Claire Redfield

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

 

Claire Redfield
Pelisarja Resident Evil
Ensimmäinen peli Resident Evil 2 (1998)
Luoja Isao Ohishi
Ääninäyttelijä
(englanti)
Alyson Court
James Baker (Revelations 2)
Stephanie Panisello (Resident Evil 2 Remake)
Live-näyttelijä Ali Larter (Tuho, Afterlife, The Final Chapter)
Henkilötiedot
Tunnetut sukulaiset Chris Redfield (veli)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Claire Redfield on kuvitteellinen hahmo Resident Evil -peleissä, -elokuvissa ja -kirjoissa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Resident Evil[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Claire esiintyy ensimmäistä kertaa vuonna 1998 julkaistussa Resident Evil 2:ssa, jossa hän on toinen pelattavista hahmoista. Vuonna 1998 Claire saapuu Raccoon Cityn etsimään veljeään Chrisiä ja huomaa zombien ottaneen kaupungin valtaansa. Lyöttäytyessään yhteen Leon S. Kennedyn kanssa he aloittavat sekä eloonjääneiden että pakotien etsinnän. Pelistä on tehty myös uusioversio, vuonna 2019 julkaistu Resident Evil 2.

Resident Evil Code: Veronicassa Claire tunkeutuu Umbrella-korporaation päämajaan Pariisiin, mutta joutuu vangituksi Rockfort-saarelle. Virustartunnan iskiessä saarelle Claire lyöttäytyy yhteen melko lapsellisen Steve Burnsiden kanssa.

Resident Evil: The Darkside Chroniclesissa Claire esiintyy Resident Evil 2:een perustuvassa Memories of a Lost City -episodissa ja Code: Veronicaan perustuvassa Game of Oblivion -episodissa.

Claire esiintyy myös Resident Evil: The Mercenaries 3D:ssä ja Operation Raccoon Cityssä. Hahmolla on päärooli myös pelissä Resident Evil: Revelations 2.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clairella on pieni rooli Capcomin vuonna 1999 julkaisemassa lumilautailupelissä Trick’N Snowboarder. Myös Leon S. Kennedy ja zombiksi mutatoitunut poliisi esiintyvät pelissä.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ali Larterin esittämä Claire esiintyi valkokankaalla ensimmäistä kertaa kolmannessa Resident Evil -elokuvassa Resident Evil: Tuho ja kolme vuotta myöhemmin Resident Evil: Afterlifessa. Larter palaa rooliin elokuvasarjan viimeisessä osassa Resident Evil: The Final Chapter.[1] Claire esiintyy myös animaatioelokuvassa Resident Evil: Degeneration.

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Claire esiintyy S. D. Perryn kirjoittamissa romaaneissa Resident Evil: City of the Dead ja Resident Evil: Underworld.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Resident Evil: The Final Chapter Cast Revealed comingsoon.net. 18.9.2015. comingsoon.net. Viitattu 23.9.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.