Albert Wesker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

 

Albert Wesker
Pelisarja Resident Evil
Marvel vs. Capcom
Ensimmäinen peli Resident Evil (1996)
Luoja Isao Ohishi
Jun Takeuchi
Ääninäyttelijä
(englanti)
Richard Waugh (2000–2005)
Peter Jessop (2002)
D.C. Douglas (2007–)
Live-näyttelijä Jason O’Mara (Tuho)
Shawn Roberts (Afterlife, Retribution, The Final Chapter)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Albert Wesker on kuvitteellinen hahmo Capcomin Resident Evil -pelisarjassa. Lukuisten pelien lisäksi Wesker esiintyy elokuvassa Resident Evil: Tuho Jason O'Maran näyttelemänä[1] sekä Resident Evil: Afterlifessa ja Resident Evil: Retributionissa Shawn Robertsin näyttelemänä.

Wesker on ollut pelattavana Resident Evil Code: Veronican minipelissä Battlegame, Resident Evil 4:n ja Resident Evil 5:n minipelissä The Mercenaries, Resident Evil: The Umbrella Chroniclesissa sekä Resident Evil: The Mercenaries 3D:ssä. Hänellä voi pelata myös pelissä Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds Resident Evil -hahmojen Chris Redfield ja Jill Valentine ohella.[2]

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäisessä Resident Evil -pelissä ja sen uudemmassa versiossa Albert Wesker on Umbrella-yhtiölle toimiva kaksoisagentti, jonka tehtävänä on käyttää Raccoon Cityn erikoisyksikkö S.T.A.R.S:ia testikappaleena virukselle altistuneita mutantteja vastaan. S.T.A.R.S:in komentajana hän johdattaa ryhmän Arklayvuorilla sijaitsevaan kartanoon, jossa useimmat jäsenistä joutuvat zombien ja muiden hirviöiden tappamaksi. Chris Redfield ja Jill Valentine saavat tietää totuuden Weskeristä, ennen kuin tämän vapauttama bioase Tyrant tappaa Weskerin. Suunnitelmansa mukaisesti Wesker ei kuitenkaan kuole, sillä hän oli pistänyt itseensä tohtori William Birkinin kehittämää virusta, mikä ”uudistaa” hänet tekemällä hänestä vahvemman ja nopeamman.

Resident Evil Code: Veronicassa entistä vahvempi Wesker työskentelee tuntemattomassa organisaatiossa tehtävänään noutaa näyte T-Veronica-viruksesta Rockfort-saarelta. Hän saa näytteen haltuunsa Antarktiksella, mutta ei kykene tappamaan Chrisiä.

Resident Evil Zerossa Wesker esiintyy välivideoissa William Birkinin kanssa.

Resident Evil 4:ssä Weskerin voi nähdä antamassa käskyjä agentilleen Ada Wongille Assignment Ada -minipelissä ja Separate Ways -skenaariossa. Wesker on pelattavana hahmona The Mercenaries -minipelissä.

Resident Evil: The Umbrella Chroniclesissa Weskerin pelattavat skenaariot kertovat, mitä hän teki Resident Evil Code: Veronican ja Resident Evil 4:n välisenä aikana ja miksi hän tappoi Umbrellalle työskentelevän Sergei Vladimirin.

Resident Evil 5:ssä Wesker tekee yhteistyötä Tricell-yhtiön omistajan Excella Gionnen kanssa ja kehittää Uroboros-virusta, jonka hän aikoo laukaista joka puolelle maapalloa aiheuttaakseen globaalin kaaoksen. Chris Redfield ja hänen partnerinsa Sheva Alomar estävät maailmanlaajuisen virustartunnan tuhoamalla Weskerin lopullisesti. Wesker on pelattavana hahmona The Mercenaries -minipelissä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Resident Evil: Tuho imdb.com. Viitattu 14.6.2011.
  2. Marvel vs Capcom 3 Complete Character Rooster gameranx.com. 27.1.2011. Arkistoitu 23.10.2021. Viitattu 14.6.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.