Super Mario Land 2: 6 Golden Coins

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Super Mario Land 2: 6 Golden Coins
Super Mario Land 2 box.jpg
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Julkaisupäivä Japani 21. lokakuuta 1992
Yhdysvallat Marraskuu 1992
Eurooppa 28. tammikuuta 1993
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Game Boy
Jakelualusta Game Boy -kasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Super Mario Land 2: 6 Golden Coins on Nintendon kehittämä ja alun perin 1992 Game Boy-pelikonsolille julkaisema tasohyppelypeli. Se on osa Mario-pelisarjaa ja edeltäjänsä Super Mario Landin tapaan Gunpei Yokoin suunnittelema.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super Mario Land 2:ssa Marion pitää saada linnansa takaisin Wariolta löytämällä Warion ympäri valtakuntaa piilottamat kuusi kultaista kolikkoa. Super Mario Land 2 on ensimmäinen peli, jossa tavataan Wario, Marion serkku, joka nähdään jatko-osan Wario Land: Super Mario Land 3 pääosassa. Sittemmin Wario on saanut oman Spin-off-pelisarjansa, syrjäyttäen Marion tähtenä perinteisissä käsikonsolitasohyppelyissä. Viimeisimmässä pelissä New Super Mario Bros. Mario on kuitenkin jälleen tähtenä.

Pelin visuaalinen ilme on kehittynyt edeltäjästään lähelle Super Mario Worldin tyyliä. Kenttien teemat vaihtelevat muiden Mario-pelien tapaan: Pelissä on mm. avaruus-, jättiläis- ja puumaailmat.

Super Mario Land 2 sisältää paljon muita parannuksia edeltäjäänsä nähden: pelaaja voi rullata ruutua vasemmalle, tarjolla on lukuisia poweruppeja, tasot eivät ole lineaarisessa järjestyksessä karttavalikon ansiosta, pelissä on patteritallennus ja myös piilotettuja tasoja. Tasoja on kaiken kaikkiaan 32, edellisessä osassa niitä oli vain 12.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.