Star Wreck

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Star Wreck on tamperelaisen Samuli Torssosen luoma elokuvasarja, joka parodioi etenkin Star Trek -televisiosarjaa ja myöhemmissä osissa myös muita scifi-ilmiöitä. Sarjan ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 1992, ja se oli toteutettu yksinkertaisella kaksiulotteisella tietokonegrafiikalla. Myöhemmissä osissa grafiikka muuttui näyttävämmäksi, ja niissä esiintyi myös oikeita amatöörinäyttelijöitä.

Sarja kertoo avaruusalus C.P.P. Potkustartin kapteeni James B. Pirkin seikkailuista. Muita elokuvissa esiintyviä hahmoja ovat Mr. Spook (Pirkin kutsuma Mr. Spökö) ja Mr. Fukov. Myöhemmissä osissa esiintyivät myös hahmot Mr. Dwarf ja Mr. Info.

In the Pirkinning julkaistiin Internetissä 1. lokakuuta 2005, ja sitä voi tilata sivustolta myös DVD-levynä. Elokuvan kuvauspaikkana on toiminut olohuone ja elokuvaa tehtiin seitsemän vuotta. Elokuussa 2006 julkaistiin myös kokoelma-DVD vanhoista Star Wreck -elokuvista.

Kapteeni Pirk pääsi uusimpana hahmona Yleisradion vuonna 2006 järjestämään Satusuomalainen-fiktiohahmokilpailuun.

Star Wreck: In The Pirkinningin menestyksen myötä tekijät alkoivat suunnitella seuraavaa elokuvaa, Iron Skyta. Iron Sky aloitti uuden scifi-elokuvien sarjan. Tammikuussa 2015 Samuli Torssonen julkaisi videon, jolla muisteli Iron Skyn tekoprosessia ja lopuksi vihjasi, että seuraava Star Wreck -elokuva on työn alla.[3]

Fanielokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2012 ilmestyi Star Wreck -sarjan innoittama sveitsiläis-norjalais-suomalainen fanielokuva Star Wreck 2π: Full Twist, now!, jossa esiintyi myös osa alkuperäisistä näyttelijöistä, kuten Timo Vuorensola, Samuli Torssonen, Atte Joutsen ja Antti Hukkanen.[4] Koska Star Wreck on Star Trekin ja Babylon 5:n inspiroima fanielokuvasarja, voidaan Full Twist, now! -elokuvaa kutsua "fanielokuvan fanielokuvaksi".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Star Wreck www.facebook.com. Viitattu 5.5.2021.
  2. Gimme status report on Star Wreck! Progress report 01/2016 — STAR WRECK www.starwreck.com. Arkistoitu 11.8.2016. Viitattu 31.8.2016.
  3. Vdeo: Iron Sky memories with Samuli Torssonen youtube.com.
  4. Fanielokuvan Imdb-sivu imdb.com.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Star Wreck.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.