New Super Mario Bros. U

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
New Super Mario Bros. U
NSMBU boxcover.png
Kehittäjä Nintendo EAD
Julkaisija Nintendo
Pelisarja Mario
Julkaisupäivä NA 18. marraskuuta 2012
EU 30. marraskuuta 2012
AU 30. marraskuuta 2012
JP 8. joulukuuta 2012
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Wii U
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

New Super Mario Bros. U on Nintendo EAD:n kehittämä ja Nintendon julkaisema Mario-pelisarjaan kuuluva tasohyppelypeli. Peli julkaistiin Wii U:lle vuonna 2012. Pelin demo näytettiin E3 2012-tapahtuman lehdistötilaisuudessa.

Peli sisältää uusia Mario-kykyjä ja lisäksi pelaajat voivat myös pelata omilla Mii-hahmoillaan. Peli esittelee myös uuden Boost Mode -tilan, jota käyttämällä pelaaja voi lisätä palikoita ruudulle, auttaa muita pelaajia väistelemään vihollisia, löytämään salaisuuksia tai työskentelemään yhdessä muiden pelaajien kanssa läpäisemällä pelin ennätysajassa.

Pelissä on New Super Mario Bros. Wii -tyyliset grafiikat, mutta teräväpiirtoisena. Vastaavanlainen tekniikkakokeilu oli nimeltään New Super Mario Bros. Mii.

New Super Luigi U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

New Super Luigi U on peliin myöhemmin tullut lisäosa, jonka päähahmo on Luigi. Se julkaistiin alun perin 20. kesäkuuta 2013 Nintendo e-Shopista ladattavaksi.[1] Peli julkaistiin myöhemmin myös levyllä rajoitetun ajan. New Super Luigi U on pelattavudeltaan samanlainen kuin New Super Mario Bros. U, mutta kentät ovat haastavampia ja niissä on vain 100 sekuntia aikaa. Pelissä ei esiinny Marioa ollenkaan. Pelattavina hahmoina toimivat Luigi, Sininen Toad, Keltainen Toad ja uutena Nabbit, joka on immuuni vihollisille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.