Resident Evil: The Darkside Chronicles

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Resident Evil: The Darkside Chronicles
Kehittäjä Capcom
Cavia
Julkaisija Capcom
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Yasuhiro Seto
Hiroaki Kotake
Isao Takahashi
Tuottaja Masachika Kawata
Kentarō Noguchi
Käsikirjoittaja Shōtarō Suga
Yasuhiro Seto
Haruo Murata
Säveltäjä Shūsaku Uchiyama
Takeshi Miura
Pelisarja Resident Evil
Pelimoottori MT Framework
Havok
Julkaistu
Lajityyppi raideräiskintä
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Ikäluokitus ESRB: M Virheellinen ESRB-arvo
PEGI: 18
Alusta Wii, PlayStation Network
Jakelumuoto 12 cm optinen levy (Wii)
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Resident Evil: The Darkside Chronicles
Yhteispisteet
Kerääjä Pisteet
Metacritic 80 %[1]
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
GameSpot 6,0/10
IGN 8,1/10

Resident Evil: The Darkside Chronicles (jap. バイオハザード ダークサイド・クロニクルズ, Biohazard: Darkside Chronicles) on Capcomin ja Cavian kehittämä sekä Capcomin julkaisema raideräiskintäpeli, joka on osa Resident Evil -pelisarjaa. Peli julkaistiin alun perin Wiille vuonna 2009 ja myöhemmin PlayStation Networkissa vuonna 2012. Peli on vuonna 2007 julkaistun Resident Evil: The Umbrella Chroniclesin jatko-osa.

The Darkside Chronicles on raideräiskintäpeli, jossa pelihahmot liikkuvat automaattisesti ennalta määrättyä reittiä ensimmäisen persoonan kuvakulmassa. Pelaajan tehtävänä on ohjata ruudulla näkyvää tähtäintä ja ampua esiin tulevat vihollishahmot ennen kuin ne ehtivät vahingoittaa pelihahmoa. Pelaaja voi parantaa hahmonsa vammat parannusesineillä ja pelin edetessä parannella käytössään olevia aseita. Pelissä on samalla ruudulla pelattava kaksinpeli ja verkossa nähtävät pistetaulukot.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Operation Javier

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoteen 2002 sijoittuvassa skenaariossa Leon S. Kennedy ja Jack Krauser ovat Etelä-Amerikassa jäljittämässä huumeparoni Javier Hidalgoa. Agentit huomaavat paikallisen kylän olevan täynnä zombeja. Kun heidän oma oppaansa kuolee, Leon ja Krauser ottavat Manuela-nimisen tytön oppaakseen. Jokea pitkin kolmikko päätyy padolle, jonka luona he kohtaavat Javierin. Tällöin paljastuu, että Manuela on Javierin tytär ja että hän kärsii virus-infektiosta, jonka Javier on kuitenkin onnistunut pitämään kurissa. Myöhemmin joukko kohtaa hirviöksi muuttuneen Manuelan äidin, joka haavoittaa Krauseria. Leon ja Krauser onnistuvat kukistamaan mutantin, jolloin Javier altistaa itsensä T-Veronica-virukselle. Manuela auttaa agentteja kukistamaan mutatoituneen Javierin, ja lopulta kolmikko helikopterilla. Yhdysvaltain hallitus ottaa Manuelan huosaansa, ja Leonin tarina jatkuu Resident Evil 4:ssä.

Memories of a Lost City

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krauser haluaa kuulla Leonin ensikohtaamisesta mutanttien kanssa, jolloin alkaa Resident Evil 2:n tapahtumiin pohjautuva skenaario. Leon on ensimmäistä päivää Raccoon Cityn poliisivoimissa, ja Claire Redfield saapuu kaupunkiin etsimään veljeään Chrisiä. Zombit ja muut mutantit ovat ottaneet kaupungin valtaansa. Poliisiasemalla Leon ja Claire kohtaavat pikkutyttö Sherryn ja mystisen Ada Wongin. Selviytyneet kukistavat G-virukselle altistuneen William Birkinin, joka paljastuu Sherryn isäksi. Lopulta he pakenevat kaupungista Umbrellan salaisen tutkimuslaitoksen kautta.

Game of Oblivion

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leon kertoo Krauserille tapahtumista T-Veronica-viruksen ympärillä, jolloin alkaa Code: Veronican tapahtumiin sijoittuva skenaario. Veljeään etsivä Claire on joutunut vangituksi Rockfort-saarelle, mutta virustartunnan iskiessä hän päätyy tekemään yhteistyötä Steve Burnside -nimisen miehen kanssa. Claire ilmoittaa olinpaikkansa Leonille, joka taas välittää tiedon Chrisille, mutta tämän saapuessa saarelle Claire ja Steve ovat jo paenneet lentokoneella Antarktikselle. Chris seuraa kaksikkoa ja lopulta kukistaa mutatoituneen Alexia Ashfordin.

Darkness Falls

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salainen skenaario paljastaa pelaajalle Jack Krauserin ajatuksia Operation Javierin aikana. Skenaario alkaa juuri ennen agenttien etenemistä Javierin piilopaikkaan. Krauser alkaa hiljalleen ymmärtää Javieria ja hyväksyy osin tämän tavoitteet. Haavoituttuaan mutanttia vastaan käydyssä taistelussa Krauser turhautuu joutuessaan turvautumaan Leonin apuun. Hän uskoo uransa päättyvän vamman vuoksi, ja aikoo turvautua mutaatiovirukseen saadakseen tästä voimia.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Osa The Darkside Chroniclesin tapahtumista pohjautuu aikaisempiin Resident Evil -peleihin, joten pelin säveltäjiksi päätettiin valita Shūsaku Uchiyama ja Takeshi Miura. Uchiyama sävelsi musiikkia Resident Evil 2:een ja Miura Code: Veronicaan. Osa pelin ääniraidasta on nauhoitettu yli 40 muusikon orkesterin ja 30 laulajan kuoron kanssa. Orkesterimusiikin kanssa auttoi videopeli- ja animaatiosävellyksistään tunnettu Yoshihisa Hirano.

IGN antoi pelille arvosanan 8,1 ja kehui pelin grafiikkaa, musiikkia ja pelattavuutta. Pelin kameraa sanottiin kuitenkin hieman häiritseväksi ja tarinaa sekavaksi uusille pelaajille.[2] GameSpotin arvostelussa pelille annettiin kuusi pistettä kymmenestä.[3] Myynnissä peli menestyi hyvin.[4][5]

  1. Resident Evil: The Darkside Chronicles metacritic.com. metacritic.com. Viitattu 7.7.2013. (englanniksi)
  2. Harris, Craig: Resident Evil: The Darkside Chronicles Review ign.com. 13.11.2009. ign.com. Viitattu 9.7.2013. (englanniksi)
  3. Anderson, Lark: Resident Evil: The Darkside Chronicles Review gamespot.com. 17.11.2009. gamespot.com. Viitattu 9.7.2013. (englanniksi)
  4. Capcom Reveals Weak Zack & Wiki Sales, Talks 'Tough' Wii Market gamasutra.com. 8.1.2010. gamespot.com. Viitattu 9.7.2013. (englanniksi)
  5. Graft, Kris: Japanese Software: Kingdom Hearts Tops For Second Week gamasutra.com. 22.1.2010. gamasutra.com. Viitattu 9.7.2013. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]