Resident Evil 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Resident Evil 2
Kehittäjä Capcom[1]
Julkaisija Capcom[1]
Virgin Interactive
Ohjaaja Hideki Kamiya[2]
Tuottaja Shinji Mikami
Käsikirjoittaja Noboru Sugimura
Taiteilija Isao Ohishi
Ryoji Shimogama
Säveltäjä Masami Ueda
Shusaku Uchiyama
Shun Nishigaki
Pelisarja Resident Evil
Julkaistu
Lajityyppi selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 18Virheellinen PEGI-arvo
ESRB: M Virheellinen ESRB-arvo
Alusta PlayStation, Game.com, Microsoft Windows, Nintendo 64, Nintendo GameCube, Sega Dreamcast, PlayStation Network
Jakelumuoto CD, DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Resident Evil 2 (jap. バイオハザード2, Biohazard 2) on Capcomin kehittämä ja julkaisema Resident Evil -pelisarjaan kuuluva selviytymiskauhupeli. Peli julkaistiin vuonna 1998 PlayStationille ja myöhemmin myös muille alustoille.

Capcom julkaisi pelistä vuonna 2019 uusintaversion (engl. remake) Resident Evil 2, jossa graafisten ja teknisten muutoksien lisäksi on joitakin juonellisia uudistuksia.[3] Capcom on korostanut, ettei uusversio ole teräväpiirtopäivitys, sillä peli on ”rakennettu kokonaan uudelleen”.[4] Peli on ollut myynti- ja arvostelumenestys.[5]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Resident Evilin tapaan Resident Evil 2:ssa on kaksi pelattavaa hahmoa. Molemmilla hahmoilla on omanlaisensa A- ja B-skenaariot, joten pelissä on kaikkiaan neljä pelattavaa skenaariota. Saavutuksien kautta pelissä on myös mahdollista avata hahmoille uusia asusteita ja erilaisia minipelejä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksi kuukautta ensimmäisen Resident Evil -pelin tapahtumien jälkeen lääkeyhtiö Umbrellan kehittämä biologinen ase, T-virus, on levinnyt Raccoon Cityn kaupunkiin ja muuttanut lähes kaikki asukkaat zombeiksi. Kaupunkiin työn perässä matkustanut alokaspoliisi Leon S. Kennedy tapaa veljeään etsivän opiskelija Claire Redfieldin. Poliisiasemalla Claire saa tietää, että hänen veljensä Chris Redfield on lähtenyt Eurooppaan etsimään Umbrellan päämajaa. Leon ja Claire päättävät hajaantua etsimään muita selviytyjiä ja lopulta paeta kaupungista.

Etsiessään pakotietä Claire tapaa Sherry-nimisen tytön. Claire saa selville, että lahjottu poliisipäällikkö Brian Irons piilottelee todisteita uuden G-viruksen kehityksestä. G-virukselle altistunut mutantti tappaa Ironsin ja Claire sekä Sherry pakenevat poliisiasemalta viemäreihin.

Leon tapaa Ada Wong -nimisen naisen, joka on tullut kaupunkiin etsimään poikaystäväänsä Johnia. Ada löytää Sherryn kadottaman kultaisen kaulariipuksen. Viemäreissä tuntematon nainen ampuu Adaa kohti, mutta Leon syöksyy luodin eteen. Ada seuraa ampujaa ja saa selville, että tämä on Sherryn äiti Annette, G-viruksen kehittäjän William Birkinin vaimo. Suojellakseen elämänsä tärkeintä työtä Umbrellan salaisilta agenteilta William pisti virusta itseensä ja muuttui epämuodostuneeksi mutantiksi. Annette yrittää ottaa Adan löytämän kaulariipuksen, mutta putoaa kamppailun jälkeen kaiteen yli syvään kuiluun. Ada tajuaa, että riipuksen sisällä on näyte G-viruksesta. Myöhemmin Ada palaa Leonin luokse ja hoitaa tämän ampumahaavan.

Leon ja Ada sekä Claire ja Sherry etenevät kohti Umbrellan salaista, maanalaista tutkimuskeskusta. Birkin haavoittaa Adaa pahasti ja Leon joutuu tutkimaan laboratoriota löytääkseen parannustarvikkeita. Psykoottinen Annette kertoo Leonille, että Adan suhde Johnin kanssa on vain hämäystä ja että Ada on G-virusta etsivä vakooja. Bioase Tyrant haavoittaa Annettea ja Adaa, mutta Ada pelastaa Leonin ja vannoo rakastavansa tätä. Ennen kuolemistaan Annette kertoo Clairelle kuinka rokote tartunnan saaneen Sherryn pelastamiseksi valmistetaan. Leon ja Claire pelastavat Sherryn ja pakenevat hätäjunalla. Pahasti vahingoittunut Ada onnistuu pakenemaan ennen kuin itsetuhojärjestelmä tuhoaa laboratorion ja tappaa Birkinin. Leon päättää tuhota Umbrellan ja Claire jatkaa veljensä etsimistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Resident Evil® 2 Playstation. Sony Interactive Entertainment LLC. Viitattu 16.3.2020. (englanniksi)
  2. Stuart, Keith: Resident Evil 2 review – genre-defining horror, loaded with dread 22.1.2019. The Guardian. Viitattu 10.4.2019. (englanniksi)
  3. Resident Evil 2 (2019) Playstation. Sony Interactive Entertainment LLC. Viitattu 16.3.2020. (englanniksi)
  4. Saed, Sherif: Resident Evil 2 Remake is built from the ground up, not a remaster – Capcom vg247.com. 3.12.2015. Viitattu 31.8.2013. (englanniksi)
  5. Saarenoja, Panu: Resident Evil 2 julkaistiin kolmen miljoonan kappaleen voimin – näin peliä on pelattu ensimmäisinä päivinä 29.1.2019. Pelaajalehti. Arkistoitu 10.4.2019. Viitattu 10.4.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.