Super Mario 64 DS

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Super Mario 64 DS
Kehittäjä Nintendo EAD Comprehensive Group
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Shinichi Ikematsu
Tuottaja Shigeru Miyamoto
Säveltäjä Koji Kondo
Kenta Nagata
Pelisarja Super Mario
Julkaistu
  • NA 21. marraskuuta 2004
  • JP 2. joulukuuta 2004
  • AUS 24. helmikuuta 2005
  • EU 11. maaliskuuta 2005
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo
PEGI: 3Virheellinen PEGI-arvo
Alusta Nintendo DS
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Super Mario 64 DS on uusintaversio Nintendo 64:n pelistä Super Mario 64, ja se julkaistiin vuonna 2004 Nintendo DS:lle. Uusia ominaisuuksia pelille ovat mm. 30 lisätehtävää eli yhteensä 150 tehtävää, kolme uutta hahmoa, kosketusnäyttöminipelit sekä erityisesti DS:lle suunniteltu moninpelitila.

Kun Nintendo DS paljastettiin ensimmäisen kerran, toimi Super Mario 64 DS ensin lähinnä teknologiademona. Myöhemmin sen paljastettiin olevan Nintendo DS:n julkaisupeli. Pelin projektinimi oli ensin Super Mario 64x4, mutta muutettiin myöhemmin nykyiseen muotoonsa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tarkoituksena on kerätä vähintään 80 tähteä ja pelastaa Mario, Luigi, Wario ja Prinsessa Peach, jotka ovat lukittuina erilaisiin tauluihin. Peli aloitetaan Yoshilla ja sitä mukaa kun uusia hahmoja saa pelastettua, ne tulevat myös pelattaviksi. Pelissä on myös jäniksiä, joita pyydystetään minipelien saamiseksi.

Pelissä on yhteensä 150 tähteä.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin alussa nähdään Peachin kirjoittama kirje, missä hän kertoo, että hän on kutsunut Marion luokseen syömään kakkua. Seuraavaksi nähdään Lakitu Bros. Sen jälkeen maasta tulee esiin putki, mistä tulee esiin Mario. Seuraavaksi maasta tulee kaksi muuta putkea, ja niistä tulevat esiin Luigi ja Wario. Sitten he menevät Peachin linnaan. Sitten Lakitu Bros. herättää Yoshin, ja kertoo hänelle, että Mario, Luigi ja Wario menivät linnaan eivätkä ole tulleet takaisin. Sitten Yoshi menee linnaan ja Toad kertoo hänelle, että Bowser on varastanut voimatähdet. Yoshin pitää pelastaa Mario ja muut ja löytää voimatähdet. Pelin viimeisessä kohtauksessa nähdään, että Peach kiittää Mariota ja antaa hänelle suukon.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.