Resident Evil (televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Resident Evil
Tyyli
Kestoaika 46-63 minuuttia
Luoja(t) Andrew Dabb
Pääosissa
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko
Esitetty Yhdysvallat 14. heinäkuuta 2022 (koko tuotantokausi) –
Tuotantokausia 1
Jaksoja 8
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 18
Tuotanto
Tuottaja(t) Martin Moszkowicz
Vastaava(t) tuottaja(t)
Tuotantoyhtiö(t)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Resident Evil oli Andrew Dabbin Netflixille kehittämä yhdysvaltalainen suoratoistotelevisiosarja. Löyhästi Capcomin samannimiseen videopelisarjaan perustuva sarja on toinen televisiosovitus animaatiominisarjan Infinite Darkness (2021) jälkeen ja kolmas live-action-sovitus Resident Evil -elokuvasarjan ja uudelleenkäynnistyselokuva Resident Evil: Welcome to Raccoon Cityn jälkeen. Televisiosarja sijoittuu omaan universumiinsa, mutta sen taustana ja perustana on videopelisarjan tarina.

Sarjan pääosissa esiintyvät Lance Reddick Albert Weskerin klooneina, Ella Balinska ja Adeline Rudolph Weskerin lapsina, Tamara Smart ja Siena Agudong tyttärien nuorempana itsenä sekä Paola Núñez James Marcuksen tyttärenä Evelyninä. Juoni vuorottelee kahden aikajanan välillä: Jade ja Billie Wesker heidän päiviensä aikana New Raccoon Cityssä, jossa he löytävät isänsä ja Umbrella Corporationin synkät salaisuudet, ja 14 vuoden kuluttua tulevaisuudessa, jolloin Jade yrittää selviytyä maailmanlopusta.

Vuonna 2019 Netflix aloitti kehitystyön Constantin Filmin, elokuvasarjan aiemmin tuottaneen oikeudenomistajan kanssa. Sarja julkistettiin virallisesti vuonna 2020. Dabb palkattiin showrunneriksi useiden muiden Netflix-projektien rinnalle. Koronaviruspandemian vuoksi tuotanto viivästyi kahdeksan kuukautta helmikuusta heinäkuuhun 2021. Resident Evil sai ensi-iltansa 14. heinäkuuta 2022, ja kriitikot antoivat sille ristiriitaisia ​​arvosteluja. Sarja ei saa jatkoa, sillä katsojaluvut jäivät alhaiseksi, eikä Netflix tilannut sille toista tuotantokautta.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan pääjuoni jakautuu kahdelle aikapisteelle – 2022 ja 2036, noin 14 vuoden erolla. ”Menneinen” juoni käsittelee 14-vuotiaiden kaksosten Billien ja Jaden, tohtori Albert Weskerin lasten, kamppailua. Kaksosten elämä saa dramaattisen käänteen, kun Albert saa johtoaseman vaikeuksissa olevasta Umbrella Corporationista, joka työllisti hänet aikoinaan, ja he muuttavat Umbrellan suunniteltuun yhteisöön New Raccoon Cityyn. Siellä kaksoset törmäävät synkkiin salaisuuksiin alkuperänsä ja Umbrellan synkän perinnön takana, kun taas heidän isänsä koordinoi vastausta T-virukseksi kutsutun retrovirusbioaseen puhkeamiseen.

Vuonna 2036 ”nykyhetkellä” T-virus on vähentänyt ihmissivilisaation 300 miljoonaan pakolaiseen, jotka asuvat muurien ympäröimissä kaupunkivaltioissa ja muissa siirtokunnissa, joita ympäröivät kuusi miljardia ”nollaa”, jotka sairastivat taudin ja joista tuli kannibaalimutanttien vaeltelevia ryhmiä. Maailman tehokkain jäljellä oleva organisaatio on Umbrella Corporation, jota tukee sen sotilaallinen arsenaali ja joka etsii Jadea.

Näyttelijät ja hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Ella Balinska  Jade Wesker  
 Tamara Smart  Jade Wesker nuorena  
 Adeline Rudolph  Billie Wesker  
 Siena Agudong  Billie Wesker nuorena  
 Paola Núñez  Evelyn Marcus  
 Lance Reddick  Albert Wesker ja hahmon useat eri kloonit  

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Anthony Oseyemi  Roth  
 Connor Gosatti  Simon Marcus  
 Ahad Raza Mir  Arjun Batra  
 Pedro de Tavira Egurrola  Angel Rubio  
 Ella Zieglmeier  Bea  
 Turlough Convery  Richard Baxter  
 Emily Child  Diana Marcus  

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso Nimi (USA) Nimi (Suomi)
101 Welcome to New Raccoon City Tervetuloa Uuteen Raccoon Cityyn
102 The Devil You Know Paholainen Jonka Tunnet
103 The Light Valo
104 The Turn Vuoro
105 Home Movies Kotielokuvat
106 Someone’s Little Girl Jonkun Pikku Tyttö
107 Parasite Loinen
108 Revelations Paljastuksia

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Netflixin Resident Evil -sarja ei saa jatkoa Pelaaja. 28.8.2022. Viitattu 8.9.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]