Borgit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Borgit ovat Star Trek -sarjan kuvitteellinen avaruusolentolaji. Ne ovat kyberneettisiä olioita ja alun perin lähtöisin Delta-kvandrantista.[1] Borgit ovat puoliksi humanoideja, puoliksi koneita ja valloittavat maailmoja sulauttamalla ne itseensä. Niiden alukset ovat kuutioiden ja pallojen muotoisia. Ensimmäisen kerran borgit esiintyivät sarjan Star Trek – uusi sukupolvi jaksossa "Borgien armoilla" ("Q Who?"), jossa Q-niminen avaruusolento heitti Enterprise-D:n miehistöineen borgien kuution tielle tuhansien valovuosien päähän J-25-tähtijärjestelmään. Seuraavan kerran ne kohdattiin jaksossa "Maailmoista paras" ("The Best of Both Worlds"), jossa kapteeni Jean-Luc Picard siepattiin borgien kuutioon, ja hänestä tuli borgien Locutus. Ne olivat merkittävässä roolissa myös elokuvassa Star Trek – ensimmäinen yhteys, jossa borgit kuningattarensa johtamina matkustivat ajassa estämään ensimmäisen yhteyden ihmisten ja vulkaanien välillä. Myöhemmin borgeja on nähty muissakin Star Trek -sarjoissa. Voyagerissa niitä nähtiin usein, ja tulipa naispuolisesta borgista Seven of Ninesta jopa Voyagerin miehistön jäsen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Leveelahti, Jukka: Star Trek: The Next Generation. Portti, 1994, nro 2, s. 87. Tampere: Tampereen Science Fiction Seura r.y.. ISSN 0359-114X.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.