Cardassit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cardassien unionin logo
Gul Dukat, yksi tunnetuimmista cardassihahmoista taiteilija Alorinin kuvaamana

Cardassit ovat fiktiivinen Star Trek -sarjan avaruusolentorotu. Niiden ensiesiintyminen tapahtui televisiosarjassa Star Trek – uusi sukupolvi vuonna 1991, ja myöhemmin niillä oli merkittävä osa Star Trek: Deep Space Ninessa. Ne polveutuvat ilmeisen matelijamaisista esi-isistä.

Cardassit ovat Star Trek-universumissa alun perin olleet "rauhallinen kansa, joilla on ollut voimakas hengellinen elämä", mutta jotka nälänhädän ja sairauksien runtelemana päätyivät sotaisan ja nationalistisen yksinvallan alle. Obsidiaani-tiedustelupalveluiden valvonnassa cardasseista tuli imperialisteja, ja he ryhtyivät sotimaan ja haalimaan resursseja muilta roduilta rikastuakseen itse.

Vuonna 2328 Cardassit valloittivat Bajorin ja orjuuttivat bajorilaiset viideksikymmeneksi vuodeksi. Deep Space Nine-sarjan alussa cardassit kävivät sodan bajoraaneja vastaan, ja poistuivat planeetta Bajorinilta ja Deep Space Ninelta.

Merkittävimpiä cardasseja sarjassa olivat Deep Space Ninen avaruusaseman vaatekauppias ja vakooja Garak (jota näyttelee Andrew Robinson), sekä cardassipäällikkö Gul Dukat (Marc Alaimo), joka oli yksi sarjan pääroistoista. Cardassien kotimaailma, Cardassia Prime sijaitsee Star Trek -universumin Alfa-kvandrantissa. Cardassien iho on harmaa ja hiukset mustat. Cardassien tiedustelupalvelu Obsidiaanimuodostelma mainitaan usein Deep Space Ninessa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.