungin valtaansa.

Resident Evil Gaidenissa Leon on vuoden 1998 lopulla etsimässä risteilyalukselta B.O.W-hirviötä ja tapaa Barry Burtonin Lucia-nimisen naisen.

Resident Evil 4:ssa Leon työskentelee Yhdysvaltain salaiselle palvelulle ja vuonna 2004 hänet lähetetään espanjalaiseen kylään pelastamaan kidnapattu presidentin tytär Ashley Graham.

Resident Evil: The Darkside Chroniclesissa Leon on vuonna 2002 partnerinsa Jack Krauserin kanssa Etelä-Amerikassa etsimässä huumeparoni Javier Hidalgoa. Kyseisen Operation Javier -skenaarion lisäksi Leon esiintyy Resident Evil 2:een perustuvassa Memories of a Lost City -skenaariossa.

Resident Evil: Operation Raccoon Cityssä Leon ei ole pelattava hahmo, mutta pelattavat kommandojoukot voivat halutessaan tappaa hänet Resident Evil 2:n tapahtumien aikana.

Resident Evil 6:ssa Leon on yksi pelattavista hahmoista.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatioelokuva Resident Evil: Degeneration seuraa Leonin ja Claire Redfieldin selviytymistä seitsemän vuotta Raccoon Cityn tapahtumien jälkeen Harvardvillen lentokentällä ja WilPharma Corporationin tehtaassa, joissa G-virus pääsee valloilleen. Leon on pääosassa myös jatko-osissa Resident Evil: Damnation ja Resident Evil: Vendetta. Elokuvassa Resident Evil: Retribution Leonia esittää virolaissyntyinen Johann Urb.

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leon S. Kennedy esiintyy S. D. Perryn kirjoittamissa romaaneissa Resident Evil: City of the Dead ja Resident Evil: Underworld.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.