Alumiinifolio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alumiinifoliopaketti
Alumiinifoliota saunan eristeenä.

Alumiinifolio on erittäin ohueksi valssattua alumiinia. Sitä kyetään valssaamaan viiden mikrometrin (millimetrin tuhannesosan) paksuiseksi, mutta täysin reiättömien folioiden tulee yleensä olla vähintään 12 mikrometrin paksuisia.[1]

Kotitalouksissa alumiinifoliota käytetään usein ruoanvalmistuksen apuna, koska se on palamatonta ja siihen on helppo kääriä erilaisia ruokia säilytystä tai vaikkapa uunissa kypsennystä varten. Alumiinifolion käyttö kotitalouksissa alkoi vuonna 1947 Reynolds Metals:n 'Reynolds Wrap':n tultua kauppoihin Yhdysvalloissa.[2] Hieman paksummasta alumiinifoliosta valmistetaan kotitalouskäyttöön myös kertakäyttöisiä vuokia ja lämpökynttilöiden kuppeja.

Alumiinifolio yhdistelmämateriaaleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alumiinifoliolla laminoituja papereita ja muoveja käytetään paljon pakkausteollisuudessa, sillä alumiinifolio antaa pakkauskääreelle nesteitä, bakteereita, kaasuja ja valoa läpäisemättömän barriäärikerroksen.[1] Alumiinikerroksen voi nähdä esimerkiksi monien mehutölkkien sisäpinnassa.

Alumiinifoliolla päällystettyä paperia käytetään usein saunan lämpö- ja kosteuseristämiseen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Seppälä, Markku J. (toim.); Grönstrand, Joel; Karhuketo, Hannu; Törn, Tage: Kemiallinen metsäteollisuus III: Paperin ja kartongin jalostus, s. 58. Opetushallitus, 2000. ISBN 952-13-0606-8.
  2. Food History 1946

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.