Resident Evil Zero

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Resident Evil Zero
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Jakelija Steam, Nintendo eShop ja Microsoft Store
Ohjaaja Koji Oda
Tuottaja Tatsuya Minami
Suunnittelija Hideki Kamiya
Käsikirjoittaja
 • Noboru Sugimura
 • Hiromichi Nakamoto
 • Junichi Miyashita
Säveltäjä Seiko Kobuchi
Pelisarja Resident Evil
Julkaistu

GameCube

 • NA 12. marraskuuta 2003
 • JP 21. marraskuuta 2002
 • EU 7. maaliskuuta 2003

Wii

 • JP 10. heinäkuuta 2008
 • NA 1. joulukuuta 2009
 • EU 22. tammikuuta 2010

HD Remaster

 • 19. tammikuuta 2016
Lajityyppi selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: M Virheellinen ESRB-arvo, PEGI: 18
Alusta
Jakelumuoto Nintendon optinen levy, Blu-ray, PlayStation Network, Steam, Xbox Live Arcade
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Resident Evil Zero (alkup. nimi jap. バイオハザード0, Biohazard 0) on Capcomin kehittämä ja julkaisema Resident Evil -pelisarjaan kuuluva selviytymiskauhupeli. Peli julkaistiin alun perin vuonna 2002 Nintendo GameCubelle ja vuonna 2008 myös Wiille (nimellä Resident Evil Archives: Resident Evil Zero). Peli on esiosa aiemmin samana vuonna julkaistulle Resident Evil -pelille.

Vuonna 2016 pelistä julkaistiin HD-versio Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle, PlayStation 4:lle, Xbox 360:lle ja Xbox Onelle. Zeron HD-versio vahvistettiin sen jälkeen, kun tammikuussa 2015 julkaistu HD-versio vuoden 2002 Resident Evil -pelistä oli myynyt miljoona kappaletta ja rikkonut PlayStation Networkin myyntiennätyksen.[1] Molemmat HD-versiot julkaistiin myös levyversiona Resident Evil: Origins Collection -kokoelmassa[2].

Resident Evil: Zerossa ohjataan kahta hahmoa, Rebecca Chambersia ja Billy Coenia. Hahmot voivat toimia yhdessä, jolloin pelaaja ohjaa toista hahmoa ja tekoäly toista, mutta ne voivat toimia myös erikseen. Ohjattavaa hahmoa voi vaihtaa napin painalluksella. Pelin aikana hahmot joutuvat muutaman kerran erilleen joksikin aikaa, jolloin toisen hahmon mukana olevat tavarat eivät ole toisen saatavilla. Hahmot eroavat kyvyiltään; Rebecca pystyy ainoana sekoittamaan parantavia yrttejä, kun taas Billy on kaikin puolin vahvempi kuin Rebecca, pystyen siirtämään raskaita esineitä tai vääntämään raskaita vipuja, eikä hän myöskään haavoitu niin helposti kuin Rebecca. Kumpikin hahmo on pelin läpäisyn kannalta tärkeä; jommankumman kuollessa peli päättyy.

Uusi lisäys Zerossa on myös esineiden pudottaminen minne vain, jonka johdosta pelistä ei löydy tavaralaatikkoa kuten aikaisemmista osista.

Peli sijoittuu juonellisesti ensimmäiseksi osaksi pelisarjassa. Raccoon Cityn S.T.A.R.S.-ryhmän Bravo-tiimi on etsimässä syytä raaoille murhille Arklayvuorilla. Vuoristossa Bravon helikopteriin tulee moottorivika, mikä aiheuttaa pakkolaskun metsään. Bravon jäsenet löytävät sotilaspoliisien kuljetusauton, jonka kuljettajat ovat tapettu. Tiimi päättää hajaantua, jolloin peli lähtee seuraamaan nuorta ja vielä melko kokematonta, ensiapuun erikoistunutta poliisia, Rebecca Chambersia.

Rebecca löytää metsästä pysähtyneen Ecliptic Express -junan, jossa hän kohtaa hirviöitä, kuten zombeja ja iilimatoja. Hän tapaa Billy Coenin, jota hän epäilee sotilaspoliisien murhasta, mutta jonka kanssa hän kuitenkin lyöttäytyy yhteen selviytyäkseen. Äkillisesti juna lähtee liikkeelle. Rebecca ja Billy estävät junaa törmäämästä tuhoisasti ja saapuvat Umbrella-yhtiön tutkimuskeskukseen.

Tutkiessaan maanalaista laitosta Rebecca ja Billy kohtaavat monia mutatoituneita olioita ja valkoisiin pukeutuvan miehen, tohtori James Marcuksen, joka toimi Umbrellan tiedemiehenä ja suoritti kokeiluja eri nisäkkäillä, matelijoilla ja iilimadoilla. Albert Wesker ja William Birkin murhasivat Marcuksen, joka kuitenkin heräsi eloon tutkimuksille altistuneen iilimadon tunkeutuessa hänen kehoonsa. Kostonhimoinen Marcus paljastuu vastuulliseksi T-viruksen leviämisestä kartanossa ja junassa. Marcus mutatoituu iilimatokuningattareksi ja yrittää tappaa Rebeccan ja Billyn. Laitoksen sisäänkäynnillä kuningatar altistuu auringonvalolle ja heikentyy, jolloin Billy tappaa hänet revolverilla.

Birkinin laukaisema itsetuhojärjestelmä tuhoaa laitoksen. Rebecca katkaisee Billyn tuntolevyn ja julistaa hänet kuolleeksi, jolloin pari eroaa toisiaan sotilaallisesti tervehtien. Rebecca suuntaa kohti kartanoa, jonne S.T.A.R.S. -ryhmän Alpha-tiimi saapuu seuraavana yönä. Rebeccan selviymistaistelu jatkuu Resident Evilissä.

 1. Makuch, Eddie: Resident Evil HD Sells 1 Million, Breaks PSN Record gamespot.com. 24.4.2015. gamespot.com. Viitattu 4.5.2015. (englanniksi)
 2. Yin-Poole, Wesley: Resident Evil Origins Collection announced for PS4 and Xbox One eurogamer.net. 1.9.2015. eurogamer.net. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]