Tupperware

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tupperdose-säilytysrasia

Tupperware on tuotemerkki perinteisesti muovisille mutta nykyisin myös metallisille kotitaloustuotteille niin ruuan valmistukseen, säilytykseen, kuljetukseen kuin tarjoiluun. Niitä kehittää, markkinoi ja valmistaa alun perin amerikkalainen Tupperware Brands Corporation (ent. Tupperware Corporation).[1]

Tupperware-astiat kehitti Earl Silas Tupper 1940-luvulla. Vuonna 1946 tuotteet esiteltiin ensimmäisen kerran yleisölle. Tuotemerkki rekisteröitiin vuonna 1947. Brownie Wise, Tupperware-yrityksen myyntiedustaja, alkoi esitellä tuotteita kotiesittelyissä vuonna 1949. Kotikutsut-konsepti on siitä lähtien ollut Tupperwaren pääasiallinen toimintamalli. Tupperware on nykyisin New Yorkin pörssissä (NYSE) noteerattu suoramarkkinointiyritys, jonka tuotteita myyvät itsenäiset konsulentit yli sadassa maassa ympäri maailman. Tuotevalikoimasta löytyy edelleen perinteisiä muovisia Tupperware-tuotteita, mutta yritys jatkaa innovatiivisten tuotteiden kehittelyä. Uusimpina muun muassa pikakeitin, joka kypsentää paineella mikroaaltouunissa.lähde?

Tupperwaren myyntiorganisaatio: Itsenäisenä konsulenttina voi aloittaa kuka tahansa. Tupperwaressa voi edetä uralla edelleen tiiminjohtajaksi ja aina maahantuojaksi asti.[2]

Suomeen Tupperware-tuotteet tulivat 1965, maahantuojanaan Elisabeth Rehn.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Herra Tupperin ihmeellinen keksintö. Turun Sanomat, 28.11.2007. TS-Yhtymä. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 26.6.2012. (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. Nyman, Hannele & Poutasuo, Tuula: Muovikirja, Arkitavaraa ja designesineitä, s. 104. WSOY, 2004. ISBN 951-0-29132-3.
  3. Kotikutsuilta muovia koteihin. Turun Sanomat, {{{Vuosi}}}. TS-Yhtymä. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 26.6.2012. (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.