Resident Evil: Revelations 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Resident Evil: Revelations 2
Pelin kansikuva
Pelin kansikuva
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Jakelija Capcom, Steam, Humble Store, Nintendo eShop, PlayStation Now ja PlayStation Store
Ohjaaja Yasuhiro Ampo
Tuottaja Michiteru Okabe
Masachika Kawata
Suunnittelija Kazunori Kadoi
Käsikirjoittaja Dai Sato
Taiteilija Jun Takeuchi
Säveltäjä Kota Suzuki
Hideki OkugawaAkihiko Narita
Seiko Kobuchi
Wataru Hokoyama
Pelisarja Resident Evil
Pelimoottori MT Framework
Julkaistu
Lajityyppi selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 18
ESRB: M Virheellinen ESRB-arvo
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch
Jakelumuoto Blu-ray, DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Resident Evil: Revelations 2 on Capcomin kehittämä ja julkaisema Resident Evil -pelisarjaan kuuluva selviytymiskauhupeli. Peli julkaistiin alun perin neljänä ladattavana episodina helmi–maaliskuussa 2015 ja lopulta maaliskuussa myös kokonaisena levyversiona.

Peli on jatko-osa pelille Resident Evil: Revelations, ja juonellisesti se sijoittuu Resident Evil 5 ja Resident Evil 6 -pelien väliin. Pelin päähenkilöitä ovat aiemmista osista tuttujen Claire Redfieldin ja Barry Burtonin lisäksi Barryn tytär Moira sekä pieni Natalia-tyttö. Juoni etenee pelissä epäkronologisesti. Pelin konsoliversioissa on mukana kaksinpeli, jossa yhteistyö jakautuu käsiaseita käyttävään taistelevaan osapuoleen (Claire, Barry) ja kevyitä lyömä-aseita käyttävään heikompaan hahmoon (Moira, Natalia). Moiralla on hallussaan taskulamppu, ja Natalialla on yliluonnollisia erikoiskykyjä.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Claire Redfield ja Moira Burton, Barry Burtonin tytär, työskentelevät erilaisia tartuntoja vastaan taistelevassa Terra Save -järjestössä. Naamioituneet sotilaat hyökkäävät järjestöön ja kaappaavat Clairen ja Moiran vankilasaarelle. He onnistuvat pakenemaan selleistään, ja huomaavat joutuvansa taistelemaan mutantteja vastaan. Tuntematon nainen, joka kutsuu itseään ”Valvojaksi”, välittää Clairelle ja Moiralle epämääräisiä viestejä heille asennettujen rannekkeiden kautta. Claire ja Moira lähettävät avunpyyntöviestin radiotornin avulla.

Ennen Barryn saapumista saarelle Claire ja Moira tutkivat ympäristöä ja kohtaavat muita Terra Saven työntekijät Pedron, Gaben ja Neilin. Pako helikopterilla epäonnistuu, ja selviytyneet joutuvat taistelemaan mutantteja vastaan. Clairen täytyy tappaa työtoverinsa Neil kun tämä mutatoituu Uroboros-viruksella. Kun Monument-rakennuksen itsetuhojärjestelmä käynnistyy, Moira uhraa itsensä pelastaakseen Clairen. Claire pakenee, ja kohdatessaan Barryn hän kehottaa tätä pelastamaan tyttärensä. Sortuneesta rakennuksesta Moiran pelastaa venäläismies Evgeny Rebic, jonka Claire ja Moira olivat aiemmin tavanneet viemärissä.

Barry löytää saaren kuukausien kuluttua. Hän tapaa orvon Natalia-tytön, joka kertoo Moiran kuolleen. Salaperäinen Natalia ohjaa Barryn Valvojan torniin, josta tämä löytää valokuvan Albert Weskeristä ja tuntemattomasta naisesta. Barry tajuaa, että nainen on Alex Wesker. Alex hyökkää Barryn ja Natalian kimppuun, ja nämä joutuvat pakenevat viemäriin. Vanhan kaivoksen luona he kohtaavat uudelleen Alexin, joka tyrmää Barryn ja yrittää tappaa Natalian. Natalia kuitenkin käyttää salaperäisiä erikoiskykyjään, mikä pelästyttää Alexin. Alex tartuttaa itsensä Uroboroksella ja mutatoituessaan taistelee Barrya vastaan.

Pelissä on kaksi erilaista lopetusta, jotka määräytyvät pelaajan valintojen mukaan.

Huono lopetus: Kun Claire tappaa Neilin eikä Moira menetä pelkoaan aseisiin, Alex onnistuu lopulta tappamaan Natalian. Alex ottaa haltuunsa Natalian kehon, ja Barry jää saarelle.

Hyvä lopetus: Moira kukistaa Neilin ja pelastaa Natalian. Barry, Moira ja Natalia pakenevat mutatoitunutta Alexia. Claire saapuu saarelle helikopterilla, ja yhdessä he onnistuvat kukistamaan Alexin. Barry päättää adoptoida Natalian, mutta hänen tietämättään Alex on kuitenkin jossain määrin onnistunut ottamaan haltuunsa Natalian kehon.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
  1. Pitcher, Jenna: Resident Evil: Revelations 2 Release Set Back a Week ign.com. 14.1.2015. ign.com. Viitattu 6.10.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]